Pass

Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından “Okul öncesi eğitim zorunlu, parasız ve tam gün olsun” talebiyle düzenlenen imza kampanyasının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

İlçe Başkanı Çolakoğlu; “Çaycuma’da ki kamu kurumlarımızın yaptığı çalışmalarda özellikle Çaycuma Milli Eğitim ve Çaycuma Müftülüğümüzün yaptığı çalışmalar hakkında son günlerde yapılan aleyhte kampanyalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Devlet eliyle yapılan dini eğitimler devletimizin geleceği ve güvenliği için önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı da anayasamızın kendine verdiği hakkı müftülükler aracılığıyla kullanmaktadır. Anayasamızda toplumun din konusunda aydınlatma görevini diyanet işleri başkanlığına vermiştir. Bu hakkı da Çaycuma’mızda Diyanet işleri başkanlığından aldığı güçle yerine getirmeye çalışan kurum Çaycuma Müftülüğümüzdür. Bizlerde Müftülüğümüzün gayretli çalışmalarını görmekteyiz.

4-6 yaş kuran kurslarında Çaycuma’mızda 17’e ulaşmıştır. Bu kurslarda öğretici olarak görev yapanlar 4 yıllık ilahiyat mezunu ve 2 yıllık ilahiyat mezunu ve bununla beraber milli eğitim bakanlığına bağlı halk eğitim merkezleri bünyesinde açılan 296 saatlik okul öncesi çocuk bakım sertifikası mevcut olan öğreticiler bu kurumlarda görev almaktadır. Bu okullarda verilen eğitim diyanet işleri başkanlığı tarafından eğitim uzmanları ve pedagogları tarafından hazırlanmış müfredat çerçevesinden eğitim uygulandığını kurum amirleri bilmektedir ve bizlerde takip etmekteyiz.

Devletimiz ve hükümetimiz de bu kurumların denetimine mülki amirler aracılığıyla önem verdiğini hatırlatmak isterim. Bu konuda şüphesi olan sivil toplum kuruluşları da oluşturacakları bir heyet ile hem milli eğitimin anaokullarına hem de 4-6 yaş kurslara yetkililerden izin alarak istedikleri zaman ve istedikleri kuruma ziyaret etmelerinde sıkıntı olmayacağını şahsım adına düşünüyorum ve bu kurum amirlerinin de bu ziyaretlerden memnun kalacaklarına inanıyorum” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3050
12.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın