Pass

Bir süredir devam eden “Çaycuma Sabah namazında buluşuyor” etkinliği kapsamında düzenlenen sabah namazı buluşması bu Pazar Merkez Yeni camiinde idi ve Çaycumalılar sabah namazı için camiye akın ettiler. Çaycuma Sabah namazı buluşmaları Köyleri ve Beldelerde dâhil dalga, dalga yayılıyor. Çaycumalılar sabah namazı buluşmaları için belirlenen camiyi sabah namazında doldurmaya devam ediyor. Sabah namazı için camiyi dolduranlar namazın ardından yapılan tesbihat, zikir ve edilen dualarda buluştular.

Son zamanlarda bölgenin ve gençlerin farklı bir şekilde anıldığını belirten Arcaklıoğlu, “Bu sabah Camiimizde Gençlerin çoğunlukta olması beni çok mutlu etti. Rabbime şükürler olsun Fatihler geliyor. Biz arzu ediyoruz ki; gençlerimiz Allah`a ibadetle anılsın. Bu sabah namazı buluşmamız daha çok kenetlenmemize, Allah`ın ipine daha çok sarılmamıza, daha çok birlik olmamıza, saflarda omuz omuza durarak kardeşliğimiz daha çok pekişmesine yüce Allah vesile kılar, nasip eder.” diye konuştu.

Arcaklıoğlu; "Bugün sizlere günlerin sabahı, mevsimlerin baharı, yuvaların ve cemiyetin fidanı, yarınların ümidi olan bir zaman diliminden bahsedeceğim. Yani Gençlikten. En güzel bir biçimde yaratılan, yeryüzünün halifesi olan, akıl nimetiyle donatılan insanoğlunun hayatı bildiğiniz gibi doğumla başlıyor, çocukluk, gençlik ve yaşlılıkla son buluyor. Bu üç dönem içerisinde insan hayatı üzerinde en etkili olanı ise elbette ki gençlik dönemidir. Gerçekten de Allah’ın bizlere bahşettiği hayatta en canlı, en verimli ve en enerji dolu dönem, gençlik yıllarıdır. Gençlik kişilerin ve milletlerin geleceği için büyük önem arz eder. Bu nedenle kendimizin ve milletimizin bekası için gençlik yıllarımızı iyi değerlendirmek durumundayız. Peygamberimizin “yaşlılık gelmeden önce gençliğin kıymetinin bilinmesini” tavsiye etmesinin altında bu hakikat vardır. Gençlik, huzur ve barış toplumu oluşturmanın, geleceğe ümitle bakabilmenin ve milletlerin bekasının teminatıdır. Milletlerin kalkınması; toplumu oluşturan fertlerin yetişmesi ve kalkınması ile başlar. İnsanı kalkındırmadan toplumun kalkınması mümkün değildir. Ferdin ve dolayısıyla toplumun gelişmesi ve kalkınması da eğitimle olur. Eğitimin bulunmadığı yerde insanın yetişmesi ve toplumun gelişmesinden söz edilemez. İnsanın yetişip gelişmesinin yolu da gençlerin, hatta onun öncesinde çocukların yetişip gelişmesinden geçer. Her milletin hedefi; millî tarihini, millî kültürünü, örfünü, gelenek ve göreneklerini benimsemiş, iyi eğitilmiş, idealleri yüksek nesiller yetiştirmek ve böyle bir nesille de, geleceğini güvence altına almaktır. Her ana-babanın arzusu da; Allah korkusu, peygamber sevgisi, din, iman duygusu ile yoğrulmuş, ibadetin zevkini almış, inancı kuvvetli, fikirleri sağlam, kalbi vatan, millet ve insan sevgisi ile dolmuş hayırlı çocuklara, gençlere sahip olmaktır. Dinî, millî, ahlaki değerlere sahip olarak yetiştirilmiş fertlerin oluşturduğu bir millet, maddî ve manevî açıdan kalkınmış, güçlenmiş olarak dimdik ayakta durabilir. Bu itibarla, aile, okul ve çevre gibi eğitim ve öğretim ocaklarında çocukların ve gençlerin en iyi şekilde eğitilmesi gerekir. Peygamberimiz (s.a)’in de genç yaşta “Muhammed’ül-Emin” vasfını hak etmiş olması unutulmamalıdır. Rasulullah (s.a.v) Allah’a ibadet içinde olan gence nasıl bir müjde vermiştir? Dünyanın birçok zorluklarına rağmen gençliğini Allah’a kullukla değerlendiren kişiler ahirette de sonsuz mutluluğa ereceklerdir. Sevgili Peygamberimiz “Hiçbir gölgenin olmadığı kıyamet gününde Allah’ın yedi sınıf insanı gölgesinde barındıracağını söylerken bunlardan birinin Allah’a kulluk içinde gelişip büyüyen genç” olduğunu söyler. Allah ve Peygamber tanıyan,  Kalbinde Allah korkusu taşıyan, İslam ahlakıyla yaşayan, Vatanına ve milletine hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, Ana - baba hayır duası almayı Şerefli bir vazife sayan bir gençlik,  nasip etsin" dedi.

Arcaklıoğlu; “Sabahın seher vakti Rabbimiz ile buluşmak üzere camiyi doldurduğunuzu görmekten son derece mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum Allah sizlerden razı olsun. Emeği geçenleri tebrik ediyorum’’ diyerek bir ayet ve bir hadisi şerifin meal ve tefsirini cemaate anlattı. Duanın ardından Hayırsever vatandaşlar tarafından sabah namazı için camiye gelen bütün cemaate kahvaltı ikram edildi. İlçe müftüsü Arcaklıoğlu” Kahvaltıyı tertip eden hayırsever vatandaşlarımıza ve servis eden, Orhan Pınar(Orhan muhtarıma) İzzet Turpçu, Bünyamin Doğancı, İlyas Özçelik, Erdem Girgin, Şenol Yılmazer, Selçuk Akçay, Naim Eren, Şeref Uzaldı kardeşlerime Teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2628
17.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın