Pass

Bu manevi ziyafete ve seher vakti buluşmalarına ailecek bekliyoruz.

İlçe Müftülüğü tarafından sabah namazına katılımı artırmak, namaz öncesi ve sonrasında cemaate Kur’an ziyafeti, meal ve hadis dersleri ile bilgilendirerek hasbıhal etmek amacıyla başlatılan “Sabah Namazı Buluşmaları” devam ediyor. Her sabah namazında her yaştan İnsanların iştirak ettiği “Sabah Namazı Buluşmaları” nda namaz öncesi Kur’an tilaveti edilmekte, toplu tembihattan sonra, “Bir Ayet, Bir hadis” açıklaması yapıldığı bildirildi.

Seher vaktinin fazileti ile ilgili Müftümüz Mahmut Rauf Arcaklıoğlu yaptığı konuşmada; “Seher vaktinin feyiz ve bereketini kaçırmamak için gündelik İslami hayatta şafağı uyanık olarak karşılamanın ayrı bir yeri vardır. ‘Kişinin üzerine şafak sökmeme ’si, önemli bir ilkedir. Buna göre pek çok duyarlı mümin, şafak sökmeden kalkar. Seher vaktinin bereketini kaçırmak istemez.

Rasulüllah (s.a.s.)’ın yatsı namazından önce uyumayı, yatsıdan sonra ise konuşmalara dalmayı hoş karşılamadığını ifade eden hadisler, aslında yatsı namazından sonra yatıp dinlenip gece ve sabah namazını kaçırmamaya yönelik bir tedbiri anlatmaktadır.

Gündüzlerimizi kurtarabilmek için önce gecelerimizi kurtarmak gerekir. Gecelerimizi istiladan kurtarabilir, onları özgürleştirebilirsek gündüzlerimizi de özgürleştirebiliriz. İşyerini sabah erken açan veya işine erken başlayan kişi, günün bereketini elde eder. Bereketi kaçırmamak önemlidir. Erken kalkabilmek için de erken yatmak gerekir.

Seher vaktine uyanık girmeyi önemli bir manevi üstünlük sayarak bu hususta büyük duyarlılık gösteren bir toplumdan bu bereketli zaman dilimini önemsemeyen bir topluma; sabah erken işe başlamayı, günün bereketi ve kazancı açısından manevi bir dinamik olarak gören bir anlayıştan bunun önemini fark edemeyen bir anlayışa doğru mu gidiyoruz? Diye düşünmeden de edemiyoruz. Müftülük olarak “Sabah Namazı Buluşmaları” olarak başlattığımız bu uygulamayla seher vaktinde ayakta kalmayı ve sabah namazını cemaatle kılma bilincini inşallah yaygınlaştırırız. Çaycuma’mızda Bereket, birlik ve kardeşlik duygularının artmasına ve cemaatle namaza iştirakin çoğalmasına sebep olan Sabah Namazlarımız 2016 yılında da ara ara Çaycuma Merkez, 5 beldemiz ve köylerimiz ile Mahalle Camilerimizde daha da artarak devam edecektir.” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2209
11.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın