Pass

Çaycuma’nın Akyamaç Köyü sınırları içinde bulunan bir tekstil fabrikasından 3 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler sabah saatlerinde fabrikanın önüne gelerek işverenlere ulaşmaya çalıştı.

Aynı firmanın Çaydeğirdeğirmeni Beldesi’ndeki fabrikasında çalışan işçiler fabrikanın el değiştirmesiyle eski alacaklarını alamadıklarından dolayı ve işverenin Çaycuma’daki fabrikasına geldiklerini ifade ettiler.

Devrek, Çağdeğirmeni, Çaycuma ve çevre köylerden aynı tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 100 kadar işçi, sabahın erken saatlerinden itibaren fabrikanın önünde beklemeye başladı.

Bir süre sonra işçilerin yanına gelen fabrika sahibi kendilerinin de zor durumda olduğunu söyleyerek işçileri ikna etmeye çalıştı. İşverenin sözleri ile ikna olmayan işçiler maaşların ödeneceğine dair yazılı teminat istediler.

Aylardır mağdur edildiklerini ifade eden işçiler; “Bizleri 3 aydır oyalıyorlar. Birçoğumuz evli ve ev geçindiriyor. Bankalara kredi borcumuz var. Bugün maaşları vereceklerine dair söz vermişlerdi. Ama geldik bizlere ‘Paramız, canımızı mı alacaksınız’ dediler. Çağdegirmeni’nde ki fabrika satılar, parasını peşin aldılar. Fabrikayı alan kişilere de maaşlar ödeneceğine dair söz vermişler. Ama paralarımız ödenmedi. Onların sözüne güvenerek İstanbul’dan gelen arkadaşlarımız var. Maaşlarımızı alamadığımız gibi sigortalarımızı da yatırmamışlar. Sigorta için denetlemeye gelince sigortası olmayanları arka kapıdan çıkarıyorlar. Sabahlara kadar mesai yaptığımız günler oldu. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Yakınlarımızdan borç alıp geçinmeye çalışıyoruz” dediler.

Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Özen, her iki tarafın temsilcilerini bir araya getirerek uzlaştırmaya çalıştı. Görüşme sonunda fabrika sahibinden maaşlarının ay sonuna kadar ödeneceğine dair teminat mektubu alan işçiler fabrika önünden sessizce ayrıldılar. 

Öte yandan, görevini yapmaya çalışan basın mensuplarına da sözlü olarak hakaret eden fabrika sahibi Akın A. basın mensuplarının görüntü almasını engelledi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3032
09.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın