Pass

Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti modeli kapsamında yürütülen “ Komşu Kontrol Projesi” kapsamında Çaycuma’da köy ve mahalle muhtarlarının katılımı ile Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, Belde Karakol komutanları da katıldı. Proje ile özellikle kış aylarında boş bırakılan mahalle ve köylerdeki evlerin aranan şahıslarca kullanılmasının engellenmesi hedefleniyor.  

Garnizon Komutanı Selçuk Özen, katılımın yüksek olmasından ve jandarma ile uyumlu çalıştıklarından ötürü muhtarlara teşekkür etti. Özen, muhtarların köylerde emniyet ve asayiş konusunda herhangi bir sıkıntı ile karşılaştıkları zaman bağlı bulundukları karakola bildirmelerini istedi. Komşu Kontrol Projesi hakkında Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Astsubay İbrahim Yüksel ayrıntılı olarak bilgi verdi. Yüksel; “İlçemizde yaz aylarında kullanılan kış ayları boyunca boş ve kontrolsüz bırakılan azımsanmayacak kadar çok ev bulunmaktadır. Bu durum hırsızlık olaylarına karşı hassasiyet oluşturmakta, aranan şahısların veya suç işlemeye meslek edinmiş kötü niyetli kişilerin boş evlere girmesine ve barınmasına ortam sağlamaktadır.

Bu proje ile bu olayların engellenmesi, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı’nca hırsızlık olaylarının meydana gelmeden önlenmesine yönelik yürütülen faaliyetleri destekleyici mahiyette neler yapılabileceği konusunda vatandaşlar üzerinde farkındalık oluşturulması, hırsızlık olaylarına ortam sağlayan faktörler, suçlularca kullanılan taktikler ve teknikler konularında halkımız bilgilendirilmesi, alınan tedbirlere rağmen meydana gelene hırsızlık olaylarının süratle aydınlatılması ve olay faillerinin yakalanmasına yönelik icra edilen çalışmalara vatandaşlarımızın aktif olarak katkı vermesi, küllenmeye yüz tutmuş komşuluk ilişkilerinin tekrar canlandırılması, hırsızlık olaylarının tamamen önlenmesi ve azaltılması ile kış dönemi boş kalan evlere yönelik suçların olası barınma, saklanma vb. girişimlerinin bertaraf edilmesi hedeflenmektedir” diyerek hırsızların kullandıkları teknikler ve alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

Saltukova Karakol Komutanı Hasan Kaya ile bölgede bir süre önde aydınlatılan seri hırsızlık olayı hakkında bilgi vererek alınacak tedbirleri anlattı.

Son olarak İlçe Sağlık Grup Başkanlığı doktorlarından Ahmet Koraman, en çok rastlanan kanser türleri olan rahim ağzı, meme ve bağırsak kanserleri ile ilgili bilgi aktardı.

Toplantı sonunda söz alan Kaymakam Serkan Keçeli ise şunları söyledi; “Evimizi en iyi şekilde koruyacak olan jandarma ve polis değil, komşumuzdur. Tek yapmamız gerek bu konuda duyarlı olabilmek. Köylerimiz bu konuda daha avantajlı, köyde kimin yaşadığını, hangisinin dost ve düşman olduğunu görebiliyorsunuz. Başka kendiniz, bekçileriniz su işlerinde çalışan kişiler ve azalarınız olmak üzere bu farkındalığı yaratabilirsek hırsızlık olaylarına karşı en iyi çözümün alınacağını düşünüyorum. Muhtarlarımız köyde olan hırsızlık olaylarından kendini sorumlu tutarsa emin olun bu olaylar azalacaktır. Köyün altyapısı, suyu ve yolu da önemli ancak bir köyün huzuru yoksa asayişte sıkıntı varda bunların hepsi arka planda kalır.”

Kaymakam Keçeli ayrıca kanser hastalığında erken teşhisin önemine değinerek, tüm muhtar ve yakınlarının az bir zaman ayırarak kontrolden geçebileceğini ifade etti. Salon çıkışında muhtarlara konu ile ilgili broşürler dağıtıldı.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2701
13.02.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın