Pass

Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği, bir basın açıklaması yaparak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak uygulamaya konulan Okul Öncesi 04-06 yaş Kur’an Kursları Projesi hakkında bazı çevreler tarafından yapılan olumsuz eleştirileri sert bir dille kınadı.

Memur-Sen Çaycuma ilçe temsilcisi Kenan Tunç’un yaptığı açıklamada: “ Bırakın insanımız "özgürce" kendi çocuğunun hangi okulda eğitim alacağına kendisi karar versin. Eğer gerçekten özgürlüğe inanıyorsanız, bırakın isteyen MEB'e bağlı anaokullarında, isteyen de tamamen velilerin gönüllülük esasına dayalı olan DİB'e bağlı 04-06 yaş Kur’an Kurslarında çocuklarını okutsun. Çocuklarına isteyen bale eğitimi, isteyen din eğitimi verdirsin.  Artık yeter. Millet kendi kararını kendi versin. Zihniyetinize su taşıyanları aydın, zihniyetinizle uyuşmayanları cahil görme hazımsızlığından vaz geçin. Düşün milletin yakasından!” denildi.

Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği’nin Okul Öncesi 04-06 Yaş Grubu Kur’an Kursları hakkında olumsuz eleştiride bulunanlar hakkında yaptığı açıklama şöyle:

Okul Öncesi 04-06 Yaş Kur’an Kurslarına Yönelik Eleştirileri Kınıyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığımızın, “Okul Öncesi Dini Eğitimi Projesi” adı altında başlattığı gönüllülük esasına dayalı 4-6 yaş grubu Okul Öncesi Kur’an Kursları projesi dalga, dalga bütün ülkemize yayılmakta, bu konuda yapılan örnek ve güzel çalışmaları gördükçe halkımızın teveccühü daha da artmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında 2015 yılı itibariyle Çaycuma Müftülüğü bünyesinde de 17 tane kursta 240 civarında öğrenci Din eğitimi almakta, en kısa zamanda bu sayının 50-60’lara doğru çıkması beklenmektedir.

Son günlerde bazı medya organlarında Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan 04-06 yaş Okul Öncesi Kur’an Kurslarına yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü hayret ve ibretle izlemekteyiz. Kampanya sahiplerinin bu kurslarda eğitim veren öğreticileri yetkisiz, eğitim alan çocuklarımızın ailelerini " Zavallı, Cahil, Bilgisiz"; çocuklarımızı da "Fakir, Yoksul"  gibi ifadelerle küçük görüp aşağılamalarını reddediyoruz.

Üzerine basarak ifade ediyoruz ki bu kurslarda eğitim veren Kur’an Kursu öğreticileri 4 yıllık İlahiyat Fakültesi ve 2 yıllık İlahiyat Ön lisans mezunu ve bu alanda eğitim görmüş donanımlı kişilerdir. Çocuklarını bu kurslara gönderenler ise son derece akıllı ve bilinçli insanlardır. Ayrıca bunlar sadece yoksul aileler değil, içlerinde varlıklı aileler de vardır. Kaldı ki yoksulluk da asla bir kusur değil, yoksulluğu kusur veya aşağılık sebebi görenler kusurludur! 

Yaptığı açıklamalarda 04-06 Yaş Kur’an Kurslarında din eğitimi alan çocukların ilerleyen zamanlarda "Daiş, El Nusra, El Kaide" gibi değişik terör örgütlerinin tuzağına düşeceklerini iddia etme gibi saçma sapan kehanetlerde bulunan yozlaşmış zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Çünkü Kur’an Eğitimi verilen yerlerden terörist çıkacağını belirtmek en başta yüce Allah’a, sonra yüce dinimize, Kerim kitabımıza ve sevgili Peygamberimize hakarettir. Müslüman bir ülkede bilerek ya da bilmeyerek Müslümanların değerlerini aşağılamak ve onları küçük düşürücü beyanatlarda bulunmak yaşadığı coğrafyaya ihanet ve birlikte yaşadığı topluma da hakarettir. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Kimsenin haddine de değildir.

Biz yürekten inanıyoruz ve biliyoruz ki, daha küçük yaşlarda sevgi, saygı, merhamet gibi insani değerleri öğreten yüce bir dinin eğitimini alan bir insan, bir Müslüman asla terörist olamaz. Daha küçük yaşta gerçek bir din eğitimi alan çocuklardan "hendek kazan" çıkmaz. Allah’ın kelamını öğrenen bu çocuklardan insanları "fakir-yoksul" diye aşağılayanlar, insanları "cahil-bilgisiz" diye hor görenler çıkmaz. Daha küçük yaşlarda insana saygıyı, hürmeti, şefkati, merhameti öğrenen çocuklardan "Kafa kesen" katiller çıkmaz. "Vatan haini" çıkmaz. Bu çocuklardan "haddini bilmezler” çıkmaz.

04-06 yaşlarında okul öncesi dini eğitim alan yavrularımıza, kıymetli öğreticilerimize ve saygıdeğer velilerimize hakaret edenler ve onları aşağılama cüreti gösterenler, lütfen haddinizi biliniz. Burası yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkedir. Müslüman mahallesinde salyangoz satma döneminin çoktan bittiğini ve tarihin çöp sepetine atıldığını artık anlayınız.

4-6 yaş çocuklarının "soyut zekâ" kavramı gelişmediğinden din eğitimine uygun olmadıklarını savunanların 60-70'li yaşlara geldiği halde hala "somut zekâ" (!) seviyesinde kaldıklarını ibretle izliyoruz. Kendi menfaatlerine geldiğinde özgürlük, eşitlik kavramlarını diline dolayanlara hatırlatmak istiyoruz ki Türkiye özgür bir ülkedir. Bırakın insanımız "özgürce" kendi çocuğunun hangi okulda eğitim alacağına kendisi karar versin. Eğer gerçekten özgürlüğe inanıyorsanız, bırakın isteyen MEB'e bağlı anaokullarında, isteyen de tamamen velilerin gönüllülük esasına dayalı olan DİB'e bağlı 04-06 yaş Kur’an Kurslarında çocuklarını okutsun. Çocuklarına isteyen bale eğitimi, isteyen din eğitimi verdirsin.  Artık yeter. Millet kendi kararını kendi versin. Zihniyetinize su taşıyanları aydın, zihniyetinizle uyuşmayanları cahil görme hazımsızlığından vaz geçin. Düşün milletin yakasından!

Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı ve Çaycuma’mızda da halkımızın büyük teveccühleriyle her geçen gün sayısı daha da artan 04-06 yaş grubu Okul Öncesi Din Eğitimi projesini sonuna kadar desteklediğimizi ifade ediyor, buraları gezip görmeden, hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan aslı astarı olmayan iftira atanları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3128
27.12.2015



kınıyorum
Ülkemiz de sözde kendilerini aydın olarak görenler hani  demokrasi diyordunuz özgürlük diye meydanlarda bağırıyordunuz sizin  özgürlük anlayaşınız kendiniz gibi düşünmeyenlere yer yok o günler geçti

Kimden: Misafir | Zaman: 27.12.2015 22:54

Bu inceleme faydalı oldu mu ? Evet  Hayır (0 / 0)
Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın