Dünyada ve Türkiye’de üniversite sıralamaları hazırlanırken akademik başarı puanlarının hesaplanmasında en önemli veri kaynaklarından biri olan ve bilimsel araştırmaların ve atıfların kaydının tutulduğu dünyanın en büyük veritabanı Scopus'un 2015 yılı verilerine göre Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü kendi alanında tüm üniversiteleri geride bırakarak uluslararası dergilerde basılan araştırma makalelerinin hem toplam sayısında hem de öğretim üyesi başına düşen makale sayısında birinci oldu.
Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çetin Mekik yaptığı açıklamada: "Bu başarı bölümümüz öğretim üyelerinin çalışma azmi ve iradesiyle elde edilmiştir. Ancak tüm başarılarda olduğu gibi bu başarı tek bir unsura bağlı değildir. Öncelikle Rektörümüzün bölümümüz altyapısını güçlendirmek için verdiği muazzam destek ve uluslararasılaşma konusunda bize ilham kaynağı olması bu başarının temelini atmıştır. Uluslararası alanda marka olmuş bilim insanlarının bölüme kazandırılmasında bir önceki bölüm başkanımız Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu’nun öngörü ve gayretleri bölümümüzde vizyon değişikliğine ve çalışma alanlarının genişletilmesine neden olmuştur. Özellikle son üç yılda bölümümüzde ortak çalışma yapma, projeleri başarıyla tamamlama becerileri daha fazla arttı. Tüm bunların sonucunda ulusal ve uluslararası alanlarda fark edilme, birçok alanda çalışma ve proje üretme azmi ve kapasitesi canlandı. TÜBİTAK Mart 2016 dönemi proje başvurularında bölümümüz öğretim üyelerinin yürütücü ve araştırmacısı olduğu altı adet proje önerisiyle de Türkiye’de en çok proje başvurusu yapan bölüm olmanın da gurunu yaşatan bölümümüz öğretim üyelerine teşekkür ederim" dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Eğitim-öğretim ve araştırmada kapasite ve kaliteyi yükseltmeye yönelik yaptığımız yatırımların sonuçlarını yavaş yavaş almaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mühendislik Fakültemizde çok sayıda bölümümüzün MÜDEK tarafından akreditasyonu sağlandı, diğer bölümlerimizde de süreçler devam etmektedir. Özellikle en eski fakültemiz olan Mühendislik Fakültemizdeki öğretim üyelerimizin araştırma kapasitelerini artırmak için son yıllarda çok önemli altyapı ve araştırma laboratuvarları kurma yönünde ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımların hem eğitim kalitemizi olumlu etkilemesinden hem de öğretim elemanlarımızın yaptıkları araştırmalarla ulusal ve uluslararası ölçekte başarılı olmalarından ve görünürlüklerinin artmasından son derece mutluyum. Geomatik Mühendisliğimizin yakaladığı bu başarı da ayrı bir önem taşıyor. Uluslararası alanda saygın dergilerde hem toplam yayın sayısında hem de öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında kendilerinden çok daha önce kurulmuş tüm bölümleri geride bırakarak birinciliği elde etmeleri gerçekten övgüyü hak ediyor. Arkadaşlarımız "birlikte başarıyoruz" mottomuza sahip çıkarak küçük problemlere takılmadan bir takım halinde çalıştılar, eksik yanlarını gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından yerli ve yabancı öğretim elemanlarıyla takviye ettiler. Son yıllarda sağlanan altyapı desteğimizle özellikle bazı alanlarda ileri araştırmalar gerçekleştirebilen ülkemizdeki tek bölüm haline geldiler. Kararlılık gösterildiğinde ve azimle çalışıldığında güzel işler yapılabiliyor ve farklı alanlara yönelmek ve yatırım yapmak da sizi daha başarılı ve görünür kılıyor. İşte Geomatik Mühendisliği bunun en güzel örneği. Mühendislik Fakültesi Dekanı Hakan Kutoğlu’nun şahsında dekanlık yönetimini, ve Bölüm Başkanı Çetin Mekik başta olmak üzere Geomatik Mühendisliği Bölümünün tüm öğretim elemanlarını ve bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, üniversitemize kattıkları değer için şükranlarımı sunuyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.”
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
2573
BEÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü Türkiye Birincisi Oldu
BEÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü Türkiye Birincisi Oldu
Derecelendirme 0,00. Toplam oy 0.
Fiyat:
0,00 TL