Pass

Hafta sonu Filyos Projesi için Çaycuma T.S.O Toplantı Salonunda Ortak Akıl Toplantı düzenlendi. Yapılan toplantıda söz alan Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, tarımsal kalkınmanın önemini vurguladı.

Toplantıya Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri, Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Vali yardımcısı Hüseyin Ergi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, B.E.Ü. Yard. Doç. Ferdi Kesikoğlu, Çaycuma T.S.O. Başkanı Rıfat Sarsık, Saltukova Havaalanı Md. Hasan Özşahin, Özel İdare Gen. Sekreteri Recep Demirtaş, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Emekliler Cemiyeti Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Köy Koop. Başkanı Bayram Cura, OSB. Müdürü Özgür Okur, Ak Parti Zonguldak İl Yön. Kurul. Üyesi Çetin Hotlu ve çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Filyos Projesinin konuşulduğu toplantı, Çaycuma T.S.O. Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Ortak Akıl Toplantısında, görüş ve fikirleri söyleyenler arasında bulunan Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan kalkınmanın diğer ayağı tarımsal alanların güçlenmesi ile olur düşüncesini vurgulayarak, Filyos projesi için Ortak Akıl Toplantısında söz alarak şunları söyledi;

Aydoğan; “Filyos projesinin gerçekleşeceğine canı gönülden inananların başında ben geliyorum. Filyos Liman inşaatı bu sene içerisinde mutlaka sonuçlanarak limanın yapılıp sanayi bölgesi olarak, bu bölgenin sanayi anlamında kalkınacağına inanan insanlardanım.19 km’lik serbest bölge ilan edilmesinin sebebi hızlı konutlaştırılmadan kaynaklandığını düşünüyorum. İleriki süreçte bu serbest bölge 1-2 km’ye düşeceğine inanıyorum.

Çaycuma planlaması yapılırken 2 bölümden oluştuğunu biliyorum. 1.Bölüm Sanayi, 2 Bölüm ise Tarımsal alan olarak bırakılmıştır.

Nebioğlu, Perşembe, Karapınar güzergâhı tarıma elverişli tarım bölgesi, diğer taraf ise Saltukova ve Filyos kısmı Sanayii bölgesi olarak düşünülmüştür

Filyos projesi kapsamında Saltukova ve Filyos beldelerimiz Çaycuma ile birlikte sanayinin kalbidir.
Perşembe, Nebioğlu, Karapınar ise tarıma en uygun bölgedir. Fakat tarım arazilerimizin o kadar etkili, elverişli olmasına rağmen bu bölgede tarım niye gelişmedi dersek, arazilerimizin çok parçalı olmasından kaynaklanmaktadır. Filyos Projesi bölgenin kurtuluşudur, Gerçekleşmesini canı gönülden arzu ediyorum ve inanıyorum.

Diğer taraftan da tarım arazilerimizin kurtuluşu için, tarım yapabilmemiz için bir an önce arazilerimizin toplulaştırma kanunu çerçevesinde ele alınıp arazilerimize değer katılması gerekmektedir. Bu konuda siz değerli bölge milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Bizim yeraltı sularımız yok denecek kadar diptedir. 200 m’den sondaj yapıp sulama yapıyoruz. Bizler DSİ ile görüşmeler yapıyoruz. Siz değerli vekillerimizin desteği ile gölet projemizi hayata geçiriyoruz. Madenler göletimizde şuan çalışmalar devam etmektedir. Biz sulu tarıma geçtiğimizde Çaycuma’nın bir bölümü tarımsal alanda büyürken, diğer tarafı da sanayi bölgesi olarak büyüyecektir.

Çaycuma’nın kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için bir an önce bahsettiğim bölgede toplulaştırma yapılmalı bizlerde tarımsak alanda neler yapılabilir noktasında tarım il müdürlüklerimizce koordineli bir çalışma yaparak Çaycuma’nın daha da büyümesine katkı sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

Başkan Aydoğan’dan sonra tarımla ilgili söz alan Köy Koop. Bşk. Bayram CURA; ‘Zonguldak’ta ki olumsuz tablonun gidişatında tarım sektörünün ihmal edildiğini düşünüyoruz. Filyos vadi projesinde tarımla ilgili hiçbir gelişme ve projeye rastlanmıyor. Tarımın alt yapısına dönük bir şey yok. Bölgemiz tarıma elverişlidir. Bölgemiz tarımsal anlamda da desteklenmelidir" dedi.

Cura ve Aydoğan’a destekli açıklama Çaturoğlu’ndan geldi.
Çaturoğlu’ndan Torku Desteği

Çaturoğlu, tarımsal alanda tabi ki bölgemizin desteğe ihtiyacı vardır. Üretimin önemini iyi bilirim. Çok yakında ilimize, ilçelerimize örnek model oluşabilecek büyük firmalarla görüşüp karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı düşünüyorum. Bu konuda hepimizin yakından tanıdığı Torku markası var, son zamanlarda büyük bir ivme göstermekte, büyük bir yükseliştedir. 10 bin’den fazla işçi çalıştırmaktadır. Bunu kökü, özü tarımdır. Şeker fabrikalarıdır. Oradan, ettir, süttür, büyüdükçe büyüdü. Birçok sektöre marka oldu ve olmaya devam ediyor. Sahibi Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk beyle görüşmeler yaptım. Kendisini Zonguldak’a davet ettim. Bize rol modeller lazım diye kendisine anlattım. Rol model olarak Torku’yu örnek almak istediğimizi belirttim. Çok yakın zamanda Tarım İl Müdürlüklerimiz, Ziraat Odalarımız, Köy Koop. Tarımsal Kooperatiflerimizin olduğu geniş katılımlı bir sempozyum yapacağız.

Kendilerinden istifade edeceğiz. Dünyada bütün şeker fabrikaları zor durumdayken Torku nasıl bir yükseliş içerisine girmiş ve giderek büyüyor. Çiftçisiyle birlikte zenginleşerek büyüyor, bu büyüme nasıl oluyor, bu başarı öyküsünü hep beraber dinleyelim, önümüzdeki bahar aylarında geniş katılımlı T.S.O ve Esnaf odalarımızda dahil, büyük bir toplantı yapıp tarımda bize rol model olmasını, kendimize uygun projeleri değerlendirelim, bölgemiz tarımsal alanda da zirve de olsun isterim” dedi. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2224
18.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın