Pass

Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, ülkemizde yıllık kan bağış oranının çok düşük olduğunu göstermektedir. Oysaki kan üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı ile kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Kan verildiğinde vücut yeni kan üretir bu da bizim daha sağlıklı ve daha güçlü bir savunma mekanizmasına sahip olmamızı sağlar. Bu anlamda kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir.

Çaycuma Kızılay Derneği başkanı Nilgün Çelik; “  TSO Fen Lisesi Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanyayla; öğrenci-öğretmen ve velilerle birlikte hayati önem taşıyan kan bağışının önemini vurgulamayı amaçladık. Kampanyamıza beklediğimizden büyük bir ilgi gösterildi.  Sadece veliler, öğrenci ve öğretmenlerimiz değil kampanyamızı duyan vatandaşlarımız da bağışta bulundular. Kan bağışından önce yapılan muayenelerde tansiyon ve şekere bakıldı. Unutmayalım ki Kan Bağışı Yaşam için Yapılan bir armağandır” dedi.

TSO Çaycuma Fen Lisesi müdür yardımcısı Nusret Çetin; “  Kampanya kapsamında 48 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirten Kızılay yetkilileri; böylesi önemli bir konuya özellikle okulların ve dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerin ilgi göstermesinin önemli olduğunu, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerekmektedir” dedi.

Kızılay Çaycuma şubesi yönetim kurulu üyesi Saide Özcan “Kızılay’ın yaptığı bu tür kampanyalarda desteklerini esirgemeyen TSO Fen Lisesi müdürü Recep Islak beye, Okul idarecilerine ve Kızılay’da görevli Doktor ve Hemşirelere Teşekkür ediyorum. Kampanyamıza gönüllü Kan Bağışı yapan tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2362
28.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın