Pass

Çaycuma’nın 17 Bölgesinde başlatılan " Dini ve Milli Değerleriyle Buluşan Gençlik" projesi Hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Sabah Namazı Buluşmaları, Akşam Buluşmaları ve 17 Bölgeye ayrılan Gençlik buluşmaları 1000’in üzerinde katılımcılarla gerçekleşti. İlk Olarak Çaycuma Merkez Ulu camiinde Sabah Namazı buluşmaları ile başlayan hafta, Kalaycıoğlu Akşam Buluşması, Karapınar Gençlik Buluşması ve Filyos Gençlik buluşmaları ile devam etti.

Karapınar’daki Gençlik Buluşmasına Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Karapınar Din görevlilerinden ve Çaycuma’nın en güzel sesli Hocalarından Ahmet Aydın ve Karapınar’lı tüm Gençlerin sevdiği Cumali Başkan Komutan ev sahipliği yaptı.

Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kayanında katıldığı Gençlik buluşmasında Açılış konuşması yerine İstiklal Marşımızı değişik bir makamla yorumlayan ve dinleyenleri ağlatan Din Görevlisi Ahmet Aydın, Tüm gelen Gençleri selamlayarak sözü Bir başka Ahmet Aydına, Belediye başkanı Ahmet Aydın’a bıraktı. Karapınar Belediye Başkanı Aydın sözlerine şöyle başladı; “Geleceğimizin Emanetçileri Bu güzel geceye hoş geldiniz. Çok değerli Misafirler Böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan duyduğum mutluluğu tarif edemem. İlçemize geleli bir yıl olmasına rağmen bütün gönüllerde taht kuran Sayın Müftümüz Arcaklıoğlu’nu tebrik ediyorum, yaptığı bütün çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. İyi bir Gençlik için mücadele eden Başta İlçe müftümüz olmak üzere gençlik Merkezi müdürümüze ve Din görevlisi Hocalarıma Başarılar diliyorum” dedi.

Belediye başkanı Ahmet Aydın’ın ardından Sabah namazları ve Gençlik Toplantılarına Katılan Çaycuma Gençlik merkezi müdürü Şendoğan Kaya Gençlere hitap etti. Kaya; “Gençlik olarak teşvik edici uygulamalarımıza dün olduğu gibi bugünde durmadan devam ediyoruz. Gençlik Merkezimizde tüm sportif faaliyetlerle hizmetinizdeyiz. Bakanlığımız siz gençler için her türlü imkanı sağlamaktadır. Bugün erkenden uyanmış ve camiye gelmiş ve akşam gençlik buluşmalarına katılan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah kılmış olduğumuz namazları kabul eylesin. Sizler gençliğin neferlerisiniz ve siz öyle bir gençlik olmalısınız ki gelecek nesillere yol göstermelisiniz. Gençlik bu milletin geleceğidir ve geleceğimize iyi bakmalı, Millî ve Dini Değerlerine sahip çıkan, inançlı bir nesil olarak yetiştirmeliyiz.” dedi.

Son Olarak Kürsüye gelen, Filyos ve Karapınar ve Sabah Namazı buluşmalarında konuşan Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu “Rabbimize hamdolsun ki Bütün Buluşmalarımızda Cemaat çok kalabalıktı.”

Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Karapınar ve Filyos’da gençlere ve gençlere din hizmeti götürecek olan din görevlilerine hitap etti. Gençleri manevi hayatla birlikte geleceğe hazırlamanın yollarını anlattı. "Onların dünyasına nasıl gireceğimiz konusunda her birimiz talebe olup çalışalım hazırlıksız gitmeyelim gençlikle ilgili her birimiz bir kütüphanemiz olsun sürekli okuma içinde olalım, Gençlerimize Ecdadımızı anlatalım, Çanakkale ruhunu anlatalım. İstiklal Marşımızı anlatalım. onlarla kuracağımız diyaloglar bu toplumun geleceği açısından son derece önemli."

Arcaklıoğlu; “Gençliği gelecekten umutlu bireyler olarak yetiştirmenin önemine dikkat çekti. "Tebliğ hayatı durdurarak yapılmaz tebliğ hayatın içinden olur ve sizin gençlere vereceğiniz en büyük ders bizatihi örnek olarak vereceklerinizdir. Onlarla arkadaş olmalıyız onlarla zaman zaman mübah oyunlar oynamalıyız yaptığımız buluşmaları bir milat kabul edip kendimizi formatlamamız lazım. Yani eski bütün bilgilerinizi bırakın eski bilgilerinizi nasıl gençleştiririz gençlere nasıl taktim ederiz bunun üzerinde yoğunlaşalım.” İlce Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gençlerin gönül dünyasına ulaşabilmenin yollarını da sıraladı Arcaklıoğlu. "Gençlere hitap edecek dili din dilini bozmadan dili dejenere etmeden temel kavramlarımızdan vazgeçmeden ama onları anlatabilecek şekilde onların gönül dünyasına hitap edebilecek bir şekilde bir dil bulmamız lazım. Duygu meselesini tespit edebilmek için de bugünkü gencin dünyasını okumamız lazım ciddi ciddi psikolojik çalışmalar yapmamız lazım bazı gençleri oturup konuşmamız lazım” dedi.

Arcaklıoğlu, Karapınar’da ve Filyos Beldelerinde 1000’e yakın Gence hitap etti. Çaycuma bir yıl önce gelen İlçe müftüsü Arcaklıoğlu Özellikle Gençlere verdiği değeri şu cümlelerle anlattı. “Gençler! Allah’ın Rahmeti bereketi üzerinize olsun, Ne güzel bir tablo bu. Bölgenizin Belediye başkanı burada, Çok sevdiğiniz Cumali Komutan burada, İlçe Gençlik merkezi müdürümüz burada, Bölge koordinatörleri, Gençlik Başkanları, burada. İşte sözün bittiği Yer, Fatihin gençleri burada. Sevgili gençler bu akşam size istiklal Marşımızla ilgili önemli bir bilgi vermek isterim.

Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen Al Sancak. Neden Korkma diye başlamış Mehmet Akif Ersoy? Sevgili gençler Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicreti sırasında müşrikler etrafını sarmış bu arada, Sevr mağarasına da geldiler. Müşrikler dışarıdaydı sesleri geliyordu, Bunun üzerine Hz. Ebu Bekir hayli endişelenmişti; ancak bu endişesi kendisi için değil, Âlemlerin Efendisi içindi. Rasûlüllah (s.a.s) ona “Ey Ebu Bekir! İki kişinin üçüncüsü Allah olursa sen ne olacağını zannediyorsun?" diyerek teskin etti.

Onlar mağarada iken arkadaşına, Ebu Bekir’e Ey Ebu Bekir ‘Korkma ’’Üzülme, Allah bizimle beraberdir' diyordu. Anladınız mı gençler, Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı yazarken nerden esinlenmiş? Peygamberden esinlenen bir Marş anca bu kadar güzel olur. Gençler! Vatanına Dinine bağlı gençler, Sizlersiniz Çaycuma’nın geleceği. Yaşantımıza dikkat edelim. Gezelim, Eylenelim, Futbol da oynayalım Ama Namazımızı bırakmayalım” dedi.

Geçtiğimiz hafta Sabah Namazı Buluşmaları, Akşam Buluşmaları ve 17 Bölgeye ayrılan ve 1000 civarında Gençler le buluşan İlçe müftüsü, Bu Buluşmaları sağlayan Emek sahiplerine Teşekkür etti.  

Arcaklıoğlu; “Ulu Camiimizde sabah buluşmasında, Din Gönüllülerimiz Hikmet Küçük, Emin Verimli, Dernek Başkanı Mustafa Musluer ve Yönetime, iştirak eden değerli Cemaatimize gönülden teşekkür ediyorum.

Filyos Merkez Camimizde yaptığımız " Camii ve Gençlik " buluşmamız çok güzel geçti. Emek veren Din Görevlilerimiz Erdoğan Güneş ve İlyas Güven hocalarımız ve tüm Din Gönüllüsü kardeşlerimize, Camii derneğimiz ve Filyos’un değerli cemaatine ve özelde katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum.

Karapınar Düğün Salonunda yapılan Buluşmaya 300 e yakın Genç kardeşimiz katıldı.9. Bölge Gençlerimiz ile civar mahalle ve köylerden gelen Gençlerle tam bir maneviyat akşamı yaşadık. Bu güzelliğe bizzat da katılarak ve salonu tahsis ederek destek olan Karapınar Belediye Başkanımız Ahmet Aydın’a, Karapınar Belediyesi Kültür müdürü Şaban Aydın’a, Programda Sunumu yapan Ahmet Aydın’a, Tüm Din Gönüllüsü Kardeşlerimize, Teknik ekibimize Mustafa Adanur, Gençlik Merkezi Müdürümüz Şendoğan Kaya’ya, Özellikle Gecede Bedir Şiirini, O ruhu vererek okuyan Uzman Çavuş Cumali Başkan’a, T.D.V Çaycuma Şubesi Üyemiz Naim Eren’e Ve bizleri bu buluşmalarımızda takip eden Ekspres Gazetesi ve Çaycuma TV genel yayın yönetmeni Ercan Karakuş’a ve Tüm Genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3400
29.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın