Pass

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, gönüllü kan bağışının önemine değindi.

Gönüllü kan bağışı olarak Zonguldak’ın iyi bir yerde olduğunu ama hedeflerinin gönüllü ordusunu daha da arttırmak olduğunu ifade eden Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan: “Merkez bağışımızı biraz daha artırma peşindeyiz. Bunu yapmak için özellikle merkez ilçede bulunan vatandaşlarımızdan 18 ile 65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı sağlığı yerindeyken Zonguldak’ta ki kan bağış merkezimize davet ediyorum’ dedi.

“ZONGULDAK OLARAK 81 VİLAYETTEN İYİ BİR YERDEYİZ”
Kızılay Kan Merkezi Dr. Ömer Selim Alan 81 vilayet arasında Zonguldak olarak iyi bir yerde olduklarını ifade ederek “Türk Kızılay’ı olarak vatandaşımızı kan bağışı konusunda bilinçlendirme, gönüllendirme ve gönüllü kan bağışını almakla, aldığımız kanları da uygun testlerden geçirdikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla görevliyiz. Zonguldak olarak özel ve tüm kurumların üniversite hastanesi de dahil olmak üzere ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Halen özellikle belli periyotlarda anonslar duyuyoruz. Özellikle negatif gruplarda yazın ramazan ayında ya da kışın aşırı soğuklarda ister istemez bazen taleplerde anlık reaksiyon gösteremediğimiz bir ya da iki gün gibi maalesef çok nadirde olsa gecikmeler oluyor. Bizim isteğimiz bunları hiç yaşamayalım. Hiçbir vatandaş ihtiyaç anında kanı beklemesin, sıkıntı yaşamasın. Anında reaksiyon gösterip kanı anında gönderelim istiyoruz. Bunun içinde tek ihtiyacımız olan şey gönüllü kan bağışlarıdır. Zonguldak il olarak 81 vilayette iyi bir yerdeyiz. İnşallah gönüllü ordumuzu daha da arttıracağız. 7/24 hafta sonu ve yaz kış demeden mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızı toplu halde yakalayacağa bileceğimiz onları bilinçlendirip, sorularına cevap verebileceğimiz şekilde ekipler organize ediyoruz. Aldığımız 100 kanın 90’nını bu şekilde temin ediyoruz. Merkez bağışımızı biraz da artırma peşindeyiz. Bunu yapmak için özellikle merkez ilçede bulunan vatandaşlarımızdan 18 ile 65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı sağlığı yerindeyken Zonguldak’ta ki kan bağış merkezimize davet ediyorum. İlçeler ve beldelerde yaşayan vatandaşlarımızı da Kızılay çadırı gördüğü zaman ya da Kızılay otobüsünü gördüğü zaman sağlığı yerindeyse eğer kan bağışına davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın kan bağışı ve Türk Kızılay’ı ile ilgili öğrenmek istediği konular olabilir. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, personelimiz bu konuda görevli yetkililer merak edilen her konuya aydınlık getirebilmek için orada bulunacaklar” diye konuştu.

“YENİ HİZMET BİNAMIZLA HİZMETE GİRECEĞİZ”
Kızılay Kan Merkezi Dr. Selim Alan, ayrıca Kızılay Kan Merkezi’nin 69 Ambarlarında yenilenen bir bina ile vatandaşların hizmetine gireceğini, merkezdeki kan bağışını arttırmak için ise 30 metrekarelik bir konteynır kuracaklarını ifade belirterek şunları söyledi:
“En son Belediye Başkanı ile birebir konuştuğumuzda çarşı içi merkezinde bize bir kan alma birimi için uygun yer tahsisi sözü verildi. Onu da en kısa sürede 2016 yılı başlamadan hayata geçireceğiz. Çok kısa bir periyot kaldı. Çünkü kan merkezini 69 ambarlarını yenilenen bir bina ile vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ama bunu yaparken de merkezde ki kan bağışımızı diri tutmamız ve arttırmamız gerekiyor. Başkan sağ olsun bize o konu da söz verdi. İnşallah 15-20 günlük periyotta yer konusu yazışmalarını halledersek 30 metre kare vatandaşımızın daha çok gözünün önünde olan bir yerle kan bağışı almaya devam edeceğiz. Valilik önü Belediye Başkanı tarafından çok uygun bulunmadı. Soğuksu’da eski Ziraat Bankasının oradaki balıkçıların yanında bir boşluk var, bizim talebimiz olan Kapuz dolmuş duraklarının önünde bir boşluk var. Türk Kızılay’ının metropol şehirlerde kullandığı hiçbir şekilde görsel kirlilik oluşturmayacak, Türk Kızılay’ını vatandaşımıza çok daha sıcak gösterecek, vatandaşımız geldiği zaman konfor içinde son teknoloji rahatlığı ile kan verebileceği 30 metre kare bir konteynır. Bununla ilgili dosyaları Belediye Başkanımıza sunduk. Birlikte karar verip inşallah 2016 yılına böyle bir konteynır ile gireceğiz ve merkez bağışımızı arttıracağız. 2014 yılında aldığımız kan bağışını şuan itibari ile yakalamış durumdayız. Önümüzde ki 45 günlük zamanda alacağımız her gönüllü kan bağışı bunu üstüne katacak. Zonguldak olarak 2015’ten beri her sene belli miktar üstüne katarak devam ediyoruz. Daha çok insanımız hasta yatağında beklerken en kısa zamanda Türk Kızılay’ı tarafından sağlanan gönüllü bağışçılarımızın verdiği en sağlıklı kanla tedavi oluyor demektir. Bu bizi çok mutlu ediyor. İnşallah hedeflediğimiz rakama ulaşacağız. İnşallah 2016’ya güçlü bir şekilde gireceğiz.”

Kaynak: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2092
23.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın