Pass

Çaycuma’da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin finali “1001 Hatim Duası ve Kutlu Doğum Aşı” programı ile yapıldı. Kapalı pazaryerinde gerçekleştiren programa binlerce insan katıldı.

Vatandaşın ilgisi yüksek olunca kapalı pazaryeri yetersiz kaldı. Din İşleri Yük. Kurulu Uzmanı Hafız Davut Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik kardeşlik ve birlik havasında geçti. Program önce protokol gelenleri kapıda güllerle karşıladı.

Programa; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya, Memur Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç, TDV Çaycuma Şube Başkanı Nihat Bozacı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Belediye meclis üyeleri katıldı. Program Yeni Camii Müezzin Kayyımı Kurtuluş Akbaş’ın Kuran tilavetiyle başladı.   

Programın sunumunu İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu yaparken, peygamber sevgisini salonlara sığmayan bir kalabalıkla Çaycuma’nın tüm belde ve köylerinde geçekleştirdiklerini söyledi.

Kaymakam Serkan Keçeli ise duygularını şöyle ifade etti; “Kutlu Doğumu Çaycuma’mızın her köşesinde yüzlerce insanla idrak ettik. İnsanlar bugün sıkıntı yaşıyorsa, Peygamber efendimizi anlayamadığımız, anlatamadığımız veya daha da önemlisi Peygamber efendimizin mesajlarını iyi yaşayamadığımızdan kaynaklanmaktadır diye düşünüyorum. 1989 yılından itibaren Kutlu Doğum Haftası Nisan ayı içinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde hepimizin evrensel mesajları en iyi şekilde anlayıp, hayatımıza tatbik eden insanlar olmamızı temenni ediyorum. Bu vesile ile 15 gündür özveri ile görev yapan tün dün görevlisi kardeşlerimizi tebrike diyorum. Peygamber sevgisini bir hafta değil 52 hafta boyunca taşımayı temenni ediyorum” diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı, Belediye Başkanı olduktan sonra ilk kalabalık topluluğu Kutlu Doğum programında gördüğünü belirterek; “O zamandan bu tarafa Nisan aylarını iple çekmeye başladım. Sayım Müftümüz günlerdir yaptığı çalışmalarla bizleri sizlerle buluşturdu. Çaycuma ismi eskiden Filyos Nehir kenarında Cuma günleri namaz kılmak için toplanan topluluğun günümüze taşınması ile oluşmuştur. Yıllar sonra o çöp ve hafriyat dökülen alanda sizlerle bu manevi duygularını yaşamanın mutluluğu içindeyim” dedi.

Din İşleri Yük. Kurulu Uzmanı Hafız Davut Kaya Hz. Peygamber “Tevhit ve Vahdet’ konulu konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim okudu. Kaya; “Katıldığım programlarda bu kadar kalabalık bir kitle görmedim. Aranızda olmak benim için büyük bir onurdur. Hepimiz Kuran’ın etrafında birleştik. Hz. Peygamber sevgisi ile bir araya geldik” dedi.

4 -6 yaş Kuran Kursu miniklerinin üç grup halinde sahnede söyledikleri İlahiler, Esmaül’l-Hüsna sunumu ve Peygamberimizin hadislerinden seçkileri okumaları izleyenlerin uzun süre alkış aldı. İmam Hatip Ortaokulu İlahi Korosu Olcay Verimli yönetiminde birbirinden güzel ilahiler okudu. İstanbul’dan gelen Tasavvuf Musiki Korosu (Recep Bilgiç, Aziz Hardal ve musiki korosu) sunum gerçekleştirdi.

Son olarak öğle namazı vaktinde çift ezan ve sala okundu. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlçe Müftüsü tarafından Hatim duası yapılarak katılanlara Kutlu Doğum Aşı ikramı yapıldı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2805
25.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın