Pass

Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi 24 Kasım Öğretmenler gününü anlamlı bir etkinlikle kutladı.

Okulun kuruluşundan bu yana görev yapıp emekli olan öğretmenler ve diğer emekli öğretmenler ile mezun öğrencileri buluşturdu. Okulun kütüphane salonunda gerçekleştirilen etkinliğe CHP eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, okul müdürleri, emekli öğretmenler ve öğrenciler, Çaycumalı iş adamları katıldı.

Okul öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve müzik gösterileri ilgiyle izlendi. Program sonunda emekli öğretmenler ve mezun öğrenciler anılarını paylaştı. Çaycuma’nın eğitim tarihe ışık tutan bilgiler paylaşıldı. Öğretmenler günü anısına hazırlanan anı defterine davetliler duygularını yazdı.

Yapılan etkinlikle ilgili Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu; “Okulumuzun kuruluşundan bu yana, okulumuzda görev yapmış ve ilçemizde yaşayan emekli öğretmenlerimiz ile öğrencilerini geleneksel hale getirdiğimiz bu anlamlı etkinlikte bir araya getirdik. Öğretmenler günü ülkemizde her yıl 24 Kasım’da değişik etkinliklerle 1981 yılından bu yana kutlanmaktadır.

Bizler Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi olarak geçen seneki öğretmenler gününde farklı bir yaklaşım ve hassasiyetle okulumuzda yaptığımız etkinliğimize İlçemizde emeklilik hayatını geçiren, öncelikle okulumuzda ve diğer eğitim kurumlarında görev yapmış öğretmenlerimizi davet etmiştik. Davetimize katılan misafirlerimizin  bu etkinliği beğenip takdir etmeleri neticesinde de, bu seneki etkinliğimize ilave olarak okulumuzdan mezun olmuş öğrencilerimizi de davet ettik. Bu şekilde öğretmen ve öğrencilerini bir karede buluşturarak nostaljik bir fotoğraf oluşturmak istedik. Özellikle değerli ve tecrübeli emekli öğretmenlerimizi okulumuzun öğretmenlerini ile buluşturmak istedik.2.cisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu şekilde geleneksel hale getirdik.

Köklü bir geçmişe sahip olan Okulumuz 1950 yılında Çaycuma Ortaokulu olarak eğitime başlamış,1972 yılında Çaycuma Lisesi açılmış,2005 yılında Çaycuma Anadolu Lisesi’ne dönüşmüş,2013 yılında isim değişikliği ile Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi olarak Çaycuma’mızın Eğitim tarihinde üzerine düşen misyonunu yerine getirme azmi ve gayreti ile “ulu bir çınar” olma yolunda 65.ci yılına ulaşmıştır. Bu süre içerisinde değerli öğretmenlerimizin elinde Çaycuma’mızdan nice gençler yetişmiş, ülkemiz için değerli olan nice meslekleri icra etmeye devam etmektedirler.

Okulumuzun uzun yıllar Çaycuma’mıza hizmet edebilmesi için 65 yıllık geçmişindeki izleri, değerleri geleceğe taşımak; bu değerlere asıl anlamını veren değerli öğretmenlerimizi kucaklamak ve baş tacı etmek, bu amaçlara ulaşmak için geçmiş ve gelecek arasında, taşları vefa ve kadirşinaslık duygularıyla döşenmiş bir köprü olmak istedik.

Bu ideale ulaşmayı daha da kolaylaştırmak için, Çaycuma Lisesi Mezunlar ve Mensupları Derneği’ni kurma aşamasındayız. İnşallah, önümüzdeki yaz mevsiminde “1.Çaycuma Lisesi Mezunlar ve Mensupları Buluşmasını” yine Çaycuma halkımız, eğitim camiamız ve mezun öğrencilerimizle beraber gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmanın Çaycuma halkı ve mezunlarımız tarafından özlemle beklendiğini biliyoruz.

Başöğretmen Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini ne güzel açıklamaktadır.

Hz.Ali’ de ; ‘’Öğretmenlik mesleği tanrı mesleğidir.’’ Diyerek, hem öğretmenlik mesleğini dolayısıyla öğretmenleri yüceltmiştir.

Eğitimcilere ve öğretmenlere hakkettiği değerini veren bir Çaycuma temennisiyle; aramızdan ayrılan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan bütün öğretmenlerimize sağlık ve afiyet içinde,huzurlu bir yaşam temenni ediyor, öğretmenler günümüzü en içten duygularla tebrik ediyorum” dedi.

Etkinlik sonunda misafirlere ikramda bulunuldu. Çay eşliğinde emekli öğretmen ve mezun öğrenciler okul anılarını konuşup hoş sohbet ettiler.


Haber Okunma Sayısı : 3324
24.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın