Pass

Çaycuma Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen etkinlikle Gazeteci, Şair ve Yazar İbrahim Tığ, Çaycumalı sanatseverlere Devrekli şair ve yazarlar; Rüştü Onur ile Müfide Güzin Anadol’u anlatıp kitaplarını imzaladı.

Çaycuma ADD hizmet binasında gerçekleştirilen etkinliğe; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali ihsan Köktürk, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Devrek CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Neşe Köktürk, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, ADD Çaycuma Şube Başkanı Şeref Köktürk ve Yönetim kurulu üyeleri, Gökçebey ADD Şube Başkanı Asaf Odabaş, Çaycuma eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Çaycuma ADD olarak Gazeteci, Yazar ve Şair İbrahim Tığ’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten ADD Çaycuma Şube Başkanı Şeref Köktürk; “Zonguldak’ta birçok şair ve yazarımız var. Ancak tanıtımında zorluk çekilmektedir. İnşallah bu gibi organizasyonlar sayesinde bu değerlerimizi tanıtma şansına sahip oluruz” diyerek İbrahim Tığ’ın özgeçmişini okudu.

Konuşmasına Rüştü Onur’un bir şiiri ile başlayan İbrahim Tığ; “Rüştü Onur’u az çok hepimiz biliyoruz.1920 yılında Devrek’te doğan Onur, 1942 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Ölümünden sonra bizlere bir kitaplık eser ve edebi mektuplar bırakmıştır. Rüştü Onur üzerine 12 yıldır çalışıyorum. Onunla ilgili 4 tane kitap çıkardım. Devrekli Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu ile Türk sinemasına Yılmaz Erdoğan tarafından aktarılan ‘Kelebeğin Rüyası’ adlı film ile gündeme gelmişlerdir. Onur Salah Birsel ve Necati Cumalı’ya yazdığı mektuplarla Zonguldak’ta ‘Şehir’ adında bir dergi çıkarmak istiyor. Fakat ömrü yetmiyor. Biz 2004 yılında onun bu isteğini vasiyet kabul ederek arkadaşlarım ile birlikte bu dergiyi çıkarıyoruz. Rüştü Onur eşi Mediha ile İstanbul – Zonguldak seferini yapan vapurda tanışıyorlar. Bir ay arayla vefat ediyorlar. Eşi apandisit patlaması sonucu hayatını kaybediyor. Diğer şairimiz Müfide Güzin Anadol, 1925 Devrek doğumlu, bize 12 kitap bırakıyor. Kitaplarında doğa köy yaşantısı, kuşlar, insan sevgisini anlatıyor. Müfide Hanım 13 Şubat 2005 yılında aramızdan ayrılıyor” dedi.

ADD Çaycuma Şubesi Başkanı Şeref Köktürk, tüm yazar ve şairleri tebrik edip başarılar diledi. Köktürk, çabalarından dolayı İbrahim Tığ’a plaket takdim etti. Tığ, son olarak katılımcıların yönelttiği soruları cevaplandırıp ‘Benim Şeker Yavrum’ ve ‘Sarıaylar’ isimli kitaplarını imzaladı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2703
22.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın