Pass

Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret eden MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleşeceği yönünde bilgi olduğunu söyleyerek, “Eğer böyle bir şey varsa, milletvekilleri ve bakanın düşüncelerini net olarak duymak istiyoruz” dedi. 

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve il yönetimi Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi makamında ziyaret etti. 1 Kasım Genel seçimlerinden sonra Zonguldak gündeminde TTK’nın özelleşeceği veya devri konusunda iddialar olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Hamdi Ayan şöyle dedi:

“1 Kasım seçimlerinden sonra Zonguldak gündeminde TTK’nın özelleşeceği ve ya devri konusunda sıcak bilgiler elimize gelmekte hatta TTK’nın bir şahsa devredildiği ve bununla ilgili bir protokol aşama yaşandığıyla ilgili bizlere bilgiler gelmekte. Eğer böyle bir şey varsa başta AK Parti’den seçilmiş 3 milletvekilimizin TTK’ya ilgili düşüncelerini net olacak açıklamasını ve bunun bir üstü olan yeni enerji bakanının düşüncelerini net olarak duymak istiyoruz.”

“KAMUOYUNUN BİLMESİNDE FAYDA VAR”
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile fikir alışverişinde bulunan Ayan, şöyle devam etti:
“4 Aralık’ta icra etmiş olduğumuz madenciler günümüzü başkanımız vesilesiyle bütün madenci arkadaşlarımızı hayırlı olmasını, madende çalışırken ebediyete intikal eden madenci arkadaşlarımızı yâd edebilmek amaçlı ziyaret ettik. Ziyaretin yanı sıra hem kurumda çalışan teknik eleman olarak hem de siyasi parti il başkanı olarak ta Zonguldak gündemini değerlendirmek için buradayız. Eğer böyle bir devir ve satış varsa bunu da kapalı kapılar arasında yapmadan doğrudan Zonguldak kamuoyuna bildirerek maden işçilerinin de bunu bilerek yapmalarında fayda var. Biz bunları seçim öncesinde TTK ile ilgili bir takım çalışmaların olduğunu anlatmamıza rağmen biz burada başarılı olamadık. Ne acıdır ki biz bunları anlatmamıza rağmen AK Parti yine 3 milletvekili çıkartmayı başardı. O zaman şöyle bir algı oluşuyor. Çok iyi hatırlıyorum ki milletvekilleri; aday iken TTK’ya işçi alabileceklerini söylemişlerdi. Ama şuan bu konuyla ilgili sessiz olduklarını görüyoruz. AK Parti Milletvekillerinden şu soruların cevaplarını duymak istiyoruz. TTK özelleşecek mi, satılacak mı bu zaten gündemde var. Bu tarihle ilgili bizleri aydınlatmalarını istiyoruz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TAVRI MADENLERE KARŞI SICAK”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ise “Biz Türk- İş olağan genel kurulunda Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve bakanlarımız konuşma yaptı. Biz o konuşmalardan Cumhurbaşkanımızın tavrının o kadar soğuk olmadığını madenlere karşı sıcak olduğunu gördük” dedi.

TTK tarihinin en düşük sayısıyla üretim yaptığını ifaden Demirci şöyle devam etti:
“3- 6 Aralık 2015 tarihleri arasında Türk-İş 22. Olağan genel kurulu vardı. Biz bu programa katılmak için ayın üçünde buradan gitmiştik. Maalesef 4 Aralık madenciler gününde madenci arkadaşlarımızla birlikte olamadık. Ben tekrar 4 Aralık dünya madenciler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Söylediğiniz gibi son günlerde gündemimiz bir hayli yoğun. 1 Kasım seçimlerinde sonra Zonguldak’ımızın gündemi yoğun Zonguldak’ımız özelleşecek mi kapanacak mı? Yoksa işçi alınacak mı? Biz Türk- İş olağan genel kurulunda Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve bakanlarımız konuşma yaptı. Biz o konuşmalardan Cumhurbaşkanımızın tavrının o kadar soğuk olmadığını madenlere karşı sıcak olduğunu gördük. Biz yönetim kurulu olarak Başbakanımıza görüşme imkânı bulduk. Yapılan görüşme de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Zonguldak’a işçilerimizin çalışma şartlarını görmeye davet ettik. Bizlere Zonguldak’a gelme sözü verdi. Bunu hızlandırmak için hepimize görev düşüyor. Biz bunu hızlandırmak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Sayın Başbakan’ın 7 Haziran seçimlerinden önce bizlere verdiği bir söz vardı. “Biz TTK’yı özelleştirmeyeceğiz” demişti. Biz verilen sözlerin arkasında durulacağına inanıyoruz. Eğer ki öyle yanlış bir karar verilirse maden işçisi olarak gereken tepkiyi vereceğiz. Ama biz inanıyoruz ki verilen sözlerin arkadasın da durulur. Bizleri ve çalışanları mağdur etmez. TTK tarihinin en düşük sayısıyla üretim yapıyor. Bu sene büyük ihtimalle 1 milyon tonun üzerine çıkamayacağız gibi görünüyor. Onun için bir anca talep edilen 3200 işçi derhal alınmalı ve ondan sonra ki süreçlerde TTK’nın zararının nasıl düştüğünü görecekler. Çalışacak yerimiz var. O yüzden başbakanımıza ve hükumet yetkililerine diyoruz ki buraya bir an önce işçilerimizi aldıralım. Üretimin arttığını görsünler ve ondan sonra ki süreçte de buranın norm kadroya çıkartılarak 5 milyon ton nasıl çıkartabiliriz onun programını yapalım.”

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2379
08.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın