Pass

Türk Eğitim-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Mesajında sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken İlçe Temsilcisi Tarık Arslan, yetkililerden son dönemde giderek tırmanan şiddetin bir an önce sonlandırılması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. 

Sağlık çalışanlarının yaşadığı ekonomik sorunların da kabul edilemez boyutlara eriştiğine vurgu yapan Arslan; döner sermaye ödemeleri, nöbet ücretleri, maaşlar konusunda mutlak surette düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Arslan açıklamasında; “İnsan sağlığının vazgeçilmez bekçileri ve neferleri olarak görev yapan  sağlık çalışanları bugün yine türlü sıkıntılar içerisinde 14 Mart Tıp Bayramını kutlamaktadır. “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyen Mustafa Kemal Atatürk, bu sözüyle sağlık çalışanlarına verdiği değeri ortaya koyarken ne yazık ki bugün, istatistikî verilere bakıldığında Türkiye’de sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve imkânları bu alanda görev yapan 500 bin sağlık çalışanının Tıp Bayramını bir bayram olarak kutlamasına müsaade etmemektedir.

Mobbing, fazla iş yükü, yoğun mesai ve sonu gelmeyen nöbetlerin yanında son dönemde hızlı bir artış gösteren ve sonu ölümlere kadar giden şiddet olayları sağlık çalışanlarını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Sosyal medyada, yazılı ve görsel basında şiddet olayları yer buldukça, sağlık çalışanları da  artık kendi yaşamları ve sağlıklarından endişe eder duruma gelmiştir.

Hamile sağlık çalışanını darp eden, ellerinde bıçaklarla acil servislerde dehşet saçan, ambulanslara ateş atan ve gözlerini kırpmadan sağlık çalışanlarımızın canlarına kast edenlerin görüntülerini üzülerek izliyoruz.  Şiddet olayları bu denli artarken yetkililer yaşananlara hala kayıtsız kalmakta ve sağlık çalışanlarını tehdit eden  olayların önüne geçilememektedir. 

Canları pahasına bizlere hizmet veren bu yürekli ve cefakar insanların en büyük sorunu olan bu saldırıların derhal önüne geçilmeli ve sağlık çalışanlarına saldıran kendini bilmezler en ağır yaptırımlarla cezalandırılmalıdır.

Daha fazla zaman kaybedilmeden sağlık çalışanlarının yaşadığı bu sıkıntıların yetkililer tarafından bir an önce çözüme kavuşturularak, bir sonraki 14 Mart Tıp Bayramını daha mutlu ve sorunlardan arınmış bir şekilde kutlamayı umut ediyor, tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını içtenlikle kutluyorum” dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2508
15.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın