Pass

Çaycuma Kent Konseyi tarafından ‘İçimizden Biri Atatürk’ adlı konferans Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı tarafından verilen konferansa, Çaycuma Belediye Başkanı, ADD Başkanı Şeref Köktürk, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Kent Konseyi Başkanı Neşe Köktürk ve davetliler katıldı.

Atatürk hakkında hiç bilinmeyenleri ayrıntılarıyla anlatan Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, “Tüm dünya Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğunu her ortamda dile getiri ve gereken saygıyı gösterirlerdi. Yunan Başkomutanı her yıl Cumhuriyet bayramında hiçbir mecburiyeti olmadan Atina’daki konsolosluğuna giderek Atatürk’e selam verir ve döner. Savaş da mağlubiyet yaşatan Mustafa Kemal’e saygı duruşunda bulunur. 30 yıldır birçok ülkeyi geziyorum beni en çok etkileyen Tahran Büyük Elçiliğinde yazan şu kelimelerdir. “Allah bir ülkeye yardım etmek istiyorsa, o ülkenin başına Mustafa Kemal gibi bir lider versin.” Fransa Başbakanı olacak olan Ankara Büyük Elçisi, orada bulunan tüm büyükelçilerinin yanında ‘Ben Atatürk’e sekreter olmak isterim, neden diye soracak olursanız? Onun büyük düşüncelerinden faydalanarak, bir üniversite daha bitirmiş olurum’ diyerek Atatürk’ün büyüklüğünü vurguladı.

İlknur Güntürkün Kalıpçı, 1953 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Tarihi bölümünü bitirerek, bir süre aynı bölümde asistanlık yaptı. Aldığı Atatürkçülük eğitiminin ardından, Atatürk Din ve Laiklik konulu ilk araştırmasını konferans halinde sundu. Yılın kadını ödülü dâhil olmak üzere pek çok sahibi olan Kalıpçı’nın 12 basılı eseri bulunmaktadır. 30 yıldır Atatürk araştırmacısı olan Kalıpçı, evli 2 çocuk ve 3 torun sahibidir.

,

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2387
09.12.2015



Tebrikler
Cok guzel bir insani konusmaci olarak getirmisler... ancak goruyorum ki salon bos... insanlar neyi kacirdiginin farkinda degil.

Kimden: Misafir | Zaman: 9.12.2015 18:14

Bu inceleme faydalı oldu mu ? Evet  Hayır (0 / 0)
Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın