Pass

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir işçilerin sigorta primlerine yapılan 110 liralık desteğin, esnaf ve sanatkarların BAĞ-KUR primlerine de yansıtılması gerektiğini belirterek bu konu ile ilgili hükümetten bir çözüm beklediklerini söyledi.

Asgari ücretin artması ile birlikte esnafın ödediği BAĞ-KUR primlerinin de yükseldiğini belirterek, esnafın sırtındaki yükün biraz daha arttığını dile getirdi. Yeni yıl itibariyle asgari ücretin bin 300 TL'ye çıkmasıyla birlikte 2016 yılında en düşük BAĞ-KUR priminin en düşük 568 TL olduğunu ifade eden Başkan Hayri Kandemir, BAĞ-KUR primlerini ödemekte zorlanan esnafa gelen yükün 128 TL olduğunu ve bu şartlarda küçük esnafın bunu ödemesinin çok zor olduğunun altını çizdi.

Bu durumun esnafın BAĞ-KUR borçlarının birikmesine yol açacağını belirten Kandemir, hükümetin bu konuyla ilgili bir düzenleme yaparak, işçilerin sigorta primlerine yapılan 110 liralık destek gibi BAĞ-KUR ödemelerinin de desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kandemir, ayrıca, esnafın yanında çalışan işçi için 110 TL prim desteği getiriliyorsa, dükkanını kapatmayarak istihdam sağlayan küçük esnafa da bazı kolaylıkların sağlanmasını istedi. Kandemir, borçlanarak BAĞ-KUR primini ödemeye çalışan esnaf ve sanatkârların sırtındaki yükün hafifletilmesi adına da hükümetten yardım beklediklerini söyledi. Türkiye esnaf ve sanatkârları konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’nin bu konuyla ilgili sıkıntılarını dile getirdiklerini konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi" dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2161
11.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın