Pass

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Çaycuma’da Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir; Bundan tam 95 yıl önce milletimizin en zor dönemlerinden birinde İstiklal Marşımızı yazarak milletimizin duygu düşünce ve hissiyatına tercüman olan aynı zamanda milli birlik ve beraberlik ruhunun yeniden canlanmasını sağlayan Mehmet Akif Ersoy milletimizin yetiştirmiş olduğu şair edebiyatçı düşünür, dava adamı, vatan, millet memleket sevdalısı her şeyden de önemlisi hayırlı bir vatan evladıdır. Mehmet Akif Ersoy’u önemli ve değerli kılan birçok eseri vardır. Ancak onu asıl ve önemli kılan inandığı değerlere tam bağılılıkla yaşadığı dosdoğru hayatıdır. Akif, doğumundan ölümüne kadar merasimsiz mütevazı bir hayat yaşamıştır. 1921 yılında Ankara’da Taceddin Dergâhı’nın bahçesindeki evinde gecenin bir yarısında yatağından fırlayarak odasının duvarına yazmaya başladığı ‘Korkma’ diye başlayan şanlı marşımız 12 Mart 1921 tarihinde meclis kürsüsünde defalarca ayakta okunduktan sonra kabul edilmiş, o tarihten bugüne dek milli birlik ve beraberliğimizin mihenk taşı olmuş, milletimizin gönlüne ve yüreğine taht kurmuştur. Sevgili gençler İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve anlamak İstiklal Marşımızı özümsemek bize hatırlattıkları değerlerimize sahip çıkmak, bu uğurda aynı inanç ve kararlılıkla her zaman her yerde her koşulda vatanı millet maneviyat ve mukaddesat sevdalısı olmak, bu vatan üzerinde soluk alıp veren herkesin temel görevidir. Bu aziz millete ve bu güzel vatana mal olan değerlerimize sahip çıkınız” diye konuştu.

‘İstiklal Marşını En Güzel Ben Okurum’ ve ‘Mehmet Akif Ersoy Şiirini En Güzel Ben Okurum’ kategorilerinde ana, ilk, orta ve lise öğrencilerinin birincileri şiirlerini seslendirdi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video izlendi.

‘Kurtuluşa Giden Yol’ adlı oratoryonun ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol tarafından takdim edildi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2323
14.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın