Pass

Rahmet Elçisi Hz. Peygamber (S.A.V) Efendimizin doğumun 1445. yılı münasebetiyle yapılan etkinlikler çerçevesinde İlçe Müftülüğümüz tarafından Bartın Müftü yardımcısı Orhan Keskin’ in konuşmacı olarak katıldığı “Hz Peygamber, Tevhit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım”  konulu konferans programı düzenlendi.

Konferans Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Bartın il müftü yardımcısı Orhan Keskin, Çaycuma ilçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Çaycuma Gençlik merkezi müdürü Şendoğan Kaya, çeşitli kurum ve kuruluşların daire amirleri, Müftülük personeli, öğrenciler ve halkın yoğun bir katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, Nebioğlu Merkez Cami İmam-Hatibi Ali Rıza Türk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftümüz Mahmut Rauf Arcaklıoğlu Selamlama konuşması yaptı.

Arcaklıoğlu “Bu gün Nebioğlu Meydanında öğle namazını müteakip düzenlenen bir programla Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Belediye Başkanı Sayın Ertan Aydoğan ve Çaycuma Gençlik merkezi müdürümüz Şendoğan Kaya ile birlikte Esnafımıza Gül dağıttık ve Konferansa davet ettik. Rabbim bu salonu dolduran siz Müslüman kardeşlerimizden razı olsun. Kutlu doğum münasebeti ile Karapınar’dan başlayarak tüm belde ve ilçe merkezimizde programlarımız devam edecektir” dedi.

Konferansa ev sahipliği yapan Nebioğlu belediye başkanı Ertan Aydoğan “Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yılki ana teması 'Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım’ olarak belirlenmiştir.

Peygamberler Yüce Allah’ın insanlara doğru yolu bulmaları için gönderdiği en üstün vasıflı kimselerdir. Allah Teâla’nın gönderdiği son dinin özel adı İslam, son indirdiği kitap Kuran-ı Kerim ve son peygamberi de Hz. Muhammed (S.A.V.)’dir.

İnsanlığın her zaman bir modele ihtiyacı vardır. Kur’an, müminler için en güzel örneğin Hz. Muhammed (S.A.V.) olduğunu haber vermiştir. Peygamber Efendimiz ’in hayatı, bütün yönleriyle örnek alınabilecek tarzda olumsuzluklardan arındırılmış, fert ve toplumları dünya ve ahirette mutluluğa götüren bir hayattır. Bu bağlamda Hz. Âişe Validemiz, onun hayatının/ ahlakının Kur’an olduğunu bildirmiştir. Öyleyse insanlık ona ne kadar sarılır ve onu ne kadar bulabilirse, o kadar mutlu ve bahtiyar olacaktır.

Peygamberimizin en büyük özelliği, Yüce Allah’ın Hak olarak bildirdiği yolda tek başına da olsa, bütün güçlüklere ve tehlikelere göğüs gererek yürümesidir. Bu güzel günü ve gecesini düzenleyen ilçe müftümüze ve Din Görevlisi Hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bartın il Müftü yardımcısı Orhan Keskin, gerçekleştirilen Konferansta yaptığı konuşmada; “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu seneki Kutlu Doğum Etkinlikleri teması olarak  “Hz. Peygamber (Sav) Tevhit ve Vahdet” konusunu belirlediğini, Hafta boyunca yurtiçinde ve yurtdışında olduğu  gibi Çaycuma’da gerçekleştirilecek etkinliklerde de bu konu Hz. Peygamber (Sav)’in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde ele alınacağını ifade etti. Peygamber Efendimiz, sadece Rabbini büyük tanımıştır. Toplumda kök salmış nankörlüğe ve inançsızlığa, bunları savunan şımarık ve sapkınlara karşı yılmadan mücadele etmiştir. Karşısına dikilen muhataplarının güç kuvvet ve nüfuzları ne olursa olsun, onlara asla boyun eğmemiştir. Kendisine vahyedilen tevhid dinini yaymaktan vazgeçmesi karşılığında kendisine vâdedilen her türlü dünyalığı elinin tersiyle itmiştir. Bu uğurda korkmadan, yılmadan, cesaretle, sabır ve sadakatle yoluna devam etmiştir.Hz. Peygamber (S.A.V.) bütün bu fedakârlıkları üzerine çok titrediği ümmeti için yapmıştır. Onun, ümmetini ateşten koruma misyonunu, ateşe hücum eden kelebekleri ateşe düşmekten korumaya çalışan bir adama benzetmiştir. O halde bize düşen, onun yolunda birlik olup dirliğe ermektir.

Bu bağlamda milletimiz ve bütün İslam alemi büyük bir heyecanla, onun getirdiği mesajı anlamak, ona olan sevgi ve saygısını ortaya koymak ve bu bilinci topluma yerleştirmek gayesiyle her yıl Mevlid Kandilini ve Kutlu Doğum Haftasını kutlamaktadır. Bu sebeple kutlu doğum, yalın ve adet kabilinden bir kutlama merasimi değil, Peygamberimizin bize getirdiği ahlak ve öğretilerini güncellemek suretiyle hayatımıza yansıtmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle kutlu doğumun, milletimize ve bütün insanlığa sevgi, barış getirmesi, birlik ve beraberliğe vesile olması niyazıyla, kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diler, milletimizin kutlu doğum haftasını tebrik ederim.

Müftü yardımcısı Orhan Keskin “Son Peygamber Hz. Muhammed (Sas)’in Kutlu Doğumunun 1445. Yıldönümünün kutlandığı 9-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası’nın, tefrikaya düşmeden, ayrılık gayrılık bilmeden tevhid ikliminde bir yaşam vesilesi olması” duasıyla konuşmasını tamamladı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2322
14.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın