Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çiftçilerin ve diğer gıda tarım ve hayvancılık sektöründe hizmet veren insanların uğraşılarını daha bilinçli, ekonomik ve sağlıklı yürütmelerini sağlamak amacıyla eğitim çalışmaları hız kazandı.
Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş, çiftçilerin en başta ürettiklerinden en yüksek düzeyde kazanç sağlamaları ve daha sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için ekonomik, sağlıklı ve daha kaliteli ürün elde edebilmeleri amacıyla bilinçlenmelerinin, yetenek kazanmaları düşüncesiyle 2015 yılında yapıldığı özellikle 2015 yılı sonbaharda hız kazanan süt sığırcılığı, mandacılık, meyvecilik konularında konu uzmanlarınca verilen eğitici, uygulamalı kurslara 2016 yılında da yenilerini ekleyerek devam edileceğini bildirdi.
İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından desteklenen programı anlatan Ulutaş, şöyle devam etti:
"İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü ile ortak hazırlanan ve kursiyerlerin 20 TL/ gün olarak destekleniyor. İş ve beceri kazanma amaçlı programlanan kurslardan önce Meyvecilikte Budama Tekniği kursu ile 16 çiftçimiz teorik ve uygulamalı eğitildi. Daha sonra iki hafta önce açılan Sebzecilikte Fide Yetiştiriciliği kursunda 17 kursiyer eğitilmiş ve bugün yapılan ölçme ve değerlendirme sınavı ile kurs sona ermiştir. Bu hafta çiftçilerden çiğ süt toplayan ve naklini yapan kooperatif ve birlik çalışanlarına Süt Toplamada Hijyen Koşulları konulu 15 kursiyere uygulamalı kurs açtık. Bu kursumuz halen devam etmektedir. Bu kursların bitimi ile arıcılarımıza Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile ortak Arıcılık Tekniği kursu, yine meyve üreticilerimize Meyvecilikte Aşılama kursu planlanmış kurslardır. Planlı ve projeli olarak açılan kurslarda kurs bitiminde kursiyerlere ölçme ve değerlendirme sınavı yapılmakta, başarılı kursiyerlere sertifika verilmektedir. Gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımıza Gıda Mevzuatı ile ilgili günlük kurslarımız İlçe Merkezi ve Beldelerimizde devam etmektedir. Sebze ve Meyve üreticilerimize günlük programlarla yürütmeye başladığımız Entegre Zirai Mücadele eğitimimizde yıl boyu sürecektir. Müdürlük olarak programlı eğitim çalışmalarına ek olarak gelecek taleplere göre eğitim çalışmalarımız yıl boyunca şekillenebilmektedir. Bu bağlamda yapılan eğitim çalışmalarında bizzat Müdürlüğümüz personeli görev almakta, ayrıca başka kurum ve kuruluşlardan akademik veya konu uzmanı personele de görev verilmektedir. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile ilgili her konuda sağlık ve teknik elamanlarının yaptığı yerinde ziyaretlerle daha bilinçli bir toplum oluşturma, üreticilerin sağlıklı, kaliteli ve verimli ürün üretme, gıda sektöründe sağlıklı üretim, hijyen koşullarına uygun pazarlama ve tüketim ortamları sağlama amaçlı bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ve çabalarımız sürmektedir.”
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
2808