Pass

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Çaycuma Adliye’sinde görev yapan avukatlar Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşunun ardından avukatlar adına konuşmayı gerçekleştiren Av. Eren Yardımcı şunları söyledi; “Her yıl olduğu gibi 5 Nisan Avukatlar Günü’nde bir kez daha atamızın manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz. Her yıl bıkmadan usanmadan belirttiğimiz gibi savunma hakkı adil yargılanma hakkının başlangıcı ve temelidir. Yargılamanın tarihsel süreci içerisinde, savunmayı farklı isimler altında hep avukatlar üstlenmiş. Avukatların örgütlerinde barolar oluşturmuştur. Hukuk devletine işlevlik kazandıran yargı, bağımsızlığın olmazsa olması ve en önemli özelliği “savunma” ve savunmanın özgürce yapılabilmesidir. Bağımsız yargının en büyük güvencesinde savunmanın temsilcisi olan bağımsız avukatlardır. Çağımızda hukuk devletinin özü, bireylerin devredilemez, dokunulamaz temel hak ve özgürlüklerine sahip olduğunun kabulü ile adaletin esasına göre devlet otoritesinin hukuk ile sınırlandırılmasında temelini bulur. Başka bir deyişle “hukuk devletini kuran temel haklardır” temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi ise hak arama özgürlüğüdür. Bağımsız savunmayı temsil eden avukat bireylerin hak arama özgürlüğünün sesi ve teminatıdır. Bu nedenle avukatlar 1036 sayılı avukatlar kanunun birinci maddesinde belirtildiği üzere yargının kurucu unsuru olup bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler. Bu kapsamda meslektaşlarımız, bireylerin hak arama özgürlüğünü yerine getirilmesinde yardımcı olmanın yanı sıra adli mercilerce verilen kararların yasa yollarına başvurmak suretiyle, hukuka uygun denetleme mekanizması işlevini de yerine getirmektedirler. Temek hak ve özgürlükleri güvence altına alacak, yasama yürütme erkini eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğu bakımından denetleyip dengeleyecek olan erk, yargıdır. Güçlü yargı ise ancak güçlü avukat ile mümkündür. Avukatlığın gerek kurumsal gerek bireysel olarak işlevselliğin artırılarak mesleğimizin hak ettiği itibarı tekrar ve daha güçlü bir şekilde kazanması temennisiyle tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyoruz.”

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2665
05.04.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın