Pass

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çaycuma’da belediye tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplu açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili "Hodri meydan" dedi. 

CHP Genel Başkanı, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesindeki açılış ve ziyaretin ardından Çaycuma ilçesine hareket etti. Çaycuma Belediyesi'nin temel atma törenine katılan CHP lideri, burada vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, Çaycuma Belediyesi tarafından hizmete alınan atık su arıtma tesisi, SEKA lokali, balerin heykeli, dönüşüm tesisi, pazaryeri 3. Etap ve belediye hizmet binası tesislerinin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

Yaklaşık 20 milyon liralık tesislerin toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlığı seçiminde bir akşam Çaycuma'ya gelmiştim. Çaycuma'yı otobüsle gezmiştik. Onun vaatleri vardı. Yapacağını söylüyordu. Çaycuma'nın kaderini değiştireceğini söylüyordu. Burayı sadece bölgenin değil Türkiye'nin önemli bir merkezi haline getireceğini söylüyordu. Sizler seçtiniz. Oylarınızı verdiniz. Başkanı, başkanlık koltuğuna oturttunuz. O güzel şeyler yapıyor. Bir akşam seçimlerden önce geldiğim Çaycuma ile bugün geldiğim Çaycuma arasında 180 derece fark var. Daha güzel, daha renkli. Dünyayı kucaklama hedefi olan, kültürü olan bir Çaycuma ile karşılaştık. Hepinizin huzurunda belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Onunla onur ve gurur duyuyoruz. Bir belediye başkanının özelliği var. Seçildikten sonra bütün vatandaşları kucaklamalı. 'Hiçbir ayrım yapmadım. Yapmayacağım. Eşit yurttaş olarak herkese eşit hizmet götüreceğim' dedi. Beşiktaş Belediyesi'ne de katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. Kardeş belediyecilik budur. Durumu iyi olan belediyelerimiz diğer belediyelere gerçekten samimi katkıları sürdürüyorlar" diye konuştu.

"FAKİR FUKARA ÇOCUKLAR ŞEHİT OLUYOR"
Terörle mücadelede fakir çocukların şehit olduğunu söyleyen CHP Lideri, "Kuşkusuz bugün güzel bir gün. Ama yüreğimizi yakan olaylar da oluyor. Dün iki şehidimiz daha geldi. Yüreğimiz burkuldu, içimiz acıyor. Acı olan şudur. Çocukların babalarının toprağa verdiği bir süreçten babaların çocuklarını toprağa verdiği bir sürece geldik. Evlat acısı yaşanıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. En büyük arzumuz da budur. Hepimizin düşünmesi gereken belli konular var. 14 yıldır terörsüz bir Türkiye devraldınız. Bugün Güneydoğu'da şehirler silah deposu haline geldi. Kim Başbakan'dı, kim yönetiyordu Türkiye'yi. Kimsenin kahramanlık edebiyatı yapma gibi bir hevesi olmasın. Bu ülkenin fakir fukara çocukları şehit oluyor. Ankara'daki beylerin hangisinin çocuğu o bölgelere gitti. Onlar Ankara'ya gidip keyiflerine baktılar" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZA YAPILAN MUAEMELİNİN HESABINI SONUNA KADAR SORACAĞIZ"
Karaman'daki taciz davasının görüldüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, çocuklara yapılanların hesabını soracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bugün Karaman'da bir dava daha görüldü. Onu da yakından izleyeceğiz. Çocuklarımıza yapılan muamelenin hesabını sonuna kadar soracağız. Hiçbir çocuğu koruma alanımızın dışında bırakmayacağız. O evlatlar bizim de evlatlarımız. Onlara sahip çıkmak sadece benim değil Türkiye'nin gönül borcu. Hep birlikte sahip çıkacağız. Hep söylenir, CHP'nin belediyeleri ne iş yapıyor diye? Rahatlıkla söyleyebilirim. İstanbullu rahat bir hafta sonunu geçirmek için Kadıköy, Bakırköy, Avcılar'a gider. Nedir buralar? Buralara bir İstanbullu geldiği zaman kendisini özgür bir hayatta görür. Güzel bir kent kültürüdür. Rahat gezip, dolaşabileceği, düşüncesini rahatça ifade edebileceği bir kent. Bugün aynı şekilde İzmir, Ege Bölgesi'nin yıldızı gibi parlıyor. Ankara metrosunu 1.5 milyara yapıldı. İstanbul metrosunu 3 milyara yapılıyor. İzmir metrosunu onlar yapamadılar. Ama bizim belediyemiz yaptı. Bizim belediye başkanımız belediye gelirleriyle yaptı. Eskişehir'e bak turistler gelir. İlk metroyu CHP'li belediye, ilk toplu konut uygulamasını CHP'li belediye yaptı. İlk ekmek fabrikalarını yapan, ilk tercihli yol uygulamasını CHP'li belediyeler yaptı. Türkiye'de yerel yönetimlerde bir ilk varsa onun sahibi CHP'li belediyelerdi. Kent kültürü önemli. Kentte yaşamak güzel bir şey. Bunun sorumlulukları vardır. Kentin bir estetik güzelliği vardır. Etrafa bakarken, güzel bir havayı teneffüs etmek ister estetiği gözlerinizle görmek istersiniz. Yolu Zonguldak'a düşenler Çaycuma'ya uğrasın ve Çaycuma'yı görsün. Bir insanın kentin tarihine sahip çıkması kadar güzel bir şey yok. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

"YİĞİTSEN KENDİ DOKUNULMAZLIĞINI DA KALDIR"
Kılıçdaroğlu, parti olarak milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu için "Hodri Meydan" diyen CHP lideri, şu ifadeleri kaydetti:
"Son günlerde bir konu var. Dokunulmazlık. Olsun mu olmasın mı? Bizim CHP olarak görüşümüz şu, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık olmasın. Neden korkuyorsunuz? Açık ve net söylüyoruz, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık kalksın. Dokunulmazlığı kaldıracaklarını söylüyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve onun vekilleri diyor ki dokunulmazlığımızı kaldırın. Kaldıracaklarını söylüyorlar ama Davutoğlu dokunulmazlığını kaldırmamasını istiyor. Hodri meydan diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan sen de kaldırırsın. Dokunulmazlığını kaldırmaktan neden korkuyor? Terör örgütlerine yardım ve yataklıktan korkuyor. Ben de söylüyorum zaten sen ve arkadaşların terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptınız. Bir ülkede kamyon üzerinde kalaşnikof taşınacak. Hiç kimse endişe etmesin. Hesabını soracağız. Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok. Açık ve net söylüyorum, dokunulmazlıklarla ilgili düşüncemizi söyledik. Sen ve yolsuzluk yapan bakanların onların da dokunulmazlığını kaldır, yolsuzluk yapanların önüne yatma diyoruz. Hırsızlık yapan adamın mecliste ne işi var. Yapmadıysan hakimin karşısına çık. Ama ağabeyi izin vermez. Çünkü vesayet altındadır."

Program, duaların ardından toplu açılış ve temel atma ile sona erdi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2605
20.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın