Pass

“Okul öncesi eğitim zorunlu, parasız ve tam gün olsun” talebiyle düzenlenen imza kampanyasına bir tepki de Diva-Sen Çaycuma Temsilciliğinden geldi.

Diva-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Yusuf Bayhan, 4-6 yaş Kur’an eğitimine karşı çıkan sendikalara tepkiyle karşılık verdi.

Diva-Sen İlçe Başkanı Bayhan; “Ey eğitim sendikacılığı yapanlar, ey siyasiler; 4-6 yaş Kur’an kurslarına niçin karşı çıkıyorsunuz? Bu çocukların sizlere bir zararı mı var? Niçin rahatsız oluyorsunuz? Siz eğitim sendikacıları kesintisiz eğitime karşıydınız. Dini eğitim zorunlu olmasın diyordunuz. Demek ki dini eğitim tüm okullarda zorunlu olsaydı, o zaman da tepki gösterecektiniz. Korkmayın, bu çocuklar; Kur’an öğreniyorlar, dua öğreniyorlar, anne babaya ve büyüklere saygılı olmayı öğreniyorlar. Temizliği öğreniyorlar. Allah ve peygamber sevgisini öğreniyorlar. Kısacası bu çocuklar; dini ve milli değerlerini öğreniyorlar.

Ey sendikacılar, ey siyasiler; bu çocukların dini eğitim almalarını sizler istemiyor musunuz? Siz dini eğitimden rahatsız mı oluyorsunuz? Okul öncesi zorunlu eğitim olsun, parasız olsun, tam gün olsun laflarınız düşündürücü.

Ey sendikacılar; sizler; 4-6 yaş Kur’an kursu eğitimini veren müftülüğümüzün de; denetimsiz ve eğitim kurallarından yoksun olduklarını, öğretmenlik vasfı olmayan kişilerce bu çocukların eğitildiklerini, verilen yanlış eğitim nedeniyle birçok çocuğun kafalarının karıştığını, çocukların birçoğunun psikolojilerinin bozulduklarına dair olumsuzluklar görüldüklerini söylüyorsunuz. Yanlış Eğitim’den kastınız Kur’an eğimi mi? bu bahanelerle; müftülüğümüzü de eleştiriyorsunuz. Şunu bilmenizi istiyorum ey sendikacılar, ey siyasiler; diyanet ve müftülükler; devletin resmi ve anayasal kurumlarıdırlar. Kaldı ki diyanetin görevi; toplumu din konusunda aydınlatmaktır. Size ne oluyor? Bu çocukların eğitimleri; diyanet işleri başkanlığımızca öğretim metotlarına göre hazırlanmış ders materyallerinden eğitim veriliyor. Bu çocuklar din ve ahlak derslerini alıyorlar. Dini ve milli değerlerine sahip çıkmasını öğreniyorlar. Denetimi de müftülüğümüz yapıyor. Kurslarımız her türlü denetime de açıktır korkmayın.

4-6 yaş Kur’an eğitimini verenler; ilahiyat mezunu ve ilahiyat ön lisans mezunudurlar. Bilmiyorsanız öğrenin. Yeterlilik sınavından 60 puan alma şartı da vardır. İl müftülüğünün açtığı sınavı da kazanmak şarttır. Halk eğitim merkezlerinde açılan kurslardan aldıkları çocuk eğitimi başarı sertifikaları vardır. Çaycuma ilçe müftülümüze bağlı 17 tane “ 4-6 yaş” Kur’an kurlarında yaklaşık 250 çocuk eğitim görmektedir.

Ey sendikacılar; inşallah tahmin ettiğiniz gibi önümüzdeki eğitim döneminde 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın sayısı 50’yi geçer. Öğrenim gören çocukların sayısı da 500’ü geçer. Bu sözleri sizlere Allah söylettiriyor. Şunu hiç bir zaman unutmayın, diyanet ve müftülüklerimiz sahipsiz değildirler. Siz sendikacılar ve siyasiler eletiyorsunuz diye dini eğitimden asla vaz geçmeyeceğiz. Bizler birer sivil toplum kuruluşu ve diyanet sendikası olarak; diyanetimizin ve müftülüğümüzün yanındayız ve dimdik ayaktayız” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2358
13.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın