Pass

Zonguldak ilinin yıllar önce göç alır durumda iken, şimdi ise göç vermesi sivil toplum kuruluşlarının dikkatini çekti. STK’lar içinde göçü durdurmaya yönelik en somut öneri Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç’tan geldi.

Tunç, Çaycuma Memur-Sen olarak göçü durdurmaya yönelik olarak düşündükleri “Toprağı Canlandırma ve Milli Kalkınma Projesi’ni şu şekilde açıkladı; “Projemizin adı "Toprağı Canlandırma ve Milli Kalkınma Projesi’dir.”

Projemizi gerçekleştirmek için şu iki hususu mutlaka yerine getirmeliyiz.

1) Halkımızla Milli Kalkınma Buluşmaları Yapmak
2) Bu Projeleri Hayata Geçirme ve Takip Komisyonları Kurmak

“Bu Projenin uygulanmasında mutlaka şu isimler yer almalıdır”

1. Vali / Kaymakam

2. İl / İlçe Müftüsü,

3. İl / İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

4. Gıda, Tarım ve Hayvancılıkla İlgili Meslek Odası, Üretici, Birlik vb. STK’lardan en az birer temsilci

5. Yerel Yönetimlerden en üst seviyede Birer Temsilci (Belediye Başkanı, Muhtar )

“Proje’nin hedefine ulaşması için şu şartlar yerine getirilmelidir”

1. Milli Kalkınma Toplantıları Düzenlenmelidir.

2. Yapılan toplantılarda Vatan Sevgisinin Iman’dan geldiği vurgulanmalıdır.

3. Vatan topraklarını ekip biçerek canlandırmanın Vatan Sevgisinin somut belirtisi olduğu detaylarıyla anlatılmalıdır.

4. Kıyametin Kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz Hadis-i Şerifinin her vatandaş tarafından en az 10 fidan dikerek hayata geçirilebileceği vurgulanmalı ve gönüllülük esasına dayalı "10 Fidan Uygulaması" derhal hayata geçirilmelidir.

5. Devlet desteği olan projelerden (seracılık, hayvancılık vs.) halkımız haberdar edilmeli ve en güzel şekilde istifade edilmesi sağlanmalıdır.

6. Her köyün verimlilik ve uygunluk profili çıkarılmalı ve her vatandaşa en az 50 tane verimliliğe uygun fidan ( ceviz, elma, armut, fındık vs.) dikme imkânı sağlanmalıdır.

7. Proje kapsamında fidan yetiştirilenler ödüllendirilmelidir.

8. Tahıl ekimini (buğday, mısır, arpa vs.) de teşvik edilmeli ve numunelik de olsa arazilerin ekilmesi sağlanmalıdır.

9. Tahıl ekenler de teşvik amaçlı olarak mutlaka ödüllendirilmelidir.

10. Elde edilecek mahsullerin pazarlanması konusunda sıkıntı yaşanmaması için pazar ayarlanması ve bu iş için Ziraat Odası ve benzeri kuruluşların daha aktif hale getirilmesi sağlanmalıdır.

11. Toprağın canlandırılmasına bağlı olarak Hayvancılık da geliştirilmeli, bu konuda da benzer uygulamalar hayata geçirilmelidir.

12. Toprağı Canlandırma ve Milli Kalkınma Projesi Takip Komisyonu kurulmalı ve proje sabırla takip edilmelidir.

13. Yıl (Hasat) sonunda gerekli değerlendirmeler yapılmalı, gerekirse projenin daha yaygın hale getirilmesi sağlanmalıdır.

14. Bu proje İl ve İlçelerde en üst seviyede görev yapan İdari ve Mülki Amirlerin (Vali / Kaymakam ) başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşlarla ( Meslek Odaları, Üretici Yetiştirici Birlikler ve ilgili STK'lar) masaya yatırılmalı, geliştirilmeli ve en pratik şekilde uygulamaya konulmalıdır...

Memleketimizde yaşanan göç olaylarını durdurmak ve Milli Kalkınmayı sağlamada ben de varım diyebilecek insanlarımızın sayısını artırabilmek için yetkili kurum ve kuruluşlarımızı bu önerimizi dikkate almaya davet ediyoruz” dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2531
27.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın