Pass

Köşe yazmak “köşe” den sallamak değildir. Sevgili okuyucularım; bana ait olan köşe yazılarını ben kendim yazarım, zaman zaman süslü ifadeler de kullanırım. Bu süslü ifadeleri, örnek aldığım bazı köşe yazarlarından alıntı yaparak kendi düşüncelerimle birleştirip sizlere sunmaya çalışıyorum.

Köşe yazmak rastgele mantığı ile sağa sola sallamakla olmaz; önce konuya hâkim olacaksın. Bilmediğin konu hakkında sallamayacaksın. Bu yaptığımız haber için de geçerlidir. Ne kadar amatör ruhla yazarsan yaz karşındaki insanların profesyonelliğine saygı duyacaksın.

Bakınız ben belediye başkanını sevmiyorum, ya da belediye başkanı beni sevmiyor olabilir. Ben belediye başkanını sevmiyorum diye zabıta müdürü ile küs olmak zorunda değilim veya garaj amiri ile konuşmamam yanlış. Belediye başkanının kurmayları olan belediye encümenlerine darılma hakkım yok. Belediye başkanını sevmiyorum diye az önce saydığım kurum amirlerine ya da şahıslara sallayıp başkana zarar verdim diye mi düşüneceğim. Böyle saçmalık yok. Böyle aptallık yok.

Konuyu daha da açalım: İktidar partisinin ilçe başkanını sevmiyorum diye devletin kaymakamına, devletin emniyetine, jandarmasına, müftüsüne, milli eğitimine, yurtlarına sallamak hakkım değil. Bu etik kurallarına aykırıdır. Varsa elinde belgen, salla sallayabildiğin kadar. Hatta sallamacı olarak Alagözler’e bile girersin. Biraz da ben salladım. İlhan Gedik de beni çağırabilir. Neydi konumuz? Köşeden sallamak. Ne kadar sallarsan salla başka Çaycuma yok valla.

Çaycuma’yı sevelim, İnsanları sevelim, yapılan güzellikleri alkışlayalım. Çaycuma son yılların en güzel günlerini yaşıyor. Genç kaymakamı ile dinamik emniyet müdürü ile güvenilir garnizon komutanı ile eğitimde kaliteyi artıran milli eğitimi ile, Çaycuma’nın köylerini değil, köylerin birçok mahallelerini ezbere bilen “Hızlı ve Öfkesiz“  müftüsü ile, ilçe tarımı ile, SGK’sı ile, Vergi dairesi ile, sosyal hizmetleri ile, zabıtası ile, muhtarları ile…

Değerlerimize sahip çıkalım. İnsan karşısındakine ne kadar değer verirse kendi değeri de o kadardır. Değerlerimize sahip çıkalım. Yaptıklarımızı, yazdıklarımızı okuyup değerlendirelim, sonra kâğıda dökelim.

Not: Çok iyi bir köşe yazarı olmayabilirim. Ne olursa olsun, köşemi kendim yazarım. Arzuhalci veya avukata köşemi yazıver demem.

 

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2441
02.03.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın