Pass

Çaycuma ilçesinde, Belediye, Müftülük ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Başlatılan Velioğlu Afet evleri Caminin temel atma töreni yapıldı.

Çaycuma İlçesi Velioğlu Afet Evleri mevkiinde yapılan temel atma törenine, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Çaycuma Belediye Başkanı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gökçebey Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Memur-Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç, Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Nihat Bozacı, Ak Parti ilçe yöneticileri ve il genel Meclis üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyeleri, İl genel meclisi üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Gökçetabaklar Köyü Cami imamı Mehmet Abacı’nın Kuran Tilaveti’nin ardından, Velioğlu Afet Evleri Sitesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tuncer Topçu, açılış konuşmasında şunları söyledi; “Bizlerde bu sitede yaşayan büyüklerimizin ve kardeşlerimizin talepleri üzerine 2013 yılında Velioğlu afet evleri sitesi cami yaptırma ve yaşatma derneğini kurduk. Cami yapımı için çalışmalara başladığımızda bu sitede bir cami projesinin olmadığını ve bir cami yerinin bulunmadığını gördük. Ama bugün camimizin temelini hep birlikte atıyoruz. Orta ölçekli bir cami olup temelden 374 metre kare başlayıp, zemin katta sosyal ve kültürel alanları olan, 1. Katta kapalı alanı bulunan takriben 550 cemaat kapasiteli kubbeli şeklinde planlanmıştır. Rabbim tez zamanda inşaatını bitirmeyi ve coşkulu bir şekilde ibadete açmayı nasip eder. Cami yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, bugün özel bir gün, benim burada değinmeme gereken bir husus var. Buranın adı afet evleri ama gönülleri hakikat erleri insanlar yaşıyorlar burada. Buraya ziyarete geldiğimde bir cadı vardı. Âmâ yine de ibadetten den geri durmadılar. Gönüllerini buraya veren herkese teşekkür ediyorum. Çaycuma’mızın 8. Temeli atılmış. Çaycuma’da bu 342. Cami. Birçok vilayette bu kadar cami yokken, Çaycuma’da cami çok. Mesele cami inşa ediyoruz ama içini imar edemiyoruz maalesef. Camilerimiz artık bayanlara ve engellilere uygun halde yapmaya çalışıyoruz. Camiler başlandı mı bitiyor. Allah evinin yapılmasında emeği geçenlerin bütün ümitlerini gerçekleştirsin inşallah. Çaycuma insanımızın gönlü geniş, kalbi zengin. Bu camimizde inşallah en kısa sürede bitirilip hizmete açılacaktır” şeklinde konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı, bugün yine güzel bir olayın başlangıcı yapmak için birada bulunduklarını söyleyerek, “Çaycuma’da güzel şeyler oluyor. Cami dendiğinde herkes kulak kabartıyor, herkes hayır için elinden geleni esirgemiyor. Umuyorum temelini atacağımız bu caminin hızlı bir şekilde yapılışını izleyeceğiz. Bürokratik sorunların aşılması için çok mücadele ettik. Bugün iftiharla temel atma törenine katılıyorum. Çünkü Atatürk heykeli dendi mi, cami dendi mi plan proje ruhsat ve benzeri şeyler hiç aranmaz. Şevk ve hevesle yapılır. Belediyemiz tarafından caminin ruhsatı düzenlenmiştir. Bugün yasalara göre yapılmış, planlanmış bir eserin başlangıç noktasındayız. Bu cami sadece afet evlerinin camisi değil, aynı zamanda yüzlerce bizlerce insanın çalıştığı OSB de camisi olacaktır. Bölgeye hizmet edecek, güzel bir ibadethane olacaktır. Kaymakamlık ve İlçe müftülüğümüz ile birlikte Çaycuma’nın merkezinde büyük bir cami için hazırlıklar yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde külliyemizindi temelini atmak nasip olur. Seçim dönemimde verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Velioğlu merkezinde de, Çaycuma’nın merkezi gibi caddelerimiz ve bulvarlarımız olacak. Hizmette buraya merkezdeki gibi gelecek. Bütün bu güzellikler için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Serkan Keçeli, ise bugün yine burada güzel bir hizmetin, güzel bir adımın Bismillah’ını demek için, başlangıcını yapmak için toplanmış bulunmaktayız diyerek, “ Çaycuma’da yüzlerce camimiz var. Onlarcası da yapılmaya başladı ve yapılmaya devam edecek. Biz camilerimizi Müslümanların nişaneleri olarak görüyoruz. Afet Evleri ve OSB de eksikliğini hissettiğimiz camimizin temelini atarak çok önemli bir eksikliğin giderilmesini sağlamış olacağız. Velioğlu afet evleri sakinlerini ziyaret geldiğimde burada çadırdan yapıyı gördüm. O çadırın bir cami olduğunu öğrendim. Camiler sadece binalardan ibaret değil. Namaz kılınan her yer, ibadet edilen her yer, bizlerin camisidir. Bugün burada çok güzel bir cami inşaatı başlamış olacak. Bundan sonra bizlere ve halkımıza düşen, sadece camileri yapmak değil, camilerin içini de bir şekilde doldurmaktır. Camiler sadece ibadet edilen yerler değil, paylaşmayı, sevgiyi, saygıyı öğrenilen yerler halinde kullanıla bilmesini sağlamaktır. Hayırlı işlerde acele etmek lazım. Cami yönetimi ve Çaycumalılarımıza bu caminin en kısa sürede yapılıp büyük kalabalıklarla camini açılışında tekrar toplanmayı ümit ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua yapılarak Kurban kesildi. Ardından temel atma töreni için, Kaymakam, Belediye Başkanı il özel idare genel sekreteri, daire amirleri ve siyasiler tarafından butona basıldı. Programa katılan davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3626
10.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın