Pass

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Çaycuma ilçesinde bulunan lale üreticilerini ziyaret ederek, üretim alanlarında incelemelerde bulundu. 

Çaycuma ilçesi Gemiciler mahallesinde lale soğanı, zambak ve çiğdem soğanı üretimi yapan üreticilerden Ulaş Kınıcı ve Aşkın Kınıcı'nın üretim bahçelerine gelerek incelemelerde bulunan Vali Ali Kaban'a Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş ve Çaycuma İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri eşlik ettiler. 

Lale bahçesinde inceleme sırasında yetiştiricilerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Vali Ali Kaban, yetiştiricilerin talebini dikkate alarak önemli ihtiyaçlardan birisi olan soğuk hava deposu kurulmasının uygun olacağını ifade etti. Vali Kaban teknik konularda bilgi alış verişinde bulunarak yörede önemli bir gelir kaynağı ve iştigal alanı, iş kapısı olacağı belli olan lale soğanı üretiminin mutlak şekilde planlı ve projeli uygulanmasını bu uğraşta devlete düşen görevin devlet tarafından yapılacağını teknik konularda ve diğer konularda her türlü maddi ve manevi desteğin verileceğini ve ayrıca çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vali Kaban, yörede lale yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği gibi kurumlar aracılığıyla üreticilere yardımcı olmak için projelerin geliştirilmesi önemine değinmiş, üreticileri de çalışmalarından ve emeklerinden dolayı tebrik etti.

İlk defa Çaycuma ilçesi İstasyon Mahallesinde 2013 yılı Ekim ayında bir üretici 10 bin adet lale soğanı dikerek üretime başladı. İlk denemeden başarılı netice alınmasıyla birlikte Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce üretimin verimli geçeceği ve başarılı olacağı dikkate alınarak çalışmalara start verildi. Bu amaçla 2014 yılında üretime karar veren 10 üreticiye gerekli teknik ve idari destek sağlanarak 160 bin adet lale soğanı dikimiyle üretim çalışmaları devam etti. 2015 yılı Mayıs ayı sonunda ise 480 bin adet lale soğanı hasat edildi. Bu bağlamda çiftçilerden alınan tepkiler doğrultusunda 2016 yılı Ekim ayında 50 den fazla üreticinin lale soğanı üretimi yapacağı ve yaklaşık 2 milyon soğan dikimi ile 6-7 milyon adet lale soğanı üretiminin gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2286
31.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın