Pass

Çaycuma ilçe Müftülüğü, Nebioğlu Belediyesi ve AK Parti Kadın kolları tarafından 8 Mart kadınlar günü dolayısıyla “İslam’ın Kadına Verdiği Değer”  konulu panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Çaycuma AK Parti ilçe başkanı Ahmet Çolakoğlu, ilçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Vaizi Nurhan Günay, AK Parti kadın kolları başkanı katıldı.

Bayanların yoğun ilgi gösterdiği konferansta Belediye Başkanlığı ve ilçe müftülüğünce hediyeler dağıtıldı. Açılış Konuşmasını yapan Nebioğlu belediye Başkanı Ertan Aydoğan; “Geçmişten günümüze hem modern hem de geleneksel toplumlarda kadına kutsiyet atfedildiğini görüyoruz. Bu manada kadına yüklenen değer, kimi zaman başlı başına bir “yaşam kültürü” şeklinde karşımıza çıkıyor.

Peygamber Efendimizin, “Cennet anaların ayakları altındadır” mesajı, bunun en iyi örneğidir. Bu müjde sadece yılın bir günü değil, yaşamın her alanında ve her anında kadına en üst seviyede saygı duyulması gerektiğini hatırlatıyor. Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği bir dünyanın tesisi ancak kadın elinin değmesiyle mümkün olabilir. Zira merhamet ve şefkat hasletlerini hiçbir zaman yitirmeyen kadın, dünyaya sevgi penceresinden bakar.

Kadının hak ettiği değeri görebilmesi için toplumun bütün kesimlerine sorumluluk düşüyor. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, üniversiteler, vakıflar. Hem yasal hem de vicdani olan bu sorumluluktan kaçmak, telafisi güç sonuçları beraberinde getirebilir. Çünkü ailenin temeli kadına yönelik en küçük saygın olmayan bir davranış bile toplumun ahengini zedeler. Asla bir araya gelmemesi gereken “kadın” ve “şiddet” kavramları, ne yazık ki son yıllarda maalesef kanayan yaramız haline geldi. Ne inanç ne de kültür değerlerimizle bağdaşmayacak bu durumun, köklü bir geçmişe sahip toplumumuzla anılıyor olması kabul edilemez! Medeniyetimize yakışmayan bu tablonun biran önce değişmesi için toplumun bütün bileşenlerinin bir araya gelerek sorunun üstünü örtmek yerine, köküne neşter vurması gerekiyor.

Hayatımızın en anlamlı değeri olan kadınların sadece bir gün değil, günün her anı hatırlanmasını ümit ediyorum. Bu vesileyle sağlık çalışanı kadınlarımız başta olmak üzere bütün kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” içtenlikle kutluyor, saygılar sunuyorum.

Nebioğlu’nda yapılan Panelde Konuşan Çaycuma AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu; “Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum.  Yeni Türkiye yolunda ulaşılmak istenen hedefler konusunda kadınlara da önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Çolakoğlu,   bu doğrultuda son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla, eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda kadınlara destek olacak önemli iyileşmeler sağlandığına işaret etti.

"Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. İslam Dini Kadınlarımıza daha büyük önem vermektedir, Cahiliye dönemlerine bir bakın kız çocuklarımızın diri diri toprağa gömüldüğünü hepimiz duymuştuk. Kadınlarımızın değeri ve önemi” sadece bir günle yâda bir gülle geçiştirilemez” Ülkemizin Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Kadınlarımız, Cephenin çoğu zaman önünde bazende arka planda, Bağımsızlık mücadelesinde hep olmuşlardır.

Kadınlar günü’nü bir günle geçiştiremeyiz. Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı biçimde mücadeleye devam edeceğimizi, kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik Hükümetimizin çalışmalarını takip edecek ve ekonomik alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri hususunda kendilerine destek olacağımızı vurgulamak istiyorum.  "Medeniyetin, ailenin, merhametin, hayatın ve emeğin kurucu gücü kadın. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

İlçe Vaizi Nurhan Günay, Konuşmasında kadına yapılan baskılar hakkında açıklama yaptıktan sonra kadının en önemli mesleğinin “Annelik” olduğunu belirtti. “ Modernitenin kadına dayattığı sokağa çıkın sloganının kadını modern köleliğe ittiğini belirtti. Kadının karşılığı Allah tarafından verilecek olan “Annelik” mesleğini asla ihmal etmemesi gerektiğini ifade ederek eğitimli ve bilinçli annelerin gelecek nesilleri yetiştireceğine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yer alan Kur’an Kursları,  Aile İrşat ve Rehberlik bürolarıyla, düzenlenen panel ve konferanslarla kadınların bilinçlenmesi için çalıştıklarını belirtti.

İslam dininin ve Kuran'ın layıkıyla anlaşılması durumunda insanlığın, Kuran'ın nazil olduğu günü dünya kadınlar günü olarak kutlayabileceklerini söyleyen Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, “Yüce dinimizi hakkıyla öğrenebilmiş ve öğretebilmiş olsaydık, insanlığa yüce Kuran'ın ve Peygamber Efendimizin getirdiği rahmet mesajlarını doğru anlatabilseydik, kendi hayatımızda da bunu en güzel şekilde gösterme imkânına sahip olsaydık, öyle zannediyorum ki insanlık Kuran'ın nazil olduğu günü dünya kadınlar günü ilan edecekti. Kur'an, insanlığın kadın tasavvurunu, insanlığın kadına bakışını değiştiren bir kitap olmuştur. Sevgili peygamberimizin rahmet mesajlarını dünyaya yaymaya başladığı günden itibaren Mekke ve Medine yıllarını incelediğimiz zaman göreceksiniz ki, aslında İslam peygamberinin en büyük mücadelelerinden biri kadın hakları mücadelesi olmuştur. Bugün modern zamanlarda kadın ve kadın haklarına atfettiğimiz bir çerçeve ile bakmamıştır. Çünkü sevgili peygamberimiz öncelikle cinsiyetçilik diyebileceğimiz kadın ve erkek ayrımı yapan, kadını kadın olduğu için aşağılayan, hor gören ideolojiyle mücadele etmiştir.Hz. Peygamber Medine'yi bir açık üniversiteye dönüştürerek, kadına da erkeğe de ilmi tavsiye etmiştir.”Hz. Peygamber hayatı boyunca kadını kadın olduğu için aşağılayan ideolojiyle mücadele etti. “

Hz. Peygamber geldiği zaman tarih boyunca var olan kötü bir ideoloji egemendi. Bu ideoloji kadını kadın olduğu için aşağılayan ideolojiydi. İnsanlık tarihi boyunca en çok ayakta duran kötü ideolojilerden biri olmuştur bu ideoloji. Kadını meta ve eşya olarak gören ve kadını kadın olduğu için hor gören ideoloji. İslam dini aynı zamanda kendinden önceki dinlerin içine karışan bu ideolojiyle mücadele etti. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2563
08.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın