Pass

Çaycuma İlçesinde günün manevi açıdan en kıymetli ve en bereketli vaktinde, Kabetullah’ın şubesi olan camilere evlerimizi ve sıcak yataklarımızı bırakıp gelerek Peygamber Efendimizin sünnetini de idrak etme ve güne bereketli bir şekilde başlama adına düzenlenen “Sabah Namazı Buluşmalarına gün geçtikçe ilgi artıyor.

Çaycuma’da bir farklılık yaratan İlçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu Çaycuma’nın tüm köy ve beldelerinde Sabah namazı buluşmalarına devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ; “Dünya hayatı bir alış verişten ibarettir. Müslüman’ın gününün sabah namazıyla başladığı dikkate alınırsa, sabah namazındaki bu bereketli hava, kendisinde gün boyu Allah’ın rızasına uygun işlerle geçmesini sağlayacaktır. Aslında haftada bir kere bile olsa Sabah namazında buluşmak hoşumuza gidiyor. Bizim buluşmalarımız hemen hemen her gün oluyor, çünkü biz bunu özledik, televizyonların evimize girmeye başladığı tarihe kadar esnafımız, çiftçimiz, köylümüz günlük hayatına sabah namazıyla başlardı. Sabah namazını kıldıktan sonra kepenkler abdestle, besmeleyle açılır, bu da helal ve bereketli bir rızka vesile olurdu. Ama otuz, kırk senedir Müslüman’ın saati değişti, gece on iki, birlere kadar yatmayan bizler sabah namazına kalkamıyoruz Camiye gelemiyoruz. Sabah namazının bereketinden yaralanamıyoruz. Bunun içindir ki Çaycuma ilçesi olarak Her sabah değişik bir Camide “Sabah Namazı” kılmaktayız, sonrasında da tespih, zikir ve dua ile güne bereketli başlama adına etkinliğimizi devam ettirmekteyiz. Köylerimizin birçoğunda sabah kahvaltımızı da yaparak O köyde yaşayan insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Bu da bizlere bereket ve inşallah rahmet kazandıracaktır.” dedi.

Peygamber Efendimizin "Sabah namazının iki rekât sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır. Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir." Hadisi şerifleri gereği Çaycuma İlçesinde Müslümanlar arasındaki manevi bağları güçlendirmek adına yapılan bu programlara tüm Çaycuma’lıları davet eden Müftülük yetkilileri katılımın fazla olması kendilerini sevindireceğini, bunun zevkine varanların da bir daha Sabah Namazını bırakamayacak kadar güzel bir duygu yaşayacaklarını ifade ettiler.


Haber Okunma Sayısı : 2219
02.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın