Pass

Büyük Gençlik topluluğunun katıldığı Buluşma Çaycuma Ulu Camide gerçekleşti. Yaklaşık 300 gencin katıldığı buluşmaya Çaycuma İlçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Çaycuma Gençlik Merkezi müdürü Şendoğan Kaya ve çok sayıda Din görevlisi katıldı. Yaklaşık 300 Gencin katıldığı buluşmaya; Merkez 1. Bölge Koordinatörümüz Murat Yaşa, Ulu Camii Din Gönüllülerimiz Hikmet Küçük ve Emin Verimli ev sahipliği yaptı.

Çarşamba diye de bilinen birinci bölge gençliği Çaycuma Ulu camiindeki buluşmada, Çaycuma Gençlik merkezi müdürü Şendoğan Kaya ve İlçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu hitap etti.

İlçe müftüsü Arcaklıoğlu, Gençlerin Ecdadını tanıması Milli ve Manevi değerlere önem vermesi konusunun önemli olduğunu belirterek Çanakkale deki Ecdadımızın Çanakkale’de nasıl savaş kazanıldığını ve buradaki Ruhu anlattı.

Büyük Gençlik buluşmasında açılış konuşmasını yapan Çaycuma Gençlik Merkezi müdürü Şendoğan Kaya; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik merkezlerinde yeniden yapılanmaya gitti. 81 ilde 1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra  "Gençlik Merkezleri Akademisi " başlığı altında akademik çalışmalar da yapılmaktadır. Sizlerin daha aktif olduğu üniversite kulüpleri mantığıyla hareket ediyoruz. Gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi ve topluma faydalı nesiller olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Gençlerin buluşma noktası haline gelen gençlik merkezlerinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında başlatılan çalışmalarla yeni bir dönem başlattık. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için Bakanlığımız 6 farklı tema belirledi. Bu temalar; Değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Sevgili gençler çeşitli spor dalları yanında Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyorlar. Atölyede, Kur'an-ı Kerim ve Meali, Resulullah'ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Peygamberler Tarihi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

Gençler; Kıymetli cevherlerin düşmanı çok olduğu gibi, çocukların ve taze nesillerin de manevi düşmanları vardır. Eğer aile ocaklarında gereken titizlik ve itina gösterilmez, çocuklar iman ve ahlak ile bir asker gibi teçhiz edilmezlerse, manevi düşmanın zehirli silahlarıyla elden çıkacaktır. Çocuklarını, gençlerini ve nesillerini iyi yetiştirip, onlara İslami ve insani terbiye veremeyen milletlerin istikbali karanlıktır. Bu nedenle siz sevgili gençlerimiz milli ve manevi değerlerimize sahip birer fert olarak ülkemizi geleceğe taşıyacaksınız” dedi.

Büyük Gençlik topluluğunun katıldığı Buluşmada konuşan İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu; “Sevgili Gençler Bizim Ecdadımız Allah Aşkı ile Vatan Aşkı ile Namus Aşkı ile doludur. Muhteşem yüzyıl adlı filminde Ecdadımızı şehvet düşkünü gösteren alçaklara inanmayın. Biz Hakkı, Adaleti ve Namus kavramlarına riayet eden bir ecdadın torunlarıyız size bugün biraz Çanakkale’den bahsedeceğim. Gençler! Çocuklarımıza, Çanakkale’de yaşanan millî şuur ve yüksek ruh anlatılmadıkça, onların vatan sevgisini yeterince tatmaları mümkün değildir. Çanakkale ruhu, milletin topyekûn ruhudur. Çanakkale Harbi’nde toplumun her kademesinden insan vardır. Çanakkale ruhu ile ilgili olarak bugün Türkiye’de iki ayrı ruhun varlığından bahsedebiliriz. Bunlardan birisi, bu olguya sadece turizm geliri sağlayan bir gözle bakan bir ruhtur. Diğeri ise ona tarihte lâyık olduğu değerin verilmesi için gayret sarf eden ruhtur. Çanakkale ruhunu, hafızlarımıza dua, Kur’an, fâtiha ve mevlitler okutarak, şehitlerimizi yâdederek yaşatmalıyız. Şehitlere karşı başka türlü borcumuzu ödeyemeyiz. Zira onların bizden bekledikleri sadece bir fâtihadır. ANZAK’ların, İngilizlerin sahip çıktıkları kadar bizim de Çanakkale’ye sahip çıkmamız gerekir. Zira Türk Milleti’nin yüz yıl öncesine ait geçmişi Çanakkale’de aranmalıdır. Çanakkale’yi görmeden ve içinize sindire, sindire her tarafını gezmeden de Çanakkale gerçeğini anlayamazsınız.

Çanakkale Zaferi, Allah’ın yardımı, Peygamberimizin ruhaniyeti ve Türk Milleti’nin gayretiyle kazanılmıştır. Çanakkale Zaferini kazanan Mehmetçik evliyadır. Zira o şartlar altında o siperlerde ancak Türkler kalabilirlerdi. “Çanakkale müdafaası bir mucize idi!

Atatürk’ün bizzat belirttiği gibi, Çanakkale’de hücum emrini alan askerlerimiz mevzilerinden çıkıyor ve “Allah, Allah!” sesleriyle düşman üzerine yürüyor. Ancak hepsi kâmilen düşüyor, yerlerini ikinci mevzidekiler alıyor. Arkadan gelen askerlerimiz arkadaşlarının şehit düştüğünü görüyor, üç dakikaya kadar şehit düşeceğini biliyor ve inanılmaz bir tevekkülle düşman üstüne yürüyor, bilenler Kur’an-ı Kerim okuyor, bilmeyenler Kelime-i Şahadet getiriyor. İşte Çanakkale Savaşı’nı kazandıran ruh, bu yüksek ruhtur”

Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu; “ Gençlik Merkezi Müdürümüz Şendoğan Kaya kardeşimize; Merkez 1. Bölge Koordinatörümüz Murat Yaşa ya ve onun şahsında Gençlerimizin bir araya gelip kaynaşmasında büyük emekleri olan tüm 1. Bölge Din Gönüllülerimize; Ulu Camii Din Gönüllülerimiz Hikmet KÜÇÜK ve Emin Verimli ye; Çaycuma Ekspres Genel Yayın Yönetmeni Ercan Karakuş kardeşimize; Din Görevlileri Dernek Başkanımız Emin Berber’e; Ulu Camii Dernek Başkanı Mustafa Musluer ve Dernek Yönetimine, Ulu Camii Cemaatimize ve imanlı, fedakâr ve çalışkan Gençlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2981
22.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın