Pass

Çaycuma’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Çaycuma Gençlik Merkezi’nin organize ettiği ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ tüm yurtta olduğu gibi kar yağışı altında gerçekleştirildi.

Soğuk havaya rağmen ilginin yüksek olduğu yürüyüşe; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdür Vekili Erkan Aslan, Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Türk Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Tarık Arslan ve elinde Türk bayrakları ile birçok genç katıldı.

Atatürk heykeli önünden başlayan yürüyüş, Nihat Kantarcı Caddesi boyunca devam etti. Öğretmen evi önünde sona eren yürüyüş sonunda İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu, 1914 yılında Kars’ın Sarıkamış İlçesi Allahu Ekber Dağları’nda  donarak şehit düşen 90 bin  asker için dua etti.

Kaymakam Serkan Keçeli ise, Allahu Ekber Dağları'nda canlarını hiç çekinmeden feda eden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirterek, bugün ülke tarihinin en dramatik savaşlarından birinin 101. yılı olduğunu anımsattı.

Türkiye’nin 81 ilinde Sarıkamış şehitleri için anma programı ve yürüyüşler düzenlenerek şehit düşen binlerce vatan evladına ola görev ve sorumluluk hatırlandı.

22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahu Ekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2289
03.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın