Pass

Uzun yıllar Çaycuma’da yabancı dil kursu, tercümanlık ve vize danışmanlığı hizmeti veren ÇAY-Dil Bartın’da bir ilki gerçekleştirerek tercümanlık ve vize danışmanlığı merkezi açtı.

Çalışmaları hakkında bilgi veren ÇAY-Dil Merkezi Müdürü Nedim Yeşilnar; “Çaycuma’da 2008 yılında eğitim kurulu olarak faaliyete başladık. İlk MEB’e bağlı olarak İngilizce derslerine başladığımız kurumumuz Almanya programını ekledik. İlerleyen zamanlarda meslek edindirme kursları, yeminli tercümanlık ve vize danışmanlığı hizmeti vermeye başladık. 2010 yılından beri Çaycuma’da vermiş olduğumu vize danışmanlık hizmeti halkın güvenini kazanarak güzel yerlere geldi. Bölgemizde zaten bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Gurbetçilerin de yoğun bulunduğu ilçemizde rağbet gördü. Almanya da yaşayan ailelerin büyüklerini yanlarına almaları için konsolosluk işlemlerinde bazı prosedürler gerekiyordu. Gurbetçilerimizin randevularını alıp pasaport işlemlerini hazırlayıp konsoloslukta vekâleten başvurularını yaptık.  2014 yılına kadar 2014 yılının Eylül ayından itibaren Schengen’e üye ülkelerin parmak izi uygulaması başladı. Vatandaşın vekâleten başvurusunu yapıyoruz ancak parmak izi için vatandaşın kendisi de gelmesi gerekiyor. Bu süreçte haftada ir Ankara’ya vatandaşlarımızı da götürüyoruz. Tüm konsolosluk işlemlerini vekâleten yapıyoruz. Vatandaşımız sadece parmak izini veriyor. BU hizmeti Bartın’da devem ettirmek istedik. MEB2e bağlı bir eğitim kurumu değil de sadede merkezimizin yeminli tercümanlık ve vize danışmanlığına ilk etapta başlayacağız. İlerleyen süreçte eğer dil kuruna ihtiyaç olursa girişimde bulunabiliriz. Bu bölgede vize danışmanlığı hizmeti yok. Gurbetçi vatandaşlarımızın sayılarının çok olduğu bir ilde faydalı olacaktır. Biz aracı olduğumuzu zaman vatandaşımız evrak sıkıntısı  çekmiyor ”diye konuştu..

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdoğan Güney ile Avrasyam Derneği başkan yardımcısı Mehmet Köktürk de merkezi ziyaret ederek Yeşilnar’a hayırlı olsun dileğinde bulundular.

Bartın’da açılan şubenin ziyaretçileri arsında Çaycuma’lı ve Bartın’lı gazeteciler de vardı. Ekspres Gazetesi-Çaycuma TV ve İHA muhabiri Ercan Karakuş, CHA ve Şafak Gazetesi muhabiri Gönül Ünlü katıldı, DHA ve Pusula Gazetesi Çaycuma muhabiri Yeliz Alagöz Ateş, Bartın TV Haber müdürü Bülent Bostancı, Bartın 74 Gazetesi Birkan Ural yeni açılan işyeri sahibi Nedim Yeşilnar’a hayırlı işler temennisinde bulundular.


Haber Okunma Sayısı : 2909
03.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın