Pass

Bazı İnternet Sitelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu adına paylaşılan haberlerle ilgili Çaycuma Memur-Sen ve Diyanet-Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç, açıklama yaptı.

İlçe Başkanı Tunç; “Son günlerde bazı İnternet Sitelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu adına paylaşılan ve din ve imanla asla bağdaşmayan deli saçması iftiralara şahit olduk. Maalesef yine gördük ki İslami değerlerimizi yok etmek adına iftira ve yalanda sınır tanımayanlar, yine Türkiye'nin en saygın kuruluşlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığına iftira atmaya kalktılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı ihanet şebekelerinin bu iftirasına sessiz kalmamış ve Halkla İlişkiler Basın Müşavirliğinden derhal bir basın açıklaması yaparak bu fetva saçmalığının bir iftira ve komplo olduğunu şu şekilde açıklamıştır:

“Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.

Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.

Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.

Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Tunç: Diyanete Atılan İftiralar, Milletimizi Parçalama Senaryolarıdır

Dikkat edilirse bu iftira ve komplo tam da “Kamu Çalışanlarına Cuma Namazı İzni Genelgesi” çıkar çıkmaz yapılmıştır. Sadece bu bile bu iftiraların hangi amaçla yapıldığını anlamaya yetmektedir.

Artık şu açık bir gerçektir ki şer güçler ve ihanet şebekeleri bu aziz milleti birbirine düşürmek ve birliğimizi beraberliğimizi paramparça etmek istemektedirler. Bunu başarabilmek için de ülkemizde birlik ve beraberliğin çimentosu olan Diyanet İşleri Başkanlığı hedef seçilmiştir.

Bu milleti Çanakkale’de geçemeyenler çok iyi bilmektedirler ki komplo ve iftiralarla Diyanet İşleri Başkanlığı yıpratılır ve ortadan kaldırılırsa işleri amaçlarına ulaşmış olacaklardır. Çünkü Diyanet ortadan kalktığı zaman din adına çok farklı zihniyetler ortaya çıkacaktır. Din adına ortaya çıkan farklı görüş ve zihniyetler zamanla birbiriyle çatışacak ve hepsi de “ben daha iyiyim” yarışına girişecektir. Bunun sonucunda halk arasında “benim tarikatım, benim cemaatim, benim şeyhim daha iyi” yarışı başlayacak ve böylece birbirine düşürülmüş olacaktır. İşte Türkiye düşmanlarının arzu ettiği ve özlediği tablo budur. Bu komplolar bunun için planlanmakta ve bu iftiralar bunun için yapılmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığının ortadan kalkması din adına ortaya çıktığını söyleyen ve Allahü Ekber diyerek dünyada terör estiren cinayet şebekelerinin işine gelecektir. Diyaneti karalayarak din adına ortaya çıkan bu din sömürücüsü teröristlere gün doğurmak cennet vatan Türkiye’mizde huzur ve istikrar güneşlerini batırmaktır.

Duyarlı vatandaşlar olarak yapmamız gereken en önemli şey bu iftira ve komplo teorilerini reddedip devletimize ve birlik ve beraberliğimizin çimentosu olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza sahip çıkmak ve bu millete tuzak kuran hainlerin tuzaklarını kendi başlarına geçirmektir.

Hak - Batıl savaşının olduğu bu dünyada elbette bu iftiralar, bu yalanlar bitmez. Bu milleti topla tankla yıkamayanlar, bizi kendi öz kültürümüzden ve dinimizden uzaklaştırarak, dini kuruluşlarımıza olan güvenimizi sarsarak yıkmaya çalışıyorlar. Ama başarmaları asla mümkün olmayacaktır. Allah'ın izniyle Hak, her zaman mutlaka galip gelecek ve batıl yok olup gidecektir

Diyanet İşleri Başkanlığımızı karalamaya çalışan komplo, yalan ve iftira paçavrası bu “Sahte Fetva” düzenbazlarını esefle ve şiddetle kınıyor, aziz milletimizi Türkiye’mizi parçalamaya yönelik bu ve benzeri iftira ve komplo teorilerine karşı uyanık olmaya davet ediyoruz.

Bu vesile ile 1 Milyona yakın üyesiyle büyük Memur-Sen ve Diyanet-Sen camiası olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2722
11.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın