İnsan Hakları Beyannamesinin kabulünün 67. yıldönümü nedeniyle Çaycuma Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda seminer düzenlendi.
Etkinliğe; İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen ve personeli, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça ve personeli Devrek İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Koparan, ev personeli, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, okul ve daire müdürleri, kamu kurum çalışanları ile kurul üyeleri katıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Elif Mocan’ın yaptığı sunumda insanların doğuştan eşit bir şekilde sahip oldukları haklar anlatıldı.
Mocan; “Kurullarının amacı, en genel ifadesi ile vatandaşların hak ve özgürlüklerinden yararlanmalarının önündeki engellerin kaldırılarak ülkemizdeki insan hakları standardının yükseltilmesidir” dedi.
Kurul Başkanı Serkan Keçeli ise “Bizler kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak karşımıza, kapımıza gelen insanlara da aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Ayrıca şunu da belirteyim devlet bize bunun için para ödüyor. Bu hassasiyeti sizlerden bedava beklemiyor, emin olun bir insanın işini çözmektense, ona gösterilecek saygı ve sevgi çözeceğiniz işten daha hayırlıdır. Ben kurum amirlerinin daha hassas olmalarını bekliyorum. Eğer işini çözemeyip kapınızdan ayrılan vatandaşı ikna ederek kapınızsan gönderebiliyorsanız, çözdüğünüz işten daha önemlidir. Mevzuata uygun işleri çözüm noktasında zaten sıkıntı olmayabilir, eğer sizlerden mevzuata aykırı bir istekte bulunsalar dahi bunun olmayışını karşınızdaki insanı kırmayacak şekilde anlatabiliyorsak o zaman doğru iş ve görevimizi yapmış oluruz. Eğer kapımızdan o insanı mutlu ayrılmasını sağlıyorsak o zaman iş bitmiş demektir. Hizmet etmenin çok değişik yöntemleri var. Okulumuza gelen bir veliye, şikâyete gelen bir vatandaşa çok farklı yöntemle davrana bilirsiniz, git biraz dışarda bekle dersiniz. Bugün git, sonra gel diyebilirsiniz, şimdi işim var dersiniz, kızgın zamanınız olabilir, kafanızın bozuk olduğu an olabilir, sizlerde insansınız hata yapabiliriz diye bilirsiniz ama öncelikle sizler kamu adına hizmet verensiniz. Evinizde hastanız varsa, aile içinde sıkıntılar yaşıyorsanız bile lütfen sabah mesaiye başladığınızda odanıza girdiğinizde masanıza oturduğunuzda bu sıkıntılarınızın hepsini kapınızın dışında bırakın. Size gelen vatandaşın sizin yaşadığınız hastalığını ya da aile içindeki kavganızdan hiçbir suçu yok. Hastalığımızın sorumlusu kapımıza hizmet almaya gelen vatandaş değil veya bir önceki vatandaşa kızmışsınızdır, bir sonraki gelen vatandaşa göstermeniz gereken hoşgörü ve ilgiyi göstermezseniz onun sorumlusu sonraki gelen vatandaşta değil. Açık söyleyeyim bizler kamu görevlisiyiz, yaptığımız işin ücretini, maaşını alarak çalışmaktayız. Şahsi hayatımızla iş hayatımızı karıştırmayalım. Bizler kalemle iş yapan hizmet bilinci ile iş yapan insanlar olduğumuz için karışımızdaki insan yanlışta olsa hoşgörü ile davranmayı becerebilen insanlar olmalıyız. Çaycuma’da kamu görevi yapan tüm arkadaşları kutluyorum. Karumlarımızın düzgün çalışmaları beni mutlu ediyor. Herkes kendisinden sonra gelecek olan memurun, müdürün, komutanın, emanetçisidir. Kurumlarımızın itibarını da düşünerek vatandaşa yardımcı olalım. Karışımızdaki insanın birilerinin anası, birilerinin babası, kardeşi olduğu düşüncesiyle ve yaptığımız işin bir kamu görevi olduğu düşüncesiyle yapacağımız ve yaptığımız hizmetlerde göstermeliyiz. İnsan haklarını kâğıt üzerinde değil yaşamımızda uygulamalıyız ve gerçekleştirmeliyiz. Kendimiz nasıl bir hak mahrumiyetinde üzülüyorsak sizin yaptığınız yanlış işten yâda yapmadıklarınızdan mağdur olacak insanları düşünmek mecburiyetindeyiz. İnsan hakları haftamız kutlu olsun. Tüm kamu görevlisi arkadaşlarımıza başarılar diliyor, hukuken memnuniyet değil, vicdanen memnuniyet yapın diyorum” dedi.
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
2375