Pass

Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada aşının önemi anlatıldı.

Dünya Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmeti vazgeçilmez olduğu belirtilen açıklamada; Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi 2005 yılında, aşılamanın desteklenmesi için ‘’Aşı Haftası’’ yapılmasına karar vermiş olup; ilk ‘’Avrupa Aşı Haftası’’ etkinliğine ülkemizde katıldı. Bu yıl 24-30 Nisan 2016 tarihleri arasında 11.’si düzenlenen Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri ile aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığı ve toplumun farkındalığının arttırılması yolu ile öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılanma talebinin arttırılması hedeflenmektedir. 24 Nisan -30 Nisan 2016 tarihleri arasında aşısız ya da eksik aşısı olan çocukların aileleri Aile Sağlığı Merkezlerine başvurarak aşılarını yaptırması gerekmektedir. Aşı; İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri vb. mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin etkilerinin ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddelerdir. Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere ulaşıp, onların bağışıklamalarını sağlamak amacıyla verilir. Vücutta savunma mekanizmasını uyararak, hastalık etkenini tanıyan ve bu etkenle karşılaşıldığında onu yakalayıp yok eden koruyucu maddelerin ( antikorların) oluşmasını sağlarlar. Bu şekilde aşılanan kişi, aşılandığı hastalıklara karşı bağışıklık kazanır yani o hastalığa karşı dirençli olur. Oluşan direnç genellikle ömür boyu vücutta kalır ve hastalık etkeni ile karşılaşınca, onu etkisiz kılmak için savaşır. Ülkemizde halen uygulanan Çocukluk Dönemi Aşıları şunlardır; BCG: Tüberküloz, DaBT-İPA-Hib: Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Polio, Hemafilus İnfluenza tip b Aşısı, - (Beşli Karma), KKK: Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak Aşısı. OPA: Oral Polio (Çocuk Felci) Aşısı. Td: Erişkin Tipi Difteri- Tetanoz Aşısı. KPA: Konjuge Pnömokok Aşısı. Hepatit A, Hepatit B, Suçiçeği Aşıları. DaBT-İPA: Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Polio (Dörtlü Karma ) Aşısı. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru, çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım” denildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2464
25.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın