Pass

2001 ve 2006 yılları arasında Çaycuma ilçesinde Kaymakamlık yapan Musa Işın’a Çaycuma Belediyesi tarafından Hemşerilik beratı verildi.

Ağrı Valisi Musa Işın, Vali Olduktan sonra ilk kez geldiği Çaycuma’da önce 5 yıl görev yaptığı Kaymakamlık makamında, Çaycuma Kaymakam Vekili Devrek Kaymakamı Yakup Güney’i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Çaycuma Belediye Meclis Salonu’nda meclis üyeleri ve daire müdürleri ile bir araya gelen Işın, kendisini Çaycuma’lı olarak gördüğünü ve şirin ilçeyi çok sevdiği ifade ederek, “Sizleri görünce çok duygulandım. Sizleri çok seviyorum. Sizlerle beraber 5 yıl çalıştım. Hepinizle dostluğumuz oldu. Burayı geçekten kendi memleketim gibi seviyorum. Bağım hiç bir zaman kopmadı. Dostlarımla her zaman görüşüyorum. Mümkün olduğunca acıları ve sevinçlerini paylaşıyorum. Emin olunki sizler ve Çaycuma için sürekli dua ediyorum. Bir idareci için bir yerde 5 yıl çalışıp hiç incinmeden ayrılmak nasip olmaz. Çaycuma için çok büyük gayretler gösterdik. Herkesin katkısı oldu. Türkiye iyi bir yere gittiği gibi Çaycuma’da tabiata uygun bir şekilde ilerlemeler oluyor. Potansiyeli yüksek Filyos Vadisi ise gelişmeye ve kalkınmaya çok müsait bir yer.  Ben hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmadım. Be görevde iken 4. Etap serbest bölgenin 2. Etabı iptal edilmişti. Biraz karamsarlığa kapıldım. Ama daha sonra iptal edilen iki yer kamulaştırma çerçevesinde değerlendirildi. Filyos Vadisi’nin gelecek vaat ettiğini görüyorum” dedi.

Işın, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Ben Çaycuma’nın kendi bölgesinde cazibe merkezi olduğunu öteden beri hep savundum. Bugünde aynı düşüncedeyim. Sizler iyi niyetli insanlarsınız. Herkesin iyi çalışması karşılığında gelişmesi söz konusudur. Bu manada Çaycuma’da hiç kimsenin aç ve açıkta olduğunu düşünmüyorum. Yeter ki insanlarımız birlik olsunlar. Bugün vali olarak aranızdayım. Allah bunu da nasip ettiği için müteşekkirim. Allah utandırmasın. Bende sizlerden dua bekliyorum. Zor bir bölgede görev yapıyorum. Ağrı küçük bir yer değil. 550 bin nüfusu var. Ülkemizin bütünlüğü ve birliği için canımızı ortaya koyacak şekilde mücadele ediyoruz. Dokuz aydır oradayım. Çok şükür iyi neticeler elde ettik. Huzur istiyoruz. Kimse geleceğimizi karartmasın istiyoruz. Bu topraklar herkes için yeterlidir. Herkes için ekmek ve su vardır. Eskiden o bölgelere mahrumiyet bölgesi deniliyordu. Artık böyle söylemek doğru değil. Ağrıda şuan 2 kat trilyon 200 milyarlık yatırım devam ediyor. Yolların tümü dubledir. Köy yollarımız sıcak asfalttır. Eğitim ve sağlık karşılıksız, zengin olanların zengin olmayanların dışında tümüne devlet olarak yardım ediyoruz. Ben gittiğimden beri, ‘aç olan varsa sorumlusu benim diyorum. Çocuğum üniversiteyi kazandı gönderemiyorum diyen varsa sorumlusu benim. İlaçlarını alamayanlar gelip beni bulsunlar. Devleti temsil eden birisi olarak bütün bunların sorumlusu benim diyorum.’ Devletimizin zengin ve güçlü olduğunu bildiğim için bunları söylüyorum. Bir devlet temel ihtiyaçları karılıyorsa o devlet görevini yerine getiriyor demektir. Devletimiz sadece bu alanda hizmet vermiyor, birçok alanda hizmet veriyor. Paylaşılmayacak hiçbir şey yok. Ülkemizin varlıkları herkese yeterlidir.”

‘Sizleri çok özlemiştim. Bakanlıkta genel sekreterlik görevinde olduğum zaman birkaç kez gelmeyi niyet ettim. Ancak çok yoğun bir şekilde çalışıyordum. ,imkânım olmadı. Belediye başkanımız meclis üyeleri ile birlikte bana fahri hemşerilik unvanı bedriler. Ben zaten sizlerin fahri hemşeriniz ötesinde kendimi hakikatken Çaycumalı görüyorum. Belediye başkanımıza ve belediye meclis üyelerimize bana bu unvanı layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı ise duygularını şöyle ifade etti; “2001-2006 yılları arasında Çaycuma’da hepimizde derin izler bırakan o yıllarda ilçemi için çok önemli işlere imza atan Musa Bey aynı zamanda o dönemde de bir takım ödüller kazandı. Çalışma hayatı da son derece parlak. Bundan önceki görevde de İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri idi. Birçok arkadaşımızla bağını sürdürdü. Çaycuma ile diyalogu hep sürdü,  ikinci bir vatan gibi benimsedi. Geçtiğimiz yıl Belediye Meclis kararı ile kendisi için fahri hemşerilik beratı kararı aldık. Bu vesile ile Çaycuma’ya teşrif ettiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Valimizin iş yoğunluğu nedeniyle hazırlamış olduğumuz Beraatı bu zaman kadar bekletiyorduk. Çaycuma ile bağlarının bundan sonra daha da artarak süreceğini biliyoruz.

Vali Musa Işın fahri hemşerilik beratını onurla taşıyacağını belirterek; “Sürekli görülebilecek bir yere asacağım. Benim için gerçekten büyük bir onur ve şeref oldu. İnce düşüncesinden dolayı Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah sizlere layık oluruz” dedi.

 


Haber Okunma Sayısı : 3168
01.12.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın