Pass

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü 170 bini ventilli olmak üzere yer altı kömür ocaklarında kullanılmak üzere toplamda 370 bin adet toz maskesi alacak. 

Kurumun sitesinden yapılan açıklamada ihtiyaç olarak yer altı kömür ocaklarında kullanılmak üzere istenilen özelliklerde toz maskesi alınacak. 200 bin adet toz maskesi ilanında "Toz maskesi yapımında kullanılan malzemeler hijyenik özellikte olacak, kullanıcının yüzünde tahrişlere yol açmayacak, tehlikeli ve zararlı maddeler ihtiva etmeyecektir. Toz maskelerinde burun kıskacı olarak alüminyum, magnezyum ve titan gibi metallerin toplam miktarı 15 %’den fazla, Titan+Magnezyum toplamı 6 %’dan fazla olmayacaktır. Plastik malzemeler kullanıldığında antistatik özellikte olacaktır. Kullanılan malzeme çabuk ve kolay yanabilir veya parlayabilir özellikte olmayacaktır. 800 °C ± 50°C sıcaklıkta bir alevden 6 cm/sn hızla geçirildiğinde yanmamalıdır. Toz maskeleri mekanik mukavemeti yeterli sağlamlıkta, başa kolayca takılabilir ve çıkarılabilir özellikte olacaktır. Lastik bantlar maskenin yüze iyice oturmasını sağlayacak, sarkma, kopma ve esnemeye karşı sağlam yapıda olacaktır. Kullanıcının gözlük kullanması halinde maske engel teşkil etmeyecektir. Maskelerin üretimi ve ambalajlanması hijyenik koşullara uygun olacaktır. Belli bir solunum debisinde maskenin solunum direnci aşağıdaki tabloda verilen değerleri aşmayacaktır. Firmalar numunelerin test yapılması esnasında gözlemci eleman bulundurabilecekler ve test günü ve saatini İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığından öğrenebileceklerdir" denildi.

Alınacak olan 170 bin adet ventilli toz maskesi ilanında ise şu ifadelere yer verildi:
" Toz maskesi TS EN 149 + A1: Temmuz 2010 standardının FFP1 koruma kategorisinde olacaktır. Toz maskeleri nefes verme kolaylığı açısından valfli/ventilli olacaktır. Ventiller maske üzerinde kolay çıkmayacak şekilde monte edilmiş olacaktır. Toz maskeleri üzerinde yer alan ventil nefesin dışarıya kolay atılması açısından ağız hizasına gelecek şekilde monte edilmiş olmalıdır. Ventil içerisinde bulunan keçe ventil yuvasına tam oturmalı, hiçbir şekilde içeriye toz alacak açıklık bulunmamalıdır. Nefes alıp verme sonrasında özelliğini yitirmemelidir. Toz maskesi yapımında kullanılan malzemeler hijyenik özellikte olacak, kullanıcının yüzünde tahrişlere yol açmayacak, tehlikeli ve zararlı maddeler ihtiva etmeyecektir. Toz maskelerinde burun kıskacı olarak alüminyum, magnezyum ve titan gibi metallerin toplam miktarı 15 %’den fazla, Titan+Magnezyum toplamı 6 %’dan fazla olmayacaktır.

2.7- Kullanılan malzeme çabuk ve kolay yanabilir veya parlayabilir özellikte olmayacaktır. 800 °C ± 50°C sıcaklıkta bir alevden 6 cm/sn hızla geçirildiğinde yanmamalı, alev alırsa 5 saniye içinde kendiliğinden sönmelidir.
2.8- Toz maskeleri mekanik mukavemeti yeterli sağlamlıkta, başa kolayca takılabilir ve çıkarılabilir özellikte olacaktır. Lastik bantlar maskenin yüze iyice oturmasını sağlayacak, sarkma, kopma ve esnemeye karşı sağlam yapıda olacaktır. Ancak aşırı baskı yapmamalıdır. Toz maskeleri gözlük, kulaklık ve baret gibi diğer kişisel koruyucu donanımlarla kullanıma uygun olmalıdır. Toz maskeleri toz tutma verimliliği performansı EN 149+A1 Standardında belirtildiği gibi FFP1 koruma seviyesi için %80’den fazla olmalıdır. Toz maskeleri nefes alma dirençleri EN 149+A1 Standardında belirtilen değerlere uygun olmalıdır. Nefes alma direnci 30lt/dk akış hızında 0,6 mbar’dan, 95 lt/dk akış hızında 2,1 mbar’dan düşük olmalıdır. Toz maskeleri nefes verme dirençleri EN 149+A1 Standardında belirtilen değerlere uygun olmalıdır. Nefes verme direnci 160 lt/dk akış hızında 3,0 mbar’dan düşük olmalıdır. Toz maskeleri üzerinde marka, TS EN 149 + A1: Temmuz 2010 FFP1 standardı, FFP1 NRD (tek vardiyalık olduğunu gösteren “NR” işareti ve Dolomit Tozu testinden geçtiğini gösteren “D” işareti) ve CE sertifikası işaretleri olacaktır. Toz maskeleri her biri tek tek hijyenik şekilde hava almayacak ve tozdan etkilenmeyecek şekilde poşetlenmiş olmalıdır. Hijyenik ambalaj üzerinde maskenin standardı ve takma şekli yer almalıdır."

Öte yandan toz maskesi alımı ilanlarının teknik detaylarına kurumun internet sitesinde yer verildi.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2560
07.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın