Pass

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bağlı Kandilli Beldesi’nde iki ayrı sahada yaklaşık 33 milyon ton kömür rezervi üretilmeyi bekliyor. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, işçi açıklarının giderilmesi ve yeni sahalarda üretime geçilmesi durumunda en az bin 500 kişilik yeni istihdamın sağlanacağını söyledi. 

Kandilli Beldesi Kireçlik mevkisinde yaklaşık iki yıl önce ortaya çıkarılan 20 milyon ton kömür rezervi tespit edildi. Kandilli’de daha önce HEMA tarafından işletilen Alacaağzı bölgesindeki kömür rezervinin ise yaklaşık 13-14 milyon ton olduğu ifade edildi. HEMA’nın Alacaağzı’nda üretimi durdurmasının ardından TTK’nın geri aldığı sahanın yeniden ihaleye çıkartılması için şartname hazırlığı yapıldığı ve önümüzdeki aylarda ihaleye çıkartılacağı belirtildi. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Alacaağzı bölgesine TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nden 25-30 kadar işçi kaydırıldığını ve burada hazırlıkların yapıldığını söyledi. Alacaağzı’nda ki kömür ocağında HEMA’nın çalıştırdığı dönemde bin işçinin istihdam edildiğini dile getiren Eşitmez, “Alacaağzı maden ocağı şu anda tamamen TTK’nın kontrolüne geçti. Şu anda günlük 25-30 kadar maden işçisi arkadaşımız burada eksikleri gidermeye çalışıyor. İhalenin kısa süre içerisinde yapılmasını bekliyoruz. Burada belki ilk zamanlar 200-250 kadar maden işçisi çalışacak ama hazırlıklar sona erip tam kapasite ile üretime geçildiğinde bu sayı yine 900-1000 civarında olacaktır” dedi.

BİN 500 MADENCİ İSTİHDAM EDİLECEK
TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ndeki işçi açıklarına da değinen Eşitmez, kurumun bölgede 350 işçi açığı bulunduğunu söyledi. Eşitmez, “Bizim Armutçuk TTK’ya bağlı mevcut üretim yaptığımız ocaktaki norm kadromuz bin 459. Şu anda biz bin 120 kişi ile çalışıyoruz. Hem bu işçi açıklarının giderilmesi hem de Armutçuk’taki yeni kuyunun bir an önce açılması gerekiyor. Yeni kuyu daha çok iş güvenliği açısından önemli. Biz şu anda mevcut ocakta kömür damarına 40-45 dakikada ulaşabiliyoruz. İşçilerimiz yürümek zorunda kalıyor. Kireçlikteki yeni damar açıldığında işçilerimiz 5 dakika içerisinde kömür damarına ulaşabilecekler. Buda hem işçi güvenliği açısında hem de zaman açısından üretimin artmasını sağlayacaktır” diye konuştu.
Kandilli'deki 33 milyon ton kömür rezervinin ekonomik değeri ise 15-20 milyar TL arasında hesaplanıyor.

Haber: İHA

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2374
30.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın