Pass

Çaycuma Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde Engeliler Haftası etkinliği ve yılsonu sergisi gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kaymakam Serkan Keçeli ve eşi Fatmagül Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, Öğretmen evi Müdürü Gürbüz Kurnaz, okul müdürleri, özel eğitim merkezi öğrencileri ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Mehmet Bilgin okulda 57 özel öğrencinin eğitim aldığını ifade ederek; “Nüfusumuzun yaklaşık %12’sini engelliler oluşturmaktadır. Onlara verebileceğimiz en büyük desteğin onlara karşı, bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma, sana cevap vermese bile, koluna girerek “nasılsın”? Diye sormak olduğunu düşünüyorum ”dedi. Her insan gibi engelli bireylerin sosyal hayatın içinde olması gerektiğini belirten Kaymakam Serkan Keçeli, ailelere de tavsiyelerde bulundu.

Keçeli; “Nasıl anne, baba ve öğretmenlerimizi sende bir gün hatırlamamız gerekiyorsa, engellilerimizde de senenin her gün aklımızın bir kenarında durması gerekiyor. Benim çocuğumun sokakta dolaşmaya ne kadar hakkı varsa, engelli kardeşlerimiz inde en az bizim kadar hakkı olduğunu unutmamız gerekiyor. Geçmiş yıllara göre ülkemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Sokaklarımız engellilerin kullanımına uygun hale gelmeye başladı. Kamu kurumlarımızda güzel adımlar atılmaya başlandı. Artık engellilerimiz tek başına kurumlara gidip hizmet alabiliyor. Tabi yeterli değil, daha çok yol kat etmemiz lazım. Ben engelli ailelerine ısrarla şunu tavsiye ediyorum. Çocuklarımızı, gençlerimizi eve kapamayalım. Çocuklarımız mümkün olduğunca sokakta dolaşsın. Caddede dolaşırken garip bakanları göz ardı edin. Sizlerin çocuklarının da sosyal hayatın içinde olmaya herkes kadar hakkı var. Bu okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Yaptıkları görevin daha önemli ve kutsal olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizi de başarılar diliyorum” diye konuştu.        

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergilediği gösterilerin ardından, el emeği göz nuru yaptıkları ürünlerden oluşan sergi açılarak gezildi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3254
13.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın