Pass

Çaycuma Müftülüğü tarafından yılın son gününde ‘Mekke’nin Fethi’ programı düzenlendi.

Yeni Mahalle Ulu Camii’nde düzenlenen programa; AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kuran-ı Kerim, ilahi ve dualarla icra edildi.

Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk Mekke’nin fethinin anlamını şöyle ifade etti; “Ecdadımızdan Allah razı olsun birçok yeri bizim için fetih ettiler. Peki, biz ne yapıyoruz, Biz kendimizi fetih edebiliyor muyuz? Kendimize sahip çıkabiliyor muyuz? Bu gün muhterem müminler, bu gün âlemi İslam kimlik bunalımı yaşıyor. Müslümanlar, Türkiye’deki Müslümanlar, Suriye’deki, Iraktaki, Arabistan’daki Müslümanlar kimlik bunalımı yaşıyor. Kim olduklarını unutmuş, Müslümanlığın ne olduğunu unutmuşlar. Sizleri tenzih ediyorum. Kimlik bunalımı içerisindeyiz. Herkes Müslüman ama Müslüman Müslüman’ı sevmiyor, Müslüman Müslüman’ın kuyusunu kazmaya çalışıyor. Efendimiz A.S. Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, Hakkıyla iman etmiş olamazsınız, Buyuruyor. Bugün biz fethin neresindeyiz. Fethi anlamak lazım, Fethi yaşamak lazım. Fatih yetiştirmek lazım. Fatihlerle beraber olmak, Fatihlere sahip çıkmak lazım. Fatihleri doğuracak anaları yetiştirmek lazım. Yoksa ne kutladığımızın farkında olamayız. Peygamberimizin sözlerinin bir tesiri yoksa o zaman bir yere varamayız. Müslüman kimdir, biz nerden nereye gidiyoruz. Vazifelerimiz nelerdir, bilmemiz lazım. Bunları anlamadıkça İslami yaşamadıkça bize faydası olamaz. Kimlik bunalımından kurtulmamız lazım. Siz duydunuz nu bir Hristiyan’ın kurban kestiğini, oruç tuttuğunu, duyamazsınız.

Onlar gibi giyinen, onlar gibi konuşan, onlar gibi oluşan binlerce Müslüman var. Onun için fark oluşturmak gerekiyor. Müslümanlık farkını ortaya çıkmamız gerekiyor. Müslümansak Müslüman gibi yaşamak lazım.

Biraz onlardan, biraz Müslüman olursak olmaz. O zaman bir gün terör başlar, bir gün başka bir illet.
Biz kimliğimize sahip çıkmalıyız. Kimliğimizi bulmalıyız. Asimile olmamalıyız. Nedir asimile başka kültürlerden olmamak başka kimlik arayışına girmemeliyiz. Modaya uymamalıyız. Hayatın akışına kendimizi kaptırmamalıyız.

Hayata biz yön vermeliyiz. Zamane diye bir şey söz konusu değil. Zaman aynı zaman. Zaman ahir zaman. İlk gün güneş ne kadar aynıysa yine aynı, gün ne kadarsa yine aynı. Değişen bir şey yok değişen insan. İnsan değişiyor. Allahü Teâlâ beğenmediği insanları yok etmiştir. Birçok kavmi halak etmiştir. Biz torpilli değiliz. Bizimde dikkat etmemiz lazım. Bizlerde halak olabiliriz. Kur’an a sünnete tabi olmalıyız. Allah’ın emir ve yasaklarını baş tacı etmeliyiz.

Canımızı veririz ama Allah’ın emrinden dönmeyiz, anlayışla nesillerimizi yetiştirdiğimiz zaman. O zaman fetihler gerçekleşecektir. O zaman İstanbul nasıl feth edildiyse, Viyana’da feth edilecek, Avrupa’da feth edilecek. Yeniden Ecdadımızın hâkim olduğu topraklar yeniden feth edilecek inşallah” dedi.  

Çaycuma İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu programla ilgili; “Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve Mekke’nin Fethi programımız çok güzel ve bereketli geçti. Yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen yüzlerce Kur'an sevdalısı Çaycuma Ulu Camimize adeta akın etti. Programımıza İstanbul’dan katılan Ümraniye Müftümüz İlyas Yılmaztürk’e, Çaycuma Müftülüğü Tasavvuf Musiki Koromuza, büyük emek veren daire personelime, Ulu Cami din gönüllülerimiz Hikmet Küçük ve Emin Verimli’ye, Dernek Başkanı Mustafa Musluer ve yönetime, ses sisteminde büyük emekleri olan Ramazan Uslu’ya, Neyzen Bahattin Turpçu’ya, bay ve bayan kadirşinas, fedakâr Çaycuma halkımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program sonunda konuklara çeşitli hediyeler verildi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3055
01.01.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın