Pass

Türk Eğitim-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Tarık ARSLAN, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İlçe Temsilcisi Tarık Arslan mesajında; “Demokrasi kültürünün en önemli mekanizmalarından biriside hür ve bağımsız basındır. Haber edinme hakkı, demokrasi ile beraber varlığı daha da anlam kazanmış, ehemmiyeti yüksek evrensel bir haktır. “Dördüncü kuvvet medya” nitelemesi, demokratik ülkelerde basının gücünü ve önemini vurgulaması bakımından son derece anlamlıdır. Bu söylem, aynı zamanda basının ciddi bir sorumluluk dâhilinde olduğu anlamına gelmektedir. Basının hür olması, salt ve sansürlenmemiş haber yapma ilkesi altında çalışabilmesi demokrasinin basına sunmuş olduğu önemli ve kilit noktası olan bir haktır. Çağdaş ve demokratik bir ortamda basının her zaman özgür çalışabilmesi kamuoyu denetimi adı verilen demokratik denetleme mekanizmasının çalışmasını, denetleme çarkının dönmesini sağlamaktadır. Toplum basın-yayın ve sivil toplum kuruluşları aracılığı ile yönetime katılır ve yönetimi paylaşır. Ancak ne yazık ki son yıllarda Türkiye’de basın yayın organlarının bağımsız bir şekilde haber yaptığından bahsetmek mümkün değildir. Hapishanede tutuklu bulunan gazeteciler, basın yayın organlarına yapılan baskınlar basın hürriyeti noktasında Türkiye’nin karnesini kırıklarla doldurmaktadır. Ağır bir baskı ve ayrışmanın yaşandığı basın sektöründe “Yandaş medya” ve “Muhalif medya” gibi tanımlamalara girişilerek, bu tamamen normalmiş gibi bir algı yaratılmakta ve bu durum toplumdaki kutuplaşmayı daha da derinleştirmektedir. Basına karşı girişilen bu baskı politikaları sürerken diğer tarafta basın çalışanları olumsuz şartlar altında görevlerini sürdürmeye çalışmakta dünyanın her yerinde kaçırılan, vurulan, öldürülen gazeteciler haberlere konu olmaktadır. Bütün bu olumsuz şartlar altında kutladığımız Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın üzerindeki tekelleşme ve baskıların son bulmasını diliyor, her türlü tehlike ve şartlar altında toplumun haber alma hakkını yerine getiren basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyorum” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2573
10.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın