Pass

Eğitim İş Çaycuma İlçe Temsilcisi Olcay Özyurt, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde terör örgütü yandaşları ikinci kez okul yakma girişiminde bulunmasından dolayı basın açıklamasında bulundu.

Eğitim İş Çaycuma İlçe temsilcisi Olcay Özyurt’un okulları hedef alan Terörü kınarken basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mersin’in Tarsus İlçesi’nde terör örgütü yandaşları ikinci kez okul yakma girişiminde bulundu. Şırnak’ta ise yine terör örgütü tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi’nin bulunduğu binaya el yapımı patlayıcılar atılmış, patlama nedeniyle binada çıkan yangında etüt yapan 4’ü öğrenci ile 2’si personel olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Eğitim-İş olarak gerçekleştirilen bu eylemleri şiddetle kınıyoruz.

Okulları yakarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit eden terör örgütü, bölgede korku salmayı, eğitim-öğretimi kesintiye uğratmayı amaçlamakta; böylece bölgedeki hâkimiyetini kurmak ve güçlendirmek istemektedir.

Ama asıl üzücü olan siyasal iktidarın okullara kadar inen bu terör olayları karşısındaki sessizliği ve teslimiyetçi tavrıdır. Aylardır süren çatışmalar ve Olağanüstü Hal koşulları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı illerinde eğitim ve öğretim hizmetleri yürütülememektedir. Öğretmenlerin ve öğrencilerin can güvenliğini sağlayamayan siyasi iktidar ise yaşanan sorunlara çözüm bulmak yerine “hizmet içi eğitim semineri” bahanesiyle öğretmenleri bölgeden uzaklaştırmış ve okullara kilit vurmuştur. Çatışmalar ve olağanüstü hal koşulları devam ettiği sürece yaşanan sorunlar katlanarak artacaktır.

Sağlıklı bir eğitim ve öğretim,  ancak huzur ve güven ortamının sağlanması ile mümkün olur. Can güvenliğinin olmadığı bir ortamda, çocuklarımızın eğitim hakkından faydalanması mümkün değildir. Öğrencilerimizin ve ülkemizin her tarafında, eğitimin ışığı ve aydınlığını taşıyan öğretmenlerimizin korunması, devletin başlıca görevi olmalıdır. Onların terörün hedefi olması asla kabul edilemez. 

Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz ve ülkemizin geleceği çocuklarımız şiddete maruz kaldıkça, eğitim hakları ellerinden alındıkça, bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Eğitim-İş olarak okulların yakılmasını bir kez daha kınıyor, siyasi iktidarı bölgede bir an önce okulları korumaya, öğrencilerin ve öğretmenlerin can güvenliğini sağlamaya çağırıyoruz" dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2393
26.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın