Pass

2015 Yılı Ülkemizin istikrara kavuştuğu terör ile mücadelenin yoğun geçtiği dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynamış oldukları oyunların deşifre edildiği İnsanlarımızın bütünleşerek Milli birlik ve beraberlik için omuz omuza verdiği bir yıl olmuştur. Ülkenin bu kadar karmaşık olduğu bir dönemde Gerek Ülkemizdeki hizmetlerde gerekse Beldemize yapılan yatırımlarda aksama değil tam tersine yoğunlaşma olmuştur. Nebioğlu Beldemiz şantiye alanına dönüşmüş hizmetlerimiz art arda sıralanmıştır. Bu çerçevede;

1) 12 Ocak 2015 tarihinde Musausta ve Madenler göletleri planlama ihalesi yapıldı. İhaleyi alan sepa firması tarafından projeye esas arazi çalışması başlatılmıştır. Yapılan arazi çalışmaları esnasında Yazı köyü muhtarı ve halkı proje çalışmalarını durdurmuş Sayın kaymakamımızın ve bizlerin tüm ikna faaliyetlerine rağmen bir sonuç alınamamıştır. Gelinen son noktada Musausta göleti iptal edilerek Madenler göledinin devamına karar verilmiştir. Toplamda 1300 hektarlık alanda sulama yapılması hedeflenirken Musausta göledinin iptal edilmesi ile 600 hektarlık Nebioğlu Belediyesi hututlarındaki alan içinde sulama yapılabilecektir. Sontaj ve diğer planlama işlemlerinin 2016 yılı 4.ve 5. aylarında bitirilmesi hedeflenmekte 2017 yılı yatırım programına alınması için çalışmalarımız devam etmektedir.

2) 13 Mayıs 2015 tarihinde düğün salonunun projesi hazırlanarak temel atma çalışmaları başlamış su basman seviyesine kadar 80.000 TL belediye bütçesinden para aktarılarak tamamlanmıştır. Kanalizasyon çalışmaları nedeni ile 12 km’lik yol ağımız zarar görmüş olup bakım onarım giderlerinin yüksek olması nedeni ile düğün salonu çalışmaları askıya alınmıştır.

3) Belediyemizin girişimleri sonucunda traktör muayenesinin belirli aralıklarla Beldemizde yapılmasını sağladık.

4) 21 Mayıs 2015 tarihinde ilk etapta İŞKUR aracılığı ile Belediyemize 25 işçi alındı ve daha sonra periyodik Aralıklarla 80 kişi istihdam edilerek Belde ekonomisine büyük katkı sağladık.

5) Nebioğlu Beldemize Çok Programlı Lisenin temel çalışmaları Nisan ayında başlatıldı ve hala devam etmektedir. Çatı ve kaba inşaatı bitirme noktasına gelmiş olup 2016 yılında eğitim ve öğretime açılması hedeflenmektedir.

6) Belediyemiz Terziler Mahallesi Avni Ermiş sokakta seçimde söz vermiş olduğumuz Avni Ermiş sokakta 3000 km2 kilitli parke çalışması başlatılarak yol hizmete açılmıştır.

7) Kanalizasyon çalışması 2015 Mart ayında başlatılarak seri bir çalışma sonucunda Eylül ayında çalışmalar tamamlanmıştır. Bu nedenle 12 km lık yol tamamen hasar görmüştür. Yenipazar Merkez mahallesin de ara yollar parke çalışması yapılarak hizmete açılmıştır. Nebi sokakta da kilitli parke kaplaması yapılarak kış gelmeden mahalle içi yollarımız ulaşıma açılmıştır. Yenipazar Cumhuriyet Caddesi ise 18 kamyon sıcak karışımı asfalt temin edilerek asfalt kaplama yapılarak geçici olarak yolumuz hizmete açılmıştır.

8) Yenipazar Mahallesi Halil Özdal caddesinde bozulan yolların bakımı için proje hazırlanarak ihaleye çıkılmıştır. İhale sonucunda Çakırlar inşaat 180 000 TL ye ihaleyi kazanarak Antik parke kaplama tamamlanarak Halil Özdal Caddesi hizmete girmiştir.

9) Yenipazar Mahallesi Cumhuriyet caddesinde sıcak asfalt yapılması planlanmış olup Müteahhit firma ile 2,5 km yol yapımı için prensipte anlaşmaya varılmıştır. Bu nedenle Cumhuriyet Caddesi üzerinde stabilize ile bakım yapılmış tüm menfezler yenilenmiştir. 2016 yılı ocak şubat aylarında sıcak asfalt çalışmalarının tamamlanması beklenmektedir. 

10) Son iki yılda Nebioğlu Gençlik ve Spor Kulübü final oynamış şanssızlık sonucunda ligi 2.olarak bitirmiştir. Bu güne kadar spor kulübümüzü yalnız bırakmadık Belediye olarak desteklerimizi verdik vermeye devam edeceğiz.

11) Orman yangının da ilk müdahale aracı olarak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Beldemize itfaiye kazandırdık.

12) Belediye Meclis üyelerimiz Bayram Ünal’ın başarılı çalışmaları sonucunda Karaevligeriş mahallesine Bayram Ünal aile ve çocuk parkı açılarak hizmete sunuldu.

13) Makine parkımız genişletildi. Özel İdare kanalı ile kapatılan belediyeler nedeni ile özel idareye devredilen araçlardan 1 Adet Damperli kamyon 1 adet itfaiye aracı beldemize kazandırılmıştır. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bedeli 260 000 TL olan Vidanjör Belediyemize hibe edilmiştir.

14) Belediyemiz karaevligeriş orta dere mevkisin de menfez genişliğinin dar olması nedeni ile genişletilme çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar son aşamaya getirildi. 

15) Belediyemiz karaevli geriş pilcivanlı sokakta cami önünde ve yollara 500 m2 kilitli parke çalışmamız yapılmıştır.

16) Beldemizdeki tüm camilere yapılan yenileme bakım onarım giderleri hususunda imkanlar ölçüsünde yardımda bulunduk, Okullarımızdaki öğrencilerimize kitap yardımında diğer hususlarda elimizden gelen desteği sağladık. Aile sağlık merkezimizin ihtiyaçları konusunda Belediye olarak tüm desteklerimizi sunarak uyum içinde çalışmalarımız devam etmektedir.

17) 2015 yılı seçim yılı olması nedeni ile seçimlerde Nebioğlu Belediye Başkanlığı ve Nebioğlu halkı olarak Nebioğlu’na yapılan yatırımlara seyirci kalınmadı başarılı bir çalışma sonucunda tüm belediyelerden daha fazla oy alınmasını sağlayarak huzurlu ve onurlu bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

18) 2016 yatırım programları için belediyelerimizin hazırlamış olduğu projeler için ilgili kurumlara başvurduk milletvekillerimiz ile görüşerek gerekli kurumlarla temasa geçildi projelerimizin hayata geçmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Buna göre Belediyemizin en önemli projeleri arasında yer alan; 
a) Sentetik spor sahası projemiz 
Bununla ilgili olarak arsa sorunu halledildi 2016 yatırım projemize Gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından teklif yapıldı. Keşif bedeli 1.500,000 TL Spor toto Başkanlığı ile Gençlik ve spor İl Müdürlüğünün arasında Ocak ayı içinde sözleşmenin imzalanması beklenmektedir.

b) Nebioğlu Aile Sağlık Merkezi Belediyemiz tarafından imar tadilatı yapılarak arsa tahsisi yapıldı. 2016 yılında yatırıma alınması beklenmektedir. 

c) Sulama Göletleri Musausta göleti iptal edildi. Madenler göletinin planlama çalışmaları devam ediyor. 2016 yılında planlama ve sontaj işleri bitirilerek 2017 yatırım programına alınması beklenmektedir. Keşfi 20 000 000 TL civarında olup 600 hektarlık bir alanın sulanması beklenmektedir.

d) Dere Islah Projemizin yapılması hedeflenmektedir. 
Yenipazar mahallesindeki Dere ıslahı için 2 km lik alanın ıslahı için inkişaf raporları ve proje hazırlandı. Genel Müdürlüğün onayına sunuldu. 2016 Şubat ayında yatırım programına sunulacaktır.

e) Yenipazar Arıtma Tesisi 
Arıtma tesisi için iller bankasına proje talebinde bulunduk 4000m2 Orman Bölge Müdürlüğünde arsa tahsisi için bölge müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Hali hazır haritası hazırlandı, Vaziyet planı hazırlandı jeolojik etüt raporu için sondaj çalışması yapıldı. Sonuçları bekleniyor. Ardından uygulama imar planı yapılarak Orman Bölge Müdürlüğüne müracaat yapılacaktır. 2016 yılında projenin bitirilerek yatırıma alınması için kaynak araştırılması yapılacaktır.

f) Orman Parkı için müracaat dosyamızı Orman Bölge Müdürlüğüne sunduk 2016 yılında yatırım programına alınarak uygulamaya geçilmesi beklenmektedir.

g) İller Bankasından kredi kullanarak 2016 yılında Yenipazar şehir içi ve Terziler Mahallesi içinde 15000m2 lik kilitli parke kaplaması hedeflenmektedir.

2015 yılı içerisinde yapılmasını gerçekleştirdiğimiz 2016 yılı için planladığımız projeler ana hatları ile bunlardan ibarettir. Bu projemizi hayata geçişinde bizlere katkı sağlayan Sayın Valim Ali Kaban’a ilçe kaymakamımız Serkan Keçeli’ ye İl başkanımıza İlçe başkanımıza İl genel Meclisi üyelerimize Ak Parti Zonguldak milletvekillerimize tüm kurum amirlerimize Ak Parti Nebioğlu örgütlerine Belediye meclis üyelerimize ve özellikle tüm toplantılarımızda ve çalışmalarında bizleri yalnız bırakmayan Nebioğlu halkına sonsuz teşekkürlerimi sunar 2016 yılının Ülkemiz Belediyemiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3354
31.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın