Pass

Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç’tan, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’e okullara gönderilen  “Yılbaşı Kutlamaları” ile ilgili yazı konusunda tam destek geldi.

Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in göndermiş olduğu yazı metni: "2015 Yılının sonuna yaklaştığımız ve yeni bir yıla başlayacağımız şu günlerde, özellikle bu hafta içerisinde okullarımız ve kurumlarımızda yılbaşı partisi, yılbaşı kutlaması, eğlencesi adı altında geçtiğimiz yıllarda çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bilinmektedir.

Öncelikle bilinmelidir ki, milli kültürümüzde, milli ve dini değerlerimizle hiç bir ilgisi olmayan, Hristiyan batı kültürünün bir geleneği olan yılbaşı kutlamaları çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi kültürümüze ve değerlerimize yabancılaşmalarına, yozlaşmaya, başka milletlerin değerlerini benimsemelerine, milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşmalarına yol açmaktadır. Ayrıca Türk Milli Eğitiminin Temel Amaç ve Hedefleri ile de bağdaşmamaktadır.

Yukarıda açıklanan gerekçeler nedeniyle, okullarımızda yılbaşı kutlaması, yeni yıl eğlencesi vb. Adı altında bu amaca hizmet edecek hiç bir etkinlik yapılmaması, velilerimizden ve öğrencilerimizden kutlama amacıyla her hangi bir talepte bulunulmaması, yeni yıl kutlamalarını çağrıştıracak süsleme ve semboller kullanılmaması, özellikle bu amaca yönelik olarak eğitim öğretimin aksatılmaması, ortaokul ve liselerde öğrencilerimizin yılbaşı kutlamanın milli ve dini bakımından sakıncaları ile ilgili bilgilendirilmesi hususunda; Gereğini önemle rica ederim."

TUNÇ; “TEŞEKKÜRLER MEHMET ÖZDEMİR”

Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Tunç’un destek açıklaması; “Görüldüğü gibi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, bu yazısında "Milli" olmaya ve "Milli Eğitime" vurgu yaparak Milli kimliğimizi zedeleyecek faaliyetlere sebep olmayalım, yılbaşı kutlama ve eğlencelerine katılmayalım, demektedir. Sayın Özdemir'in Türk İslam geleneğinde de yeri olmayan "Noel" kutlamalarına dikkat çekerek, kendi adet ve geleneklerimiz varken, bizimle alakası olmayan adetlere fırsat vermeyelim, şeklindeki "Millilik" vurgusu son derece önemli ve takdire şayandır.

Önümüzde bir gerçek var ki bir yıl daha geride kaldı. Bu bir yıl içinde yanı başımızda yüz binlerce kardeşimizin üzerine bombalar yağdı, yüz binlerce kardeşimiz hayatını kaybetti. Sağ kalanlar da evsiz, barksız, muhacir duruma düştü.

Hristiyan âlemindeki yılbaşı kutlamalarının figürü olan "Noel Baba" kültürünün çocukları, İslam Coğrafyasını kan gölüne çevirdi. Hala da çevirmeye devam ediyor. Onlar ve işbirlikçileri yüzünden öz vatanlarında mülteci duruma düşen insanlar yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Vatanlarını terk ederken minik bedeni sahile vuran Aylan bebekler ve kaybolup giden nice canların yürek parçalayan acıları henüz hafızalarda tazeliğini korurken, Ülkemizin doğusunda her gün eli kanlı teröristler tarafından gencecik Asker ve Polislerimiz şehit edilirken ve neredeyse her gün ülkemizin çeşitli yerlerinden ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlar yükselirken, çılgınca kutlama peşinde olanları değil de, kutlama yapmayalım diyen Sayın Mehmet Özdemir'i eleştirmek haksızlıktır.

Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Özdemir'in, anaların ağladığı, evlatların yetim kaldığı şu acı günlerde, kendi kültürümüzle de bağdaşmayan bir kutlama için "yılbaşıdır diye eğlence ve kutlama yapmayalım" şeklindeki hassasiyetini takdirle karşılıyor, 2016 miladi yılının başta cennet vatan Türkiye'miz olmak üzere bütün insanlık için barış ve esenliğe vesile olmasını diliyoruz.”

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3105
31.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın