Pass

Çaycuma Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında AK Parti meclis üyeleri Belediye Başkanı ÇAYBEL ile ilgili yanıtlanmak üzere önerge verdi.

Ak Partili Belediye Meclis Üyelerine halk tarafından sorulan sorular ve bu sorularda çok ciddi tereddütlerin mevcut olduğunu belediye meclis toplantısında Çaycuma Belediye Başkanına aşağıdaki sorular yazılı olarak sunmuşlardır.

Belediye Başkanından meclis toplantısında bu soruların okunması ısrarla istenmiş fakat belediye başkanı ÇAYBEL hakkındaki bu soruları okumamak için farklı konulara girdiği canlı yayınlanan meclis toplantısında gözlenmiştir.

ÇAYBEL için belediye kasasından 1 milyon TL istenerek sermaye artırımına gidilmesi tartışmalara konu olmuştur. ÇAYBEL şirketine kiralanan iş makinalarının da yüksek fiyatlarla kiralandığı, ÇAYBEL şirketin de işe başlamış olan şahıslarda ve maaşlarında ciddi şaibeler olduğu iddia edilmektedir. Belediye harcamalarının mahalli idareler tarafından denetime tabi olduğu ve bu denetlemeden kurtulmak için ÇAYBEL şirketinin kurulduğu ve bu şirketinde belediyeden sermaye artırımı yöntemi ile aldığı paraları da denetime tabi olmadan istenildiği gibi harcandığı iddia edilmektedir.

Meclis gündemindeki ÇAYBEL’in sermaye artırımı maddesine ak partili Meclis üyelerinin karşı çıkarken, CHP’li belediye meclis üyelerinin de hiç ses çıkarmaması da gözlerden kaçmamıştır.

Bununla beraber CHP’li belediye meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilen sermaye artırımının belediye başkanının anlık karar vererek bu oylamayı görmezden gelip bir sonraki meclis toplantısına ertelemesi CHP’li meclis üyeleri tarafından nasıl karşılayacakları da merak konusu uyandırmıştır. CHP teşkilatının da belediye meclis üyelerinin bu oylamadaki düştükleri durumu nasıl açıklayacağı da merak konusudur. 

Bu iddialar karşısında Ak Partili belediye meclis üyelerinin verdiği sorular ve kamuoyunca merak edilen sorular ise şöyle;

1-ÇAYBEL Şirketi Çaycuma sınırları içerisinde hizmet üretmek üzere kurulmuş bir şirket midir? Yoksa ihalelere giren ve sahip olduğu imtiyaz nedeni ile birilerine maddi kazanç sağlayan bir firma mıdır?

2-ÇAYBEL Şirketinin 2015 yılı bilançosu nedir? Gelir gider tablosunun yazılı olarak kamuoyuna ve belediye meclis üyelerine sunulmasını talep ediyoruz.

3-ÇAYBEL şirketinde çalışan veya yeni işe alınan personeller hangi kriterlere göre değerlendirilmektedir? Maaş miktarları nasıl belirlenmektedir? Bu şirketin personel sayısı nedir?

4-ÇAYBEL şirketinin bünyesindeki mal varlıkları nelerdir? Kiralık veya sahip olduğu iş makinesi ve araçlar listesinin yazılı olarak kamuoyuna ve belediye meclis üyelerine sunulmasını talep ediyoruz. Bu iş makineleri ve araçların kiralanmaları veya satın alınmalarına ilişkin ayrıntılar nelerdir?

5-ÇAYBEL şirketinin sürekli olarak sermayesinin artırılmasının gerekçesi nedir? Zarar eden şirketlerde veya borçlarını ödeyemeyen şirketlerde sermaye artırımına gidilir. Bu şekilde bir durum mevcut mudur? Soruların cevapları Mayıs ayı meclis toplantısında görüşülmek üzere gündeme alındı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 4401
03.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın