Pass

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Çaycuma Kadın Kolları Üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle öğretmenevi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını CHP Kadın Kolları Başkanı Nilgün Temelkuran, şunları söyledi; “Bugün Dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi kadınlar Günü olarak andımız, Kutladığımız 8 Mart, tarihi kökenine atıf yaparak 1857 yılının 8 Martı’nın da daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları 40 bine bulan emekçi kadınlarımızı, manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz. 8 Mart’ın derinliğini anlamaya çalışırken, kadının yeri bakımından, ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş, özgür bir birey olması konusunda öncü olan, kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanımı yasama dönemi açılışı ile yapılan oturumu izlemesi için, TBMM’ye getirerek, o dönemin koşullarına nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz. Yine 1995 1 Mart’ında TBMM 5. dönem çalışmalarına başlarken, ilk kez 18 kadının milletvekili olarak, meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımı atan Ulu Önderimizi şükranla minnetle anıyoruz. Kadın gördüğü, şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içerisindeki başarısıyla, fedakâr duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki, olmazsa olmazlığıyla, anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız, kadınların insan hakları temelinde, siyasi ve sosyal bilimcinin gelişmesi, toplumun nu gelişimi benimsemesi ve bu gelişimde kadının ekonomik siyasi ve sosyal başarılarıyla, taçlandırılması içindir. Kadının ayak seslerinin duyulmasıyla, kadının eliyle yoğurmadığı, hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın, omuzların yükün farkında olarak, tam anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin, sorumluluğunu kucaklamaktadır.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2413
08.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın