Pass

Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Kurulu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genel Kurula; Bölge Kooperatif Birliği Başkanı Mehmet Azman, Zonguldak esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ve bölge kooperatif başkanları katıldı. Divan Başkanlığını Bölge Kooperatif Birliği Başkanı Mehmet Azman’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Denetim raporları, bütçe ve bilanço okunarak oylamaya sunuldu.

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun esnafa son gelişmeler hakkında bilgi vererek; “SGK primleri bu ay son olarak kesilecek. Nisan ayı maaşlarından kesinti yapılamayacak. Girişimcilik kursunu bitirenlere verilen sıfır faizli hibe kredi 50 bin liraya, geri ödemeli kredi ise 70 bin liradan 100 bin kiraya çıkmıştır. Esnaf Odaları Birliğimizde internet bankacılığına geçtik. Arkadaşlarımızı artık bankaya göndermiyoruz. Biz onlarla çay içerken işlemlerini yapıyoruz” diye konuştu.

Bölge Kooperatif Birliği Başkanı Mehmet Azman ise şu anda esnaf kredilerinden hiç bir masraf alınmadığını ifade ederek; “Bu anlamda destek sağlayan Maliye Bakanlığımız ile Başbakanımıza teşekkür ediyorum. 2003 yılında esnaf genel kooperatif faizleri % 54 idi. Şimdi % 5 oldu. Esnafımıza 150 bin liraya kadar kredi verilebiliyor. Küçük esnaf ve sanatkârlar olarak tüm güvenlik güçlerimizin yanındayız. Geçtiğimiz günlerde bir bildiriye imza atan akademisyenlerimizi kınıyorum. Her zaman devletimizin, askerimizin ve polisimizin yanında olduğunuzun bilinmesini istiyorum” dedi.

Son olarak söz alan Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Kandemir kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi vererek; “Öncelikle hiçbir telefonuma ‘hayır’ demeyen yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her başarının arkasında evde bir aile, her başarılı başkanın arkasında da iyi bir yönetim kurulu vardır. Seçimle bir yere gelip de orada kalabilmek kadar zor bir şey yoktur. Sosyal medya üzerinden sahte hesap açanları, bugün delikanlı olarak bu salonda beklerdim. Kongre salonları aklanma ve eleştiriye açık olma yeridir. Bir süredir ailemde sağlık sorunları yaşamama rağmen çabalarımız devam ediyor. Mayıs ayında 100 tane profesör, profesör yardımcıları ve öğretim görevlileri misafirimiz olacak. Aynı zamanda Esnaf Odası başkanlığı yapıyorum. Bu yıl içinde Almanyalı işadamlarını Çaycuma OSB’yi gezdirdik. Tekrar İstanbul’da bağlantısı olan işadamlarımız OSB’ye geldi ve iş bağlantıları oldu. Çaycuma ekonomisine katkı sağlamak için çaba ediyoruz. Ayrıca ISKUR, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi ile bir projenin peşine düştük. Bu sayede 70 kişi kursa başlayacak. Hem çalışacak, hem öğrenecek hem de İŞKUR’dan maaş alacak. Almanya Türk İşadamları Derneği ile istişare yaptık. Bu yaz 10 kişilik bir grubu Çaycuma’ya davet ettik” diye konuştu.

Kandemir genel sonunda, yıllardır ailece ilçede kuru temizleme işi yapan ve üyeliğini bu yıl kapatan Ömer Boran’a teşekkür plaketi verdi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2834
13.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın