Pass

Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında, imzalanan protokol gereğince Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan TİG Kaynakçılığı Kursu ve Temel İmalat ve Montaj Elemanı Kursu’nu Kaymakam Serkan Keçeli, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ziyaret ettiler.

Okul Müdürü Ali Gücük’ten kurslar hakkında bilgi alan Kaymakam Keçeli, sınıfları ziyaret ederek kursiyerle sohbet etti.

Bölgemizde işsizlik sıkıntısı değil kalifiye eleman sıkıntısı olduğunun altını çizen Kaymakam Keçeli; “% 50 çalışma garantili IŞKUR destekli bir kursa başladığınız için şanslısınız. Türkiye’de özellikle Çaycuma’da işsizlik sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. Kalifiye eleman sıkıntımız çok. Organize sanayi Bölgemizde, küçük sanayi sitelerimizde tesislerimiz var. Ben biliyorum ki her biri konusunda kalifiye eleman bulamamaktan sıkıntı çekiyorlar. Biz toplum olarak ‘her işi yaparım’ diyenlerdeniz. Her işi yaparım diyen kişi hakkıyla hiçbir işi yapamayan kişidir. Rekabet ve iç piyasa o kadar gelişti ki her işin en iyisini yapmak zorundayız. Üretimim daha kaliteli olmasını saylayacak kişiler işçilerdir. Yapmamız gereken kendimizi bir alanda uzman kişi haline getirmek. Biz bunu ne zaman başarırsak emin olun siz iş peşinde koşmazsınız, iş sizin peşinizden koşar. Bu kurslarda alacağınız eğitimle sokaktaki işsiz insanlardan daha farklı bir özelliğe kavuşacaksınız. Elinizdeki sertifika ile yetenek, zanaat ve iş sahibi insanlar haline geleceksiniz. Emek verip bu kursu bitirirseniz Çaycuma’da nereye gitseniz il bulabilecek insanlar haline geleceksiniz. Ama emek vermezseniz 6 ayını boşa gitmiş olur. Eğitimlerden en iyi şekilde faydalanmaya çalışın. Kursta emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir de 6 yıl önce aynı şekilde açılan kursu bitirenlerin çoğunun iş bulduğunu belitti.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir ise kursun % 50 iş bulma garantisi olmasının kursiyerlerin yarısının işsiz kalacakları anlamına gelmediğini, işverenlerin çoğunun kalifiye eleman çalıştırmaya her zaman hazır olduğunu söyledi. Kurslar yüzde elli iş garantili meslek edindirme kursları olup, kurs süresince kursiyerlere günlük ödeme yapılacak.

Haber: EKSPRES

 

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2683
17.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın