Pass

Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çiftçilerin ve diğer gıda tarım ve hayvancılık sektöründe hizmet veren insanların uğraşılarını daha bilinçli, ekonomik ve sağlıklı yürütmelerini sağlamak amacıyla eğitim çalışmaları hız kazandı.

Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş, çiftçilerin en başta ürettiklerinden en yüksek düzeyde kazanç sağlamaları ve daha sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için ekonomik, sağlıklı ve daha kaliteli ürün elde edebilmeleri amacıyla bilinçlenmelerinin, yetenek kazanmaları düşüncesiyle 2015 yılında yapıldığı özellikle 2015 yılı sonbaharda hız kazanan süt sığırcılığı, mandacılık, meyvecilik konularında konu uzmanlarınca verilen eğitici, uygulamalı kurslara 2016 yılında da yenilerini ekleyerek devam edileceğini bildirdi.

İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından desteklenen programı anlatan Ulutaş, şöyle devam etti:
"İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü ile ortak hazırlanan ve kursiyerlerin 20 TL/ gün olarak destekleniyor. İş ve beceri kazanma amaçlı programlanan kurslardan önce Meyvecilikte Budama Tekniği kursu ile 16 çiftçimiz teorik ve uygulamalı eğitildi. Daha sonra iki hafta önce açılan Sebzecilikte Fide Yetiştiriciliği kursunda 17 kursiyer eğitilmiş ve bugün yapılan ölçme ve değerlendirme sınavı ile kurs sona ermiştir. Bu hafta çiftçilerden çiğ süt toplayan ve naklini yapan kooperatif ve birlik çalışanlarına Süt Toplamada Hijyen Koşulları konulu 15 kursiyere uygulamalı kurs açtık. Bu kursumuz halen devam etmektedir. Bu kursların bitimi ile arıcılarımıza Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile ortak Arıcılık Tekniği kursu, yine meyve üreticilerimize Meyvecilikte Aşılama kursu planlanmış kurslardır. Planlı ve projeli olarak açılan kurslarda kurs bitiminde kursiyerlere ölçme ve değerlendirme sınavı yapılmakta, başarılı kursiyerlere sertifika verilmektedir. Gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımıza Gıda Mevzuatı ile ilgili günlük kurslarımız İlçe Merkezi ve Beldelerimizde devam etmektedir. Sebze ve Meyve üreticilerimize günlük programlarla yürütmeye başladığımız Entegre Zirai Mücadele eğitimimizde yıl boyu sürecektir. Müdürlük olarak programlı eğitim çalışmalarına ek olarak gelecek taleplere göre eğitim çalışmalarımız yıl boyunca şekillenebilmektedir. Bu bağlamda yapılan eğitim çalışmalarında bizzat Müdürlüğümüz personeli görev almakta, ayrıca başka kurum ve kuruluşlardan akademik veya konu uzmanı personele de görev verilmektedir. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile ilgili her konuda sağlık ve teknik elamanlarının yaptığı yerinde ziyaretlerle daha bilinçli bir toplum oluşturma, üreticilerin sağlıklı, kaliteli ve verimli ürün üretme, gıda sektöründe sağlıklı üretim, hijyen koşullarına uygun pazarlama ve tüketim ortamları sağlama amaçlı bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ve çabalarımız sürmektedir.”

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2689
27.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın