Pass

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda, Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi arasında “Bilimsel – Sosyal –Kültürel ve Sanatsal İş Birliği Protokolü “imzalandı.

01.12.2015 tarihinde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emre Bodrumlu ve Okul Müdürü Satılmış ERENOĞLU tarafından imzalanan protokol 30.11.2017 tarihine kadar iki yıl süreyle geçerli olacak. Protokol imza töreninde Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bengü BATU ve Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten İNALOĞLU hazır bulundu. Protokol kapsamında her iki okul arasında;

“Ortaklaşa yapılacak planlama doğrultusunda Lise öğrencilerinin Fakülte eğitim ortamlarını gezip görmelerine imkân sağlanacaktır.

Fakültede Ortaöğretime yönelik Güzel Sanatlar Alanı öğretmen yetiştirme programında öğretmenlik uygulaması ve okul deneyimi derslerine devam eden öğretmen adaylarının stajlarını taraflarca belirlenecek kapsam ve koşullarda Lise ’de yapılmasına imkân verilecektir.

Lise öğrenci ve öğretmenlerine Fakülte kütüphanesinde bulunan kaynakları inceleme, araştırma imkânı sağlanacaktır.

Taraflarca uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda Fakülte Öğretim Üyeleri tarafından Lise öğrencilerine ders/seminer verilebilecektir.

Lise öğrencilerinin, Fakültenin düzenleyeceği bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılmasına ve uygun görülen etkinliklerde Fakülte’den, Lise’ye konuşmacıların gelmesine imkân sağlanacaktır.

Fakülte öğrencilerinin Sosyal kulüp/sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Lise’de etkinlik yapmalarına imkân verilecektir.

Ortak resim sergisi düzenlenmesine imkân sağlanacaktır.

Fakülte Öğretim Üyeleri ve öğrencileri tarafından öncelikle Lise son sınıf öğrencilerine “Güzel Sanatlar Eğitimi” ile ilgili mesleki tanıtım amacıyla protokol süresince en az bir defa seminer düzenlenmesi sağlanacaktır.

Fakülte öğrencilerinin Lise’de yapılan resim derslerini izlemelerine; lise öğrencilerinin de Fakülte’de yapılan resim derslerini izlemelerine imkân verilecektir.”

Konu ile ilgili olarak Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emre Bodrumlu şunları kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile üniversiteler arasında yapılan protokoller gereği Üniversiteler bulundukları ilin veya ilçenin okullarına kapılarını açmaya başladı. BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Çaycuma Nihat kantarcı Anadolu Lisesi’nin okulumuzla protokol imzalama talebini değerlendirdik. Ortaklaşa hazırladığımız protokolde her iki okulun öğrencilerinin faydası göz önünde tutularak iki yıl içerisinde beraberce gerçekleştirilecek çalışmalara yer verdik. Fakülte yönetimi ve öğretim görevlileri olarak böyle bir işbirliği gerçekleştireceğimiz için fazlasıyla mutlu olduk. Fakültemizde Resim Bölümü, Cam ve Seramik Bölümü, Grafik bölümü ve Heykel Bölümü bulunmaktadır. Okul yeni açıldığından sadece Resim Bölümünde 70 kadar öğrenci bulunmaktadır. Öncelikle gelecek yıl Grafik Bölümünün açılması için gayretlerimiz devam ediyor. Diğer bölümlere de öğretim üyesi atandıktan sonra öğrenci alınacaktır. Özellikle Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesinin ve Çaycuma’nın güzel sanatlara ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerini okulumuzun öğrencisi olarak görmekten mutluluk duyarız. Fakültem adına okul müdürü Satılmış Erenoğlu’na ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten İnaloğlu’na teşekkür ediyorum. Protokolün her iki okul için hayırlı olmasını diliyorum.

Çaycuma Nihat kantarcı Anadolu Lisesi Müdürü Satılmış Erenoğlu;

“Her şeyden önce Fakülte Dekanı Sayın Prof. Dr. Emre Bodrumlu Beye, Resim Bölüm Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Bengü Batu Hanıma ve diğer öğretim görevlilerine, fakülte çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Protokol yapma talebimizi ve bizleri güleryüz ve muhabbetle karşıladılar. Memnuniyetlerini her fırsatta dile getirdiler. Çaycuma halkının sanata ve sanatçıya bakışının olumlu olduğunu gördüklerini ifade ettiler. Okulu, resim atölyelerini ve derslikleri teker teker gezdirdiler. Böylelikle aynı gün protokol işlemeye başladı. Bizler Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi olarak Okulumuzda teorik derslerin yanında öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerini ortaya çıkaran ve kişisel gelişimlerine önemli katkı yapan Resim, Müzik ve Beden Eğitimi gibi derslere de aynı titizlikle önem veriyoruz. Resim, Müzik ve Beden Eğitimi sınıfımızı gerekli bütün malzemelerle donatımını sağladık. Öğrencilerimizin Resim dersine yoğun ilgi gösterdiklerini görüyoruz. Fakültedeki bölümlere okulumuzdan ilgili birkaç öğrenciyi göndermek istiyoruz. Öğrencilerin üniversite kazanmaları konusunda gayretlerini artırmak,  hedeflerini belirlemede yardımcı olmak için il dışındaki üniversitelere her sene tanıtım gezileri düzenliyoruz. Çoğu zaman gittiğimiz okulları yeterince tanıyamadan geri dönüyoruz. Bu protokolle öğrencilerimiz Fakültenin dekanı ve öğretim üyeleri ile konuşma imkânı bulacak ve fakültede derslere girebilecek. Bu uygulamanın öğrencilerin üniversite başarısında daha etkili olacağı aşikârdır. Önce Güzel Sanatlar Fakültemizle işbirliği protokolünü imzaladık. Ancak en kısa zamanda BEÜ’nin diğer Fakülteleri ve Meslek Yüksek Okulları ile de birebir Protokol yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız protokolün en verimli şekilde uygulanması için her iki okul olarak elimizden geleni yapacağız. Fakültenin öğretim üyeleri ve öğrencilerini Mayıs ayında Çaycuma’ya ve okulumuza davet ettik. Özellikle Mayıs ayı içinde kutlanacak olan Gençlik haftası kapsamında İlçe merkezinde Çarşı meydanında açacağımız “Atatürk ve Gençlik” konulu resim sergimize kendi resim çalışmaları ile katılmalarını bekliyoruz. Sergi içinde kendilerine bir bölüm ayıracağız. Yine öğretim üyeleri tarafından okulumuzda en kısa zamanda bir seminerin yapılmasını gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde öncelikle Resim dersine ilgili öğrenciler ile Güzel Sanatlar Fakültesine bir gezi düzenleyeceğiz. Bu çalışmaların Çaycuma’mızın zaten var olan eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal kazanımlarına az da olsa katkı sağlamasını umut ediyorum” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2812
09.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın